Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Лабораторная 6

.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
22.04.2016
Размер:
15.5 Кб
Скачать

Контрольні питання

    1. Назвіть можливі шляхи збільшення продуктивності ПК.

Збільшення продуктивності Windows XP можливе шляхом відповідного налагодження інтерфейсу користувача, який визначається темами робочого столу.

    1. Визначення теми робочого столу.

Тема робочого столу – це сукупність зовнішніх налагоджень системи: фоновий малюнок робочого столу, вигляд стандартних значків, панелі задач, оформлення вікон, звуки і т.і.

    1. Визначення поняття інтерфейсу користувача.

Інтерфе́йс користувача — засіб зручної взаємодії користувача з інформаційною системою. Сукупність засобів для обробки та відображення інформації, максимально пристосованих для зручності користувача; у графічних системах інтерфейс користувача реалізовується багатовіконним режимом, змінами кольору, розміру, видимості (прозорість, напівпрозорість, невидимість) вікон, їхнім розташуванням, сортуванням елементів вікон, гнучкими налаштовуваннями як самих вікон, так і окремих їхніх елементів (файли, папки, ярлики, шрифти тощо), доступністю багатокористувацьких налаштувань.

    1. Суть прецизійного налагодження

Збільшення швидкості роботи Windows XP можна досягнути, якщо відключити в інтерфейсі користувача ряд елементів в оздобленні та візуальних ефектів. На їх формуванні активно використовуються ресурси ПК.я інтерфейсу.

    1. Призначення мінімізації розміру дискової пам'яті.

Мінімізувати розмір дискової пам'яті, який використовує Windows XP можна шляхом видалення деяких каталогів

Недоліком цього способу будуть труднощі, які виникнуть при встановленні нового обладнання. Windows XP буде вимагати встановлення CD.

    1. Призначення швидкого переключення користувачів.

Ця функція забезпечує швидке перемикання облікових записів користувачів без завершення сеансу. Функція вимагає значних ресурсів пам'яті. ОС Windows XP автоматично відключає швидке перемикання, якщо ємність пам'яті 64 Мбайт та менше.

Якщо в систему увійшло декілька користувачів, то їх облікові записи зберігаються в пам'яті при переключенні на другого користувача. Продуктивність ПК різко зменшується.

    1. Яким чином і завдяки чому відбувається зміна продуктивності при мінімізації розміру дискового простору?

Видалити деякі каталоги

    1. В чому полягає і як реалізується механізм передбачення?

використанні механізму передбачення. Windows XP стежить за програмами, які запускаються відразу після завантаження. Результатом цих дій являється список, що дозволяє передбачити дані необхідні для завантаження.

Аналогічно при запуску окремих програм Windows XP слідкує за її складовими та файлами. Повторний запуск програми використовує передбачений список файлів необхідних програмі.

Механізм передбачення реалізується в ядрі Windows XP та в планувальнику задач. Ядро слідкує за сторінками, до яких звертається процес відразу після його створення і формує команди передбачення. При повторній ініціалізації процесу ядро виконує команди передбачення для прискорення процесу

    1. Дайте визначення спулера друку.

Спулер – це буфер, який містить дані, які очікують на друк. При друку даних йде від комп’ютера спулер друку і очищення, як завершення друку. Друку намотування робить ПК працювати швидше, особливо, під час друку.

Соседние файлы в предмете Основы систем