Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika_2_kurs11111111111111111.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
29.03.2016
Размер:
161.28 Кб
Скачать

Програми практики навчальна практика (2 курс)

Курс підвищення кваліфікації

Напрям, освітньо-кваліфікаційний рівень

Характеристика навчального курсу

Кількість кредитів: 3

Модулів – 1

Змістових модулів: 3

Загальна кількість годин: 108

Тижнів - 3

Тижневих годин: 36

6.030102. Психологія, кваліфікація - психолог

Обов’язковий

4 семестр

Програма

Навчальна психологічна практика (школи, гімназії, коледжі, інтернати) є базовою для набуття практичних навичок фахівців – практичних психологів. Вона спрямована на формування у студентів психологічного мислення, професійного сприймання особистості, спостережливості.

Основними задачами навчальної практики є:

  1. Набуття початкових практичних вмінь та навичок по психологічному обґрунтуванню навчально-виховного процесу в закладах освіти з урахуванням даних загальної, вікової та педагогічної психології.

  2. Практичне застосування засвоєних на лабораторних заняттях методів психологічного дослідження для отримання необхідного практичного матеріалу.

  3. Практичне використання засвоєних на лабораторних заняттях методів обробки отриманих даних та їх психологічної інтерпретації.

Завдання навчальної практики

  1. Поглибити і закріпити теоретичні знання, одержані студентами в університеті і навчити застосовувати їх на практиці в роботі з учнями.

  2. Озброїти студентів вмінням спостерігати і аналізувати роботу учнів на уроці.

  3. Навчити студентів, спираючись на знання з психології, педагогіки та фізіології дітей проводити дослідну та експериментальну роботу з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей.

  4. Підготувати студентів до проведення дослідної та експериментальної роботи з використанням методів, які активізують пізнавальну діяльність учнів, розкривають індивідуальні особливості школярів.

  5. Навчити студентів працювати з колективом учнів, а також проводити індивідуальну роботу з ними.

  6. Розвивати та закріплювати у студентів любов до професії психолога, стимулювати прагнення до удосконалення своїх професійних здібностей.

Організація та проведення навчальної практики

Практика починається із зустрічі з керівництвом навчального закладу, психологом, класними керівниками. На період проходження практики кожен студент закріплюється за класом, у якому буде проводити дослідження учнів.

Протягом першого тижня психологічної практики студенти повинні ознайомитися із навчальним закладом, класом, календарним планом роботи психолога-наставника на період практики, організацією навчально-виховної роботи з учнями.

Наприкінці першого тижня практикант повинен мати чітке уявлення про кожного учня свого класу: про його успішність, дисципліну, ставлення до навчання, до суспільної роботи. До кінця цього тижня кожен студент складає індивідуальний план роботи на весь період практики, який узгоджується з класним керівником, психологом-наставником, методистом-груповим керівником.

Протягом решти часу психологічної практики студенти проводять дослідження пізнавальної сфери учнів, готуються до психологічного аналізу особистості одного учня, до проведення навчально-виховної роботи згідно з індивідуальним планом

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]