Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка ИС в бизнесеРИО.doc
Скачиваний:
89
Добавлен:
29.03.2016
Размер:
39.44 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

Харківський національний економічний університет імені с. Кузнеця

Інформаційні системи в сучасному бізнесі

Лабораторний практикум

для студентів спеціальностей 7.05010101, 8.05010101 "Інформаційні управляючі системи та технології"

Укладачі

Гаврилова А. А.

Знахур Л.В.

Плеханова Г.О.

Відповідальний за випуск

В.В. Чубук

Харків, ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2015

Овал 228Овал 227

Затверджено на засіданні кафедри Інформаційних систем.

Протокол № 11 від 03.04.2015р.

Укладачі: Гаврилова А. А.

Знахур Л. В.

Плеханова Г. О.

Інформаційні системи в сучасному бізнесі. Лабораторний практикум для студентів спеціальностей 7.05010101, 8.05010101 "Інформаційні управляючі системи та технології" / Гаврилова А. А., Знахур Л. В., Плеханова Г. О. – Х. : Вид. ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2015. – ____ с. (укр. мов.)

Подано методичні рекомендації щодо ведення регламентованого та управлінського обліку персоналу, планування та управління виробництвом, управління процесом бюджетування компанії на базі програмного комплексу "1С: Підприємство 8.2. Управління виробничим підприємством для України".

Рекомендовано для студентів спеціальностей 7.05010101, 8.05010101 "Інформаційні управляючі системи і технології" всіх форм навчання.

© Харківський національний

економічний університет ім. С. Кузнеця, 2015

© Гаврилова А. А.

Знахур Л. В.

Плеханова Г. О.

Прямоугольник 226

Вступ

Знання, інформація й способи її обробки стають сьогодні вирішальним фактором розвитку суспільства. Автоматизовані інформаційні системи (АІС) надають нові засоби й способи задоволення зростаючих потреб в інформації й знаннях для управління бізнесом і для його розвитку. Для промислових підприємств на ринку України пропонується безліч інформаційних систем, що дозволяють автоматизувати їх ключові бізнес-процеси.

Вивчення дисципліни дозволяє студентам оволодіти знаннями щодо технологій оброблення інформації в автоматизованих інформаційних системах, набути навички управління бізнесом на базі програмного комплексу «1С: Підприємство 8. Управління виробничим підприємством для України».

Метою лабораторного практикуму є формування у студентів практичних навичок у галузі побудови та функціонування інформаційних систем та можливостей їх використання при управлінні підприємствами (на прикладі програмного комплексу «1С: Підприємство»).

Завдання лабораторного практикуму полягають у формуванні  у студентів компетентностей щодо оброблення інформації за допомогою програмного комплексу «1С: Підприємство», зокрема:

здатність до кадрового планування та ведення регламентованого та управлінського обліку персоналу,

здатність до планування та управління виробництвом,

здатність налаштовувати процес бюджетування компанії та визначати її фінансову структуру, формувати бюджетні операції,

здатність контролювати стан облікових регістрів в системі «1С: Підприємство» та формувати звітність.

Практикум призначений для студентів спеціальностей 7.05010101, 8.05010101 "Інформаційні управляючі системи та технології" всіх форм навчання та розроблений відповідно до програми навчальної дисципліни «Інформаційні системи в сучасному бізнесі».

Лабораторні роботи виконуються в середовищі програмного комплексу «1С: Підприємство 8.2. Управління виробничим підприємством для України».