Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

КП коза / ВСТУП

.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
20.11.2017
Размер:
34.82 Кб
Скачать

ВСТУП

Однією з найважливіших функцій сучасного міста є рух. В умовах міста у наш час прийнято розділяти транспортний і пішохідний рух. Масові пересування населення і вантажів здійснюються міським транспортом. Ступінь рухливості населення міста і інтенсивність завантаження транспорту залежать від величини міста, його функціонального профілю, планувальної структури. Скоротити витрати часу населення на пересування до мінімуму — основна задача планувальників. По діючих нормах в найбільших і крупних містах сумарні витрати часу на проїзд від місця мешкання до місця праці не повинні перевищувати в один кінець 40 хв., а в решті населених місць — 30 хв.

В сучасних містах використовуються різні види суспільного вуличного транспорту: трамвай, тролейбус, автобус, таксі.

Сучасне містобудування прагне високого рівня устаткування і впорядкування міських шляхів сполучення — магістралей і вулиць.

Магістральні вулиці, по яких йде основний потік руху масового міського транспорту, загальноміські і районні. Перші розділяють на магістралі: а) безперервного руху, які забезпечують транспортний зв'язок між житловими і промисловими районами, з перетином з іншими вулицями в різних рівнях; б) регульованого руху, які забезпечують транспортні зв'язки в межах міста між житловими районами і суспільним центром міста, з перетином з вулицями в одному рівні. Розрахункова швидкість руху на магістралях 60— 80 км/ч залежно від величини міста і умов містобудівної ситуації.

Магістралі районного значення забезпечують транспортний зв'язок в межах району, а також з магістралями загальноміського значення. Перетини з іншими вулицями здійснюються на одному рівні. Розрахункова швидкість руху до 80 км/ч.

Важливим планувальним чинником при проектуванні вулиць є встановлення поперечного профілю. Поперечний профіль вулиці — це розріз в найхарактернішому місці, де видні основні елементи — проїжджа частина, тротуари, смуги озеленення. Його встановлюють залежно від величини міста, розрахункової інтенсивності руху всіх видів міського транспорту і пішоходів, переважаючої поверховості забудови, умов рельєфу, способів відведення поверхневих вод, розташування підземних комунікацій.

Мета: запроектувати на заданій ділянці магістральну вулицю загальноміського значення та розрахувати кошторисну вартість будівництва.

Предмет: магістраль районного значення.

Задачі:

  1. Розрахувати інтенсивність руху транспорту, пропускну спроможність магістралі та визначити ширину проїжджої частини. Всі дані оформити в табличних формах чи у вигляді формул.

  2. На основі розрахунків, табличних даних виконати графічну частину, яка повина містити:

– вертикальне планування магістралі;

– поперечній та повздовжній профілі дороги;

– вертикальне планування вузла (перехрестя);

– конструкція дорожнього одягу;

– техніко-економічні показники в табличній формі;

  1. Всі розрахнки та креслення виконати відповідно до стандартів та вимог.

Соседние файлы в папке КП коза