Добавил:
Допоможу чим зможу) Відсигнальте якщо знайшли шось корисне) Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
79
Добавлен:
15.12.2017
Размер:
1.25 Mб
Скачать

51

домножене на 10. Вивести на екран рядки з непарною кількістю літер.

22Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому символи “;” замінені на “END_LINE”. Підрахувати кількість великих і малих літер у кожному рядку.

23Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому усі літери які зустрічаються замінити послідовно на літери в алфавітному порядку. Вивести на екран непарні рядки файлу.

24Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому симсвол “=” замінити на “!=”. Підрахувати кількість непарних чисел у кожному рядку.

25Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому замінити всі символи на непарні числа від 1 до 9. Знайти і вивести на екран суму всіх чисел в кожному рядку.

26Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому усі символи “+”, “-“, “*”, “/” замінити на числа в порядку зростання їх значень. Підрахувати і вивести на екран кількість літер в кожному рядку.

27Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому видалити всі голосні літери. Підрахувати і вивести на екран кількість арифметичних операцій (+, -, *, /) у кожному рядку.

28Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому присутні лиш стрічки з ключовими словами “FOR” і “WHILE”. Підрахувати і вивести на екран кількість голосних літер в кожному рядку.

29Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому усі малі літери замінити на великі. Підрахувати і вивести на екран кількість символів, які не є літерами у кожному рядку.

30Сформувати і вивести на екран текстовий файл у якому вилучені рядки з парною кількістю символів. Вивести на екран суму усіх чисел у файлі.

31Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому пробіл замінити символом “_”. Вивести на екран рядки з непарною кількістю символів.

32Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому вилучені ключові слова “IF”, “WHILE”, “FOR”. Вивести в кінці кожного рядка кількість голосних літер.

33Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому видалити всі рядки, в яких непарна кількість символів. Вивести на екран суму голосних і суму приголосних літер в кожному рядку.

34Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому видалити слово “FOR” і “IF”. Вивести на екран лише голосні літери в кожному рядку.

35Сформувати і вивести на екран текстовий файл в якому заміть символів вивести їхнє числове представлення в таблиці ASCII. Вивести на екран кількість голосних і приголосних літер в кожному рядку.

52

ДЛЯ НОТАТОК

53

54

Навчальне видання

ІНСТРУКЦІЇ ДО ЛАБОРАТОРНИХ РОБІТ

З КУРСІВ АЛГОРИТМІЧНІ МОВИ ТА ПРОГРАМУВАННЯ (1 частина)

ТЕХНОЛОГІЇ ПРОГРАМУВАННЯ

для студентів базових напрямів:

6.170101 «Безпека інформаційних та комунікаційних систем»

6.170102 «Системи технічного захисту інформації»

6.170103 «Управління інформаційною безпекою»

Укладачі: Отенко В.І., к.т.н, доцент,

Партика А.І., к.т.н, доцент,

Будз Б.Д., асистент

Львів: Національний університет “Львівська політехніка”