Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ТЗА / Титул, Реферат, Зміст, Вступ, Висновок, Література +++

.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
05.02.2017
Размер:
105.46 Кб
Скачать

Міністерство транспорту та зв’язку України

Українська державна академія залізничного транспорту

Кафедра АТ

РОЗРАХУНОК, АНАЛІЗ, І ДОСЛІДЖЕННЯ РЕЙКОВИХ КІЛ

НА ЕЛЕКТРОННО-ОБЧИСЛЮВАЛЬНІЙ МАШИНІ

Пояснювальна записка і розрахунки до курсової роботи з дисципліни

“Технічні засоби автоматизації”

Перевірив: доцент

___________В.П. Мороз

Розробив: студент групи 2-III-АТЗ,

спеціальність 7.092507

________О.В. Цимбал

2011

Зміст

У даній курсовій роботі досліджуються режими роботи станційного двохниткового рейкового кола з частотою сигнального струму 25 Гц, фазочутливим колійним приймачем ДСШ-13А, з одним дросель-трансформатором та накладанням кодових сигналів автоматичної локомотивної сигналізації неперервного типу (АЛСН) з обох кінців, яке використовується при тязі постійного струму.

Курсова робота викладена на 33 сторінках, 4 додатках. Було використано 6 джерел літератури.

В першому розділі представлено вибір та характеристика класичних рейкових кіл, представлено схеми заміщення рейкового кола при різних режимах роботи, представлено дослідження п'ятьох режимів роботи рейкового кола: нормальний, шунтовий, контрольний, короткого замикання та режим АЛС.

Другий розділ складається з дослідження тональних рейкових кіл. Розроблені принципові схеми, схеми заміщення та представлені вимоги до технічного обслуговування.

Вступ

Рейкові кола працюють у різних кліматичних умовах, тому параметри рейкових кіл можуть різко змінюватися. Тому при дослідженні рейкових кіл необхідно враховувати ці змінення для отримання найбільш точних результатів розрахунку режимів роботи.

Рейкові кола є основним елементом практично всіх пристроїв залізничної автоматики і телемеханіки: автоблокування, автоматичної локомотивної сигналізації, електричної централізації стрілок і сигналів, автоматичної переїзної сигналізації, диспетчерського контролю руху потягів і інших систем. Рейкові кола повинні виконувати слідуючи функції:

  • автоматичного контролю вільності і цілісності рейкових ниток ділянок колії на перегонах і станціях;

  • виключати можливість переводу стрілок під потягом;

  • з їх допомогою передаються кодові сигнали з колії на локомотив, а також від однієї сигнальної установки до іншої;

  • забезпечують автоматичний контроль наближення потягів до переїздів і станцій і т.д.

В даній курсовій роботі проведений розрахунок класичного рейкового кола з урахуванням всіх вище приведених негативних факторів,що впливають на рейкове коло та вище перерахованих вимог. Розглянуте технічне обслуговування класичних рейкових кіл.

Також проведена методика розрахунку тональних рейкових кіл, їх аналіз та доведення їх ефективності та розширення з їх допомогою функціональних можливостей колійних датчиків. Розглянуте технічне обслуговування тональних рейкових кіл.

Висновок

При виконанні курсової роботи було ознайомлено з основною літературою по вивченню рейкових кіл та нормалями, за допомогою якої навчилися вибирати рейкові кола по заданим критеріям. Було набуто навиків складання схем заміщення, алгоритмів розрахунку та безпосередньо розрахунку рейкового кола у всіх режимах, по вибраній принциповій схемі рейкового кола. За отриманими даними, можна зробити висновок, що рейкове коло роботоспроможнє при вихідних даних, але його робота порушується при низькому опорі ізоляції. Крім цього були здобуті навички аналізу отриманих в ході розрахунку залежностей та їх пояснення.

В ході виконання роботи було проведено вивчення та дослідження роботи тональних рейкових кіл, які є більш сучасними та перспективними, ніж класичні. Було ознайомлено з їхніми особливостями побудови та розрахунку.

Таким чином, головна мета курсової роботи – закріплення і поглиблення знань з дисципліни “Колійні датчики систем управління на залізничному транспорті” та практичне оволодіння методами розрахунку рейкових кіл можна вважати досягнутою.

Список використаних джерел

1.В.С.Аркатов, А.И.Баженов, Н.Ф. Котляренко .Рельсовые цепи магистральных железных дорог: Справочник. 2-е изд.,перераб. и доп. – М.:Транспорт. 1992. -384 с.

2.А.М.Брылеев, Ю.А.Кравцов, А.В.Шишляков. Теория, устройство и работа рельсовых цепей. 2-е изд., перераб. и доп.- М.: Транспорт. 1778.-344с.

3.Котляренко Н.Ф.Электрические рельсовые цепи. Учебное пособие для вузов ж.д.тр. –М.:1961. -327с.

4.В.С.Аркатов,Ю.А.Кравцов,Б.М.Степенский.Рельсовые цепи : Анализ работы и техническое обслуживание.-М.:Транспорт.1990.-244с.

5.Електронні варіанти прикладів розрахунку рейкових кіл.Лабораторія «Колійні датчики».

6.Розрахунок, аналіз та дослідження рейкових кіл на ЕОМ. Методичні вказівки №539.Харків,ХарДАЗТ:2002.- 14с.

7.Нормалі:РЦ-25ДСШ15-ЭТОО-С-93, ТРЦ-ЭТОО(АЛС 50)-С-96.

8.Кулик П.Д., Иванкин В.С., Удовиков А.А. Тональные рельсовые цепи в системах ЖАТ: построение, регулировка, обслуживание, поиск и устранения неисправностей, повышение эксплутационной надежности. – К. :Издательский дом «Мануфактура»,2004.-288с.

9.Студентська навчальна звітність. Текстова частина. Загальні вимоги до побудови, викладення, та оформлення. Методичний посібник з додержанням вимог нормоконтролю у студентській навчальній звітності.-Харків,УкрДАЗТ,2004.38с.

10.Конспект лекцій по дисципліні «Технічні засоби автоматизації».

Соседние файлы в папке ТЗА