Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Відгук про відвідування театру

.docx
Скачиваний:
43
Добавлен:
07.02.2017
Размер:
18.1 Кб
Скачать

Відгук про відвідування театру

Виконала

Студентка 1-го курсу 35 групи

2-го медичного факультету

Отрішко Ольга Володимирівна

Запоріжжя, 2016

24 вересня 2016 року я відвідала Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара. Я обрала цей театр,тому що саме в цей час була традиційна місцева вистава «Кайдашева сім’я».

Вистава створена за соціально-побутовою повістю Івана Нечуя-Левицького. У створенні цієї вистави брали участь : режисер-постановник — Тетяна Лещова,художник-постановник — Надія Дворянкіна, балетмейстер — Тамара Боброва,художник з освітлення — Світлана Юдіна, звукорежисери — Нінель Савенко, Олег Катушенко,помічники режисера — Сергій Мостовий, Єгор Шинкарук. За музичне оформлення відповідали заслужений діяч мистецтв України Наталія Боєва та заслужена артистка України Світлана Ващенко.

У виставі брали участь актори Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара: Омелько Кайдаш – Олександр Волчков, Маруся Кайдашиха – народна артистка України Любов Матвіїшина, Карпо (старший син) – Дмитро Захаров, Лаврін (молодший син) – Дмитро Клопот, Мотря – Світлана Вавілова , Мелашка – Олена Бондарєва, Довбиш – народний артист України Юрій Бакум, Довбишка – заслужена артистка України Світлана Бобир, баба Палажка – Галина Соловей, баба Параска – заслужена артистка України Валентина Косташ, Пузань (Привид)- Антолій Руденко, Проскурниця – Аліна Савицька , селяни – артисти балету та оркестру.

У творі Івана Нечуя-Левицького розповідається про зруйнування гармонії в житті родини, розкриваються деякі риси вдачі українського селянства, його індивідуалізм, прагнення жити окремим, самостійним життям. Ця повість була написана понад 100 років тому,але її проблеми є актуальними і зараз. У виставі дуже чітко розкривається тема стосунків між батьками та дітьми,між чоловіком та жінкою,а також влучно висміюються людська жадібність, недалекість, лицемірство та інші вади.

Я вважаю,що режисер виконав титанічну працю,адже не кожна людина зможе так вдало підібрати акторів на кожну роль. Кожен з акторів неповторно передав характер та внутрішній світ героїв, що ще більше притягувало увагу глядача. Вони ніби не грали, а жили, ніби це було їх життя, а ми лише стали випадковими спостерігачами.

Важливу роль у виставі відігравав музичний супровід. Завдяки вдало підібраній музиці вистава вийшла надзвичайно яскравою та колоритною. Що стосується хореографії,то вона була на найвищому рівні. У виставі були використані традиційні українські танці.

Декорації були надзвичайно гарними,оригінальними і доречними,проте гра акторів настільки захоплювала глядачів ,що достатньо було дивитись і слухати митців ,не зважаючи на те,що їх оточувало на сцені.

Загалом,твір доволі чітко відповідає літературному оригіналу,проте є місце і новаторству . Режисер створив неповторне народне театральне дійство, близьке серцю кожного українця.

Вистава була вражаючою! Я багато разів перечитувала цей твір,але, відвідавши театр , я поглянула на нього з іншого боку. Якби не прекрасна налагоджена робота режисера та всього колективу, то не було б такого враження ніби ти занурився у чуже життя, його думки та переживання. Вистава змушує замислитись над власним життям, і це все завдяки гарній роботі талановитого режисера та акторів.

В кінці вистави всі глядачі аплодували стоячи,що було цілком очікувано,адже всі отримали лише позитивне враження. На сцені були порушені актуальні питання, емоції героїв без спотворення були передані глядачеві. Я рекомендую всім відвідати цю чудову виставу. Я впевнена,що вона нікого не залишить байдужим!