Добавил:
Допоможу чим зможу) Відсигнальте якщо знайшли шось корисне) Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ІКТА / КБ-12 / Робота в інтернет (РВІ) / Лаби (готові) / Варіант №19 / Лабараторна робота РВІ №2 Мельничук Є.І

.docx
Скачиваний:
58
Добавлен:
17.12.2017
Размер:
2.81 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

ІКТА

Кафедра ЗІ

З В І Т

до лабораторної роботи №2

з курсу : «Робота в Інтернет»

на тему: «ВИВЧЕННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ БРАУЗЕРА INTERNET EXPLORER ПРИ РОБОТІ В СИСТЕМІ WORLD WIDE WEB »

Виконала: ст. гр. КБ-12

Мельничук Є.І.

Прийняла: Костяк М.Ю.

Львів 2016

Мета: знайомства з можливостями браузера Internet Explorer, що входить до складу операційної системи Windows XP: пошукові засоби, механізм закладок, робота з документами в автономному режимі, журнал відвідувань, збереження та друк.

Основні теоретичні відомості

Загальні відомості про World Wide Web і URL-адреси

World Wide Web (Всесвітня Павутина) — це інтерактивна мультимедійна система комунікацій у Internet, що заснована на використанні гіпертекстової технології. Ще її називають WWW, W3 або Web (Павутина). На сьогодні це найпопулярніша система в Internet, що динамічно розвивається. У системі World Wide Web можна в реальному часі звертатися до гіпертекстових документів, які містять текст, графіку, фотографії, аудіо- і відеозаписи.

Гіпертекстові документи — це електронні документи, що підготовлені мовою розмітки гіпертексту HTML (HyperText Markup Language). Їх також називають HTML-документами або Web-документами. Такі документи є текстовими документами, що містять спеціальні коди або мітки (теги).

Комп'ютери, що використовуються для зберігання, організації та пересилання HTML-документів, називають Web-серверами. Для перегляду таких документів призначені спеціальні програми — клієнт-програми Web або браузери. Такі програми при відкритті HTML-документа обробляють коди, що містяться в ньому, і відображають текст документа відповідно до отриманих інструкцій. Найпоширенішим з браузерів, який є частиною операційної системи Microsoft Windows є Internet Explorer.

Браузер рідко складається з однієї програми для роботи з WWW. Cучасний браузер – це цілий програмний комплекс, до складу якого входить декілька десятків програм, які забезпечують роботу не тільки з сервісом WWW, але й з електронною поштою і новинами, телеконференціями та іншими сервісами.

Звернення до гіпертекстових документів, а також інших ресурсів, здійснюється за допомогою електронних покажчиків — гіперпосилань (при активізації гіперпосилання на сервер надсилається певна команда). Унікальна можливість Web полягає в тому, що автори гіпертекстових документів можуть організовувати посилання на документи, створені іншими авторами на інших Web-серверах.

Посилання у Web-документах для зв'язку з ресурсами, на які вони вказують, використовують універсальні адреси, що називаються URL (Uniform Resource Locators — уніфіковані покажчики ресурсів). URL-адреси містять інформацію про те, де розміщується відповідний ресурс і як до нього звернутися.

Для звертання до потрібного ресурсу необхідно ввести його URL-адресу в адресний рядок, наприклад http://www.lp.edu.ua. Якщо для отримання якогось ресурсу ви використовуєте протокол передачі гіпертексту (http), то цей протокол вказувати необов’язково, він встановиться за замовчуванням, інші ж протоколи треба обов’язково вказувати. Отже, URL-адреса може виглядати і так www.lp.edu.ua. Після того, як в стрічці адреси ви набрали потрібний URL наведіть курсор на кнопку Go і натисніть ліву клавішу миші (або натисніть Enter на клавіатурі). Браузер надішле запит на отримання даного ресурсу, а після його отримання відобразить цей ресурс в основному вікні програми.

Для пошуку документів у системі WWW за вказаними ключовими словами до складу браузера включено такий інструмент, як пошукова панель — панель "Поиск". Пошук інформації виконується після введення в поле запиту ключових слів і натиснення кнопки Пуск. У результаті на пошуковій панелі відображаються гіперпосилання на документи, в яких зустрічаються зазначені ключові слова.

Функція автономного перегляду сторінок забезпечує:

  • перегляд Web-сторінок у разі відсутності з'єднання з Internet — в автономному режимі;

  • синхронізацію Web-сторінок, призначених для автономного перегляду, за встановленим розкладом. Процедура синхронізації полягає у збереженні сторінок в кеш-пам'яті браузера.

Зробити Web-сторінку доступною для перегляду в автономному режимі можна на етапі додавання закладки в папку Избранное, встановивши у вікні "Добавление в избранное" прапорець Сделать доступной автономно (як описано вище). У цьому разі параметри доступу задаються за допомогою майстра автономного перегляду, який запускається при натисненні кнопки Настройка.

Завдання

Запустіть браузер Internet Explorer

Відключіть панель інструментів Ссылки.

Увімкніть функцію автозавершення.

З панелі інструментів Обычные кнопки видаліть кнопки Печать, Правка і додайте кнопки Вверх, Папки, Связанный

Введіть в адресний рядок URL-адресу Національного університету «Львівська політехніка» — http://www.lp.edu.ua.

Зробіть цю сторінку домашньою.

Користуйтесь кнопками панелі інструментів Назад і Вперед для переходу від одного документа до іншого.

За допомогою кнопки Домой поверніться на домашню сторінку і переконайтесь, що це встановлена вами сторінка Національного університету «Львівська політехніка»

Налаштуйте пошукову панель браузера на використання пошукових систем MSN Search, Meta, Yandex

За допомогою пошукової системи MSN Search виконайте пошук документів за ключовими словами браузер Internet Explorer.

Перегляньте першу десятку знайдених документів та на найцікавіші з них зробіть закладки, розмістивши їх в окремій папці закладок BrowserIE.

Зробіть закладки на сторінки доступними в автономному режимі з ручною синхронізацією.

Ввімкніть панель закладок і відкрийте одну зі сторінок, на яку зроблено закладку. Збережіть її в папці BrowserIE, як Web-сторінку (типу Веб-страница, полностью (*.htm; *html)).

Знову за допомогою кнопки панелі інструментів Папки увімкніть панель папок і перейдіть у папку BrowserIE. Зверніть увагу на те, що папка містить окремо html-файл і папку з графічними зображеннями.

Перегляньте в журналі відвідувань список серверів, до яких ви звертались у поточному сеансі, й очистіть його.

Завершіть роботу браузера.

Висновок : На даній лабораторній роботі я ознайомився з браузером Internet Explorer. На мою думку він поступається якості більш популярним браузерам, типу Google Chrome або Opera, але свої зручності у ньому є і право на існування цей браузер має.