Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Tvorche_zavdannya

.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
14.11.2017
Размер:
17.78 Кб
Скачать

Завдання 1

Як переконати аудиторію, що ви - не стільки майбутній учитель, скільки вже вчитель і фахівець іноземної мови?”

Як часто це трапляється, вчьорашньому студенту дуже важко довести, що він є професіоналом у своїй справі. Завжди до таких людей відносяться з недовірою. Але я вважаю це все стереотипом. Але як же довести, що Ви не просто майбутній вчитель, а вже вчитель і фахвець своєї справи, тобто фахівець з іноземної мови.

Я вважаю, що по-перше такий студент може це довести за допомогою, звичайно, своїх знань і навичок. Якщо такий студент продемонструє свої зання мови на практиці, наприклад, знання граматики, знання лексики, то ні в кого вже не виникне сумнів про гарне володіння мовою.

До того ж не треба забувати про те, що студент за час навчання проходить практику, так що це забезпечує досвід у викладанні.

Якщо студент буде застосовувати різні методики викладання, різні форми проведення уроку, покаже, що він знає різні методики викладання, володіє на високому рівні мовою, знає багато з історіїї, культури викладаємої мови, традиції, звичаї, то вже ні в кого не залишеться сумнів щодо професіоналізму.

Комунікабельність, витримка, спостережливість, інтелект - ці якості характеру повинні бути присутніми в обов'язковому порядку. Такі якості легко продемонструвати, та їх легко помітити.

Отже, якщо у студента є досягнення, якими він пишаєтеся, є документальні підтвердження: дипломи, відмінні рейтинги, гарні оцінки, статистика, яких йому вистачає, щоб вважати себе кращим, і при цьому він продовжує постійно розвиватися і позиціонувати себе потрібним чином, то можна сказати, що такий студент є справжнім фахівцем у своїй справі.

Завдання 2. 

Ідеальний учитель іноземної мови у ХХІ столітті

Вчителі … Вони присутні в житті кожної людини. Про них завжди багато говорять. Їх лають. Їх хвалять.

Яким повинен бути вчитель? Кожна дитина хотіла б його бачити добрим, турботливим, який не задає домашніх завдань, відпускає раніше дзвінка. Також всі розуміють, що це неможливо. Адже дитина не думає про те, які знання вона отримає зі своїм учителем «мрії».

Напевно, він повинен бути уважним, знаходити підхід до кожного учня, пояснювати все по порядку, не поспішати, давати знання так, щоб це було доступно кожному учневі.

Але все це стосується всіх вчителів з будь-яких предметів. А що ж можно сказати про вчителів саме з іноземних мов?

Звісно кожен хотів би бачити вчителя іноземної мови саме носієм цієї мови, а ще краще і культури. Але не достатньо просто знати досконало мову, треба ще володіти глибокими знаннями і цілим рядом якостей. Вчитель має вміти побудувати процес навчання на певній методиці. Іншими словами, викладач не тільки говорить і вчить мові, а й володіє певними навичками, що сприяє більш ефективному навчанню. Безсумнівно, викладач просто зобов'язаний бути комунікабельним, а також терплячою людиною з хорошою нервовою системою. Адже не кожен учень схоплює на льоту: деяким якісь елементарні речі потрібно буде пояснити кілька разів. До того ж вміти пояснити людині щось, щоб їй будо зрозуміло, це дається не кожному.

Вчителю важливо відчувати аудиторію. Він має знати як зацікавити учнів. Тако ж він має знати коли і в якій формі краще проводити заняття.

Ідеальним викладачем буде той, хто зможе налаштуватися на одну «хвилю» з учнями.

Також викладач повинен намагатися допомагати долати мовний бар'єр, адже у багатьох страх до вивчення. Слід приділяти особливу увагу розмовній практиці, адже дуже складно, вчити граматику, при цьому використовувати її в розмові.

Найефективніша практика - викладання уроку на мові, що вивчається. Повністю. І взагалі, весь процес навчання повинен зацікавлювати учнів. Для цього можна використовувати цікаві статті, матеріали, розповіді про різні країни.

А ще вчитель повинен не тільки навчати дітей, а й постійно навчатися самостійно, розширювати свій світогляд. Він повинен бути обізнаним і добре орієнтуватися в існуючій навчальній та методичній літературі за фахом.

Тако ж вчитель має володіти мистецтвом володінням голосом. Так, як це вчитель іноземних мов, то йому необхідно володіти правильною вимовою, інтонацією, мати досить широкий запас слів і виразів, володіти нормами граматики.

Звісно, що вчитель має мати знання з культури країни, мова якої викладається- географії, історії, літератури, образотворчого мистецтва, музики, фольклору, звичаїв.

Тобто вчитель має знати чому саме потрібно навчати, як саме потрібно навчати, бути впевненим у тому, що його праця потрібна людям.

Ідеальний викладач повинен знайти ключик (підхід) до кожного учня. Він повинен відчувати як цілу аудиторію, так і окремого учня.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]