Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бп.docx
Скачиваний:
86
Добавлен:
27.07.2016
Размер:
106.46 Кб
Скачать

ЗМІСТ

ВСТУП 3

1. Резюме підприємства 4

2. Характеристика в галузі 5

3. Характеристика цього продукта 6

4. Місцезнаходження кафе кондитерської «Mio Vita» 7

5. Аналіз ринку 7

6. Плановий обсяг і структура виробництва продукції 9

7. Забезпеченість виробництва основними факторами 9

8. Стратегія маркетинга 12

9. Управління реалізації інвестиційного проекта 13

10. Оцінка ризиків і форми їх страхування 14

11. Фінансовий план 15

12. Стратегія фінансування інвестиційного проекту 3

Висновок 5

Вступ

У ринковій економіці підприємці не зможуть домогтися стабільного успіху, якщо не будуть чітко й ефективно планувати свою діяльність, постійно збирати і акумулювати інформацію як про стан цільових ринків, положенні на них конкурентів, так і про власні перспективи і можливості.

Важливим завданням є проблема залучення інвестицій, у тому числі і зарубіжних, у чинні і ті підприємства. Для цього необхідно аргументувати й обгрунтувати оформлення проектів (пропозицій), що потребують інвестицій. Для цих і деяких інших цілей застосовується бізнес-план. Бізнес-план є постійним документом; він систематично оновлюється, у нього вносяться зміни, пов'язані як зі змінами, що відбуваються всередині фірми, так і на ринку, де діє фірма.

Багато підприємств розробляють бізнес-плани за власними методиками і рекомендаціями, розробляють докладні переліки питань, на які слід відповісти в даному документі. Не тільки комерційні банки, а й державні організації вимагають подання бізнес-плану від своїх потенційних помічників.

Підприємства, що працюють у стабільній ситуації і виробляють продукти для досить стійкого ринку при зростанні обсягів виробництва, розробляють бізнес-план, спрямований на вдосконалення виробництва і пошук шляхів зниження його витрат. Бізнес-план активно допомагає координувати діяльність партнерських фірм, організувати, спільне планування розвитку фірм, пов'язаних кооперуванням та виготовленням одного або взаємодоповнюючих продуктів. В цьому випадку може мати місце зустрічний процес. Або зміна готового продукту визначає необхідність розвитку у фірм-партнерів, які виготовляють в порядку кооперування вузли, деталі, що є частинами технологічного процесу. Найбільш активно бізнес-план використовується при пошуку інвесторів, кредиторів, спонсорських вкладень і т.д. Бізнес-допомагає план великим підприємцям і підприємствам, які збираються розширити справу, купивши акції існуючого підприємства або організувавши нову організаційно-виробничу структуру.

Багато інвесторів вважають за краще короткий зміст бізнес-плану, що дозволяє їм побачити важливі особливості та переваги проекту. Такий документ носить назву бізнес-пропозицію. Воно використовується при переговорах з можливими інвесторами та майбутніми партнерами, запрошенні ключових співробітників, підписання контрактів з персоналом підприємства. Бізнес-пропозиція є не тільки внутрішнім документом підприємства, але і використовується при встановленні контрактів. Це висуває певні вимоги до його оформлення, формою та структурою.

Бізнес-план повинен бути представлений у формі, що дозволяє зацікавленій особі отримати чітке уявлення про суть справи, ступеня своєї участі в ньому. Обсяг і ступінь конкретизації розділів бізнес-плану визначаються специфікою і областю діяльності.

1.Резюме підприємства

Кафе-кондитерська «Mio Vita» створюється з метою швидкого та якісного обслуговування відвідувачів, з максимальною увагою до нього і пропозицією найбільш якісних виробів. В даний час змінився темп життя, і люди все рідше мають можливість і час для приготування смачних кондитерських виробів. Всі страви готуються тільки з натуральних продуктів.

У будні дні головними відвідувачами кафе будуть студенти, школярі, працівники різних організацій. У вихідні дні кафе-кондитерська добре підходить для відпочинку всією сім'єю. Затишний інтер'єр, привітний персонал і дуже смачні тістечка, торти і всілякі десерти створять прекрасну атмосферу, і відвідати кафе захочеться знову.

  Суть даного проекту полягає в тому, щоб забезпечити населення хорошими, якісними, завжди свіжими кондитерськими виробами, а також у залученні гостей скористатись мобільним додатком за допомогою якого можна зробіть замовлення онлайн,отримувати бонуси і подарунки. Акцент робиться на інтер’єрі, а також на використанні сучасних будівних технологіях. Переваги перед іншими закладами суспільного харчування полягають у зацікавленості споживачів до національних особливостей кондитерських виробів європейських країн.

Для досягнення успіху кафе-кондитерська запропонує відмінну якість продукції, що виготовляється, високий рівень обслуговування, в штаті присутні кваліфіковані і освіченні працівники з достатнім стажем роботи в харчовій промисловості. Кафе-кондитерська «Mio Vita» - підприємство засноване на приватній власності індивідуальної особи (генерального директора), яке має одного власника і розпорядника основних засобів, капіталу підприємства.

Необхідний начальний капітал планується отримати у якості кредиту у установі, яка займається фінансуванням проектів і кредитуванням під 10% річних, але більша частина проекту буде фінансуватися за рахунок власних коштів.

Щомісяця виручка повинна становити не менше 20000 грн.

Адреса: м.Кіровоград вул.Дворцова 5

Для здійснення даного проекту береться в оренду приміщення, площа якого 225 кв.м.

 Середня ціна покупки: 40 грн.

2. Характеристика в галузі

На сьогоднішній день проблема громадського харчування в центральних районах міста досить актуальна. Особливо гостро це відчувається в районі парку «Ковалівського», який є адміністративним, діловим і культурним центром міста. В цій частині міста знаходяться державні установи, офіси великих і середніх фірм, великих підприємств торгівлі, вищі навчальні заклади. Недоліком такого розміщення є безпосередня близькість від конкурентів.

В даний час в цьому районі існують дорогий Ресторан Primo Violino,кафе «Таксі» «Арка», і піцерія «Старе місто», які пропонують широкий асортимент страв за помірну ціну. Але загальної їх відмінною рисою є обмежений асортимент випущених кондитерських виробів, що викликано невеликими розмірами займаних ними приміщень,та відсутність у роботі мобільного додатку.

Даний проект передбачає створення підприємства, яке має зайняти порожню на сьогоднішній день нішу кафе-кондитерських на ринку громадського харчування в даному районі м.Кіровоград.

 Значних сезонних коливань попиту не передбачається, так як в робочі дні основними споживачами будуть люди, працюють у прилеглих будівлях і студенти, а у вечірній час та вихідні дні - люди приїжджають з інших районів для культурного відпочинку та гості міста.

Цінова політика орієнтована на споживачів із середнім рівнем доходу.

У силу того, що підприємств громадського харчування подібного рівня в даному районі немає, і ніша, на яку буде орієнтовано кафе-кондитерська, практично вільна, серйозної конкурентної боротьби не передбачається.

Кафе-кондитерська «Mio Vita» буде здійснювати випуск і реалізацію випічки і інших кулінарних виробів дуже високої якості. У міру зростання підприємства, буде істотно розширюватися асортимент, і збільшуватися обсяги виробництва і продажів.