Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
факультет ттс-ннимб 2-3курс / курсач тго коробейникова.docx
Скачиваний:
107
Добавлен:
05.01.2018
Размер:
36.94 Кб
Скачать

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МОРСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра «Експлуатація портів і технологія вантажних робіт»

Курсовий проект

на тему:

РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЧНОЇ КАРТИ ПЕРЕВАЛКИ ВАНТАЖУ

Дисципліна «Технологія вантажних операцій»

275 "Транспортні технології"

Студентки 3 курсу 2 групи

напряму підготовки

спеціальності 275 "Транспортні технології"

__________________________________

(прізвище та ініціали)

Керівник _________________________

(посада, вчене звання, науковий ступінь,

прізвище та ініціали)

Національна шкала __________________

Кількість балів: _____ Оцінка: ЕСТБ ____

Члени комісії:

Мурад’ян А.О.

(підпис)

(прізвище та ініціали)

Ромах В.Л.

(підпис)

(прізвище та ініціали)

Русанова С.С.

(підпис)

(прізвище та ініціали)

м. ОДЕСА - 2017 рік

Вступ

Метою даного курсового проекту є : проектування прогресивної технології, і організації перевантажувальних процесів є складним комплексним завданням, від правильного вирішення якого значною мірою залежать показники роботи порту і флоту. У результаті проектування для заданих умов повинна бути обрана високопродуктивна і економічна схема механізації, визначені необхідні технічні та трудові ресурси, розроблена технологія перевантажувального процесу, розраховані техніко-економічні показники.

Під схемою механізації розуміється сукупність підйомно-транспортних машин, обладнання та пристроїв, об'єднаних в певній послідовності відповідно з характером і особливостями вантажного потоку, а також умовами виробництва вантажно-розвантажувальних робіт на причалі і призначених для перевантаження вантажів по одному або декільком варіантам.

На вибір схеми механізації перевантажувального процесу впливають різні фактори: розмір вантажообігу і його напрямок, характеристика та властивості вантажів, типи суден і вагонів, магістральних автомобілів.

У курсовому проекті обґрунтовуються схеми комплексної механізації відповідно до наміченого способом перевезення вантажу. На базі певної схеми механізації розробляється технологія перевантажувального процесу, яка визначає конкретний спосіб виконання перевантажувального процесу на даній механізованої лінії, вказуючи напрямок переміщення вантажу, склад і способи виконання операцій, пристосування і порядок їх використання, число зайнятих портових робітників і їх розстановку по ланках.

Раціональна технологія повинна забезпечити максимальну продуктивність механізованої лінії.

        В результаті виконання курсового проекту рекомендуються: схема механізації, що забезпечує комплексну механізацію перевантажувальних робіт, безпеку їх проведення і збереження вантажу, надійність в експлуатації машин і простоту їх управління, обслуговування. Запропонована схема механізації і вбрання обладнання повинні мати найкращі в порівнянні з іншими варіантами, техніко-економічні показники, а також раціональну організацію перевантажувального процесу.

Соседние файлы в папке факультет ттс-ннимб 2-3курс