Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

сценарій музей

.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.10.2016
Размер:
13.97 Кб
Скачать

Відео

Аудіо

ЗК

Справжній музей-знахідка, що дає змогу кожному поринути в історію нашої країни. Саме тут, на одній із колій Центрального вокзалу столиці розташована експозиція рухомого складу історичних вагонів і локомотивів. Кожен, хто побував тут, має змогу згадати події і людей минулого, які змінили погляди людей на життя в цілому і становлення держави загалом.

ЗК

Кожен експонат, що знаходиться тут, має власну історію. Першим із них милує око вагон-салон, побудований в 1957 р., у якому їздив перший секретар ЦК КПУ В. Щербицький на наради до Москви. Інколи, вагон використовувався для перевезення депутата до Криму у відпустку у час, між важливими політичними справами.

Салон обладнано гарним коридором з килимом, кухнею, сан-вузлом. Все переважно в червоних кольорах, що і не дивно, це було тогочасним висвітленням комуністичної ідеології. Справжня квартира на колесах.

А тепер уявіть, як це, посидіти за столом, за яким було підписано один із значущих договорів в історії України – попередній текст акту злуки між УНР та ЗУНР? Цей вагон є перлиною усієї колекції, доленосним для кожного українця. Тут і знаменитий стіл для переговорів у холі, вишуканими плафонами на стелі і навіть міні-бар.

СНХ

«Розкажіть про ваші враження у ході прогулянки цим музеєм.»

ЗК

Слідом розташований вагон-салон, побудований в 1939р, що був призначений для перевезення одного із перших маршалів Рад. Союзу – К. Ворошилова. Тут знаходився штаб маршала на початку Великої Вітчизняної Війни під час героїчної оборони Дніпровського рубежу під Могильовом. Дух патріотизму і досі витає у салоні. Тягнув же його локомотив, лише вид якого навіює водночас і гордість, і жахи війни.

Стендап

( у кабіні локомотива )

( натискаю на ричаг руху вперед )

І навіть тут, знаходячись в цій кабіні, відчуваєш гарячий подих із серця печі, що приводила цей потяг до руху.

ЗК

Історія кожного вагона містить у собі не лише вагомі події і великих людей, а й трагічні моменти. Останню поїздку в житті на одному із них до Києва здійснив П. Столипін, де і загинув від рук убивці.

ЗК

Цей музей висвітлює різні часові межі нашої історії, в ньому закарбовано немало державних і особистих таємниць. Тож поринайте у світ нашого минулого і розкривайте їх для себе та інших.