Добавил:
Допоможу чим зможу) Відсигнальте якщо знайшли шось корисне) Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ІКТА / КБ-12 / Робота в інтернет (РВІ) / Лаби (готові) / Варіант №28 / Лабараторна робота РВІ № 6 Ухач В.Я

.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
25.12.2017
Размер:
1.04 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

ІКТА

кафедра ЗІ

З В І Т

до лабораторної роботи №6

з курсу: «Робота в Інтернет»

на тему: «РОБОТА З ПОШТОВОЮ ПРОГРАМОЮ OUTLOOK EXPRESS»

Варіант № 28

Виконав: ст. гр. КБ-12

Ухач В.Я

Прийняла: Костяк М.Ю.

Львів – 2017

Короткі теоретичні відомості

Електронна пошта (E-mail) стала першою послугою Internet, що одержала масове поширення і залишається наймасовішим і найпопулярнішим видом мережного сервісу.

До складу Windows XP входить потужна клієнтська програма для роботи з електронною поштою, яка до того ж дає змогу працювати і з телеконференціями — Outlook Express.

У цій роботі розглядається використання програми для роботи з електронною поштою в умовах локальної мережі.

Запуск і початкова настройка програми

Запустити програму можна традиційним способрм, скориставшись головним меню або ярликом програми на робочому столі. Але щоб розпочати роботу з поштою, потрібно виконати початкову настройку програми на обліковий запис електронної пошти, дані про який надаються адміністратором локальної мережі (або провайдером послуг Internet) і містять такі відомості:

  1. адреса електронної пошти;

  2. тип і ім'я сервера вхідної пошти (сервер POP, ІМАР або HTTP);

  3. ім'я сервера вихідної пошти (сервер SMTP);

  4. ім'я і пароль користувача для доступу до поштової скриньки.

 Протокол SMTP (Simple Mail Transfer Protocol — простий протокол передачі повідомлень) використовується для пересилання електронної пошти між вузлами Internet.

Протокол POP (Post Office Protocol — поштовий протокол) призначений для доставки повідомлень від провайдера на локальний комп'ютер.

Протоколи ІМАР (Internet Message Access Protocol — протокол доступу до повідомлень в Інтернеті) і HTTP (Hypertext Transfer Protocol — протокол передачі гіпертексту) використовуються для доступу через Internet до повідомлень, що зберігаються на сервері. Користуючись цими протоколами, можна читати пошту за допомогою будь-якого комп'ютера, що має вихід в Internet.

Наявність облікового запису для роботи з повідомленнями на сервері дає можливість заощадити час роботи в мережі, адже можна завантажити спочатку тільки заголовки повідомлень, вибрати потрібні і позначити їх для наступного завантаження. При роботі в автономному режимі можна читати повідомлення і відповідати на них так само, як і в інтерактивному режимі. При наступному підключенні виконується синхронізація пошти на локальному комп'ютері і сервері.

При першому виклику Outlook Express запускається майстер настройки, який дає змогу швидко створити обліковий запис.

Outlook Express підтримує роботу з кількома обліковими записами. Для створення нового облікового запису треба виконати такі дії:

  1. запустити Outlook Express;

  2. у меню Сервис вибрати команду Учетние записи...;

  3. у вікні діалогу "Учетние записи в Интернете" натиснути кнопку Добавить і з меню, що випадає, вибрати пункт Почта... В результаті запуститься майстер настройки.

  4. виконати кроки роботи майстра.

Для зміни окремих параметрів облікового запису потрібно виконати такі дії:

  1. відкрити вікно діалогу "Учетние записи в Интернете", як описано вище;

  2. перейти на вкладку Почта;

  3. виділити обліковий запис, який треба відредагувати, і натиснути кнопку Свойства;

  4. у вікні властивостей облікового запису внести необхідні зміни.

Виконання завдань

Висновок

У даній лабораторній роботі я вивчив основні функції програми Outlook Express. Дійсно, якщо людина тісно співпрацює з електронною поштою, то ця програма майже незамінна, адже в неї є більш повний текстовий редактор на кшталт Ворду, достатньо зручний інтерфейс, майже як під час роботи на сайті та можливість роботи офф-лайн і під час з’єднання з інтернетом вся офф-лайново виконана робота з поштовими листами розішлеться за пару хвилин.