Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
факультет ттс-ннимб 2-3курс / MINISTERSTVO_OBRAZOVANIYa_I_NAUKI_UKRAINY.docx
Скачиваний:
72
Добавлен:
05.01.2018
Размер:
824.55 Кб
Скачать

МИНИСТЕРСТВО ОБРАЗОВАНИЯ И НАУКИ УКРАИНЫ

ОДЕССКИЙ НАЦИОНАЛЬНЫЙ МОРСКОЙ УНИВЕРСИТЕТ

Отчет по практике

студентки 2к 1гр ФТТС

Исламовой Маргариты

Руководитель: Малаксиано Н.А

«Системный анализ и логистика»

«Эксплуатация морских портов»

«Коммерческое обеспечение транспортних процессов»

«Морские перевозки»

Одесса-2016

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МОРСЬКИЙ УНІВЕРВИТЕТ

Факультет «Транспортні технології і системи»

Кафедра «Морські перевезення»

Реферат «Географія світових вантажопотоків: Перевезення нафти у напрямку Венесуела – Північно-Західна Європа»

З дисципліни «Транспортна географія»

Студентки 2 курсу 1 групи

Ісламової Маргарити Олександрівни

Напрямок підготовки 1004 «Транспортні технології»

Спеціальність 6.100403 «Організація перевезень і

управління на транспорті»

Лектор: к.е.н., доцент Михайлова Ю.В.

Консультант: ас. Дрожжин О.Л.

Одеса – 2016

Зміст

Зміст

Вступ

1. Умови зародження вантажопотоку

  1. Характеристика морської інфраструктури у країнах Північно-Західної Європи та Венесуелі.

  2. Характеристики двох пар портів, придатних для забезпечення вантажопотоку.

  3. Характеристика вантажу

  4. Визначення раціонального шляху для освоєння вантажопотоку

Висновки

Використана література

Вступ

В основі зародження вантажопотоку на океанських шляхах полягає міжнародний географічний розподіл праці, що призводить до певної спеціалізації окремих держав чи регіоні на виробництві окремого виду продукції та необхідності в обміні нею. Значний вплив на розвиток світових вантажопотоків визначає також рівень транспортного освоєння океанських шляхів певними державами.

  1. Умови зародження вантажопотоку

Запаси нафти Венесуели на першому місці в світі, так на 2015 рік розвіданих запасів у Венесуели 46,6 мільярдів тонн або 298,3 мільярдів баррелів - це 17,5% світових засув, далі йде Саудівська Аравія з часткою в 15,7%, Канада 10,2%, Іран 9,3%, Ірак 8,8%, Росія 6,1%, Кувейт 6,0%, ОАЕ 5,8%, США 2,9%. Саме нафта домінує в експорті, вона дає приблизно вісімдесят відсотків експортних доходів. Більш того, нафта дає приблизно тридцять відсотків валового внутрішнього продукту та понад п'ятдесят відсотків дохідної частини бюджету Республіки Венесуели. Величезні запаси венесуельської нафти були відкриті зовсім недавно в 2010 році, після чого Венесуела навіть обігнала Саудівську Аравію. Поклади нафти розташовані навколо озера Маракайбо, в затоці Венесуела або Сулія, і в басейні річки Оріноко, де знаходиться найбільший природний заповідник світу. Найбільш великі родовища нафти: Офісіна, Мате, Гуара. Загальні запаси нафти Венесуели оцінюються в 2,8 млрд т., газу – 1,3 трлн м³. Венесуела може похвалитися важкими сортами нафти, бітумом і бітумінозних пісками. Нафта в Венесуелі з початку 20 столітті добували компанії з США, з 1943 року ці компанії почали ділитися з державою половиною від свого прибутку, з 1960 року Венесуела стала ініціатором створення ОПЕК, консорціуму нафтовидобувних країн, спрямованого на підтримку цін на нафту. 1 січня 1976 року Венесуела націоналізувала всю нафтову промисловість на своїй території. З цього часу Венесуела побудувала заводи по переробці нафти і організувала шляхи постачання сирої нафти в США і Європу.

рис. 1- карта видобутку нафти у країні(позначено трикутником).

До країн Північно-Західної Європи відносяться Німеччина, Великобританія , Ірландія та ін. На території Німеччини виявлено понад 130 нафтових і, що локалізуються г.ч. Центральноєвропейському нафтогазоносному басейні, а також в Передальпійському і Рейнському нафтогазоносних басейнах. Передальпійський нафтогазоносний басейн приурочений до однойменного крайового прогину; Рейнський — до ґрабену Зах.-Европейської платформи. Нафта і газ виявлені також у вапняках цехштейну і пісковиках ниж. пермі платформного чохла у Сх. Німеччині. Поклади незначні. Спостерігається тенденція до зменшення підтверджених запасів нафти і газу в країні. Якщо в 1998 р вони становили 53,2 млн т, то в кінці 2001 підтверджені запаси нафти дорівнювали 46.7 млн т, що на 3 млн т або 6.4% менше, ніж в кінці 2000 р. На кінець 2001 підтверджені запаси природного газу оцінені в 319.8 млрдм.куб.(-8,6% до 1998).

Станом на 1998 р Велика Британія. займає 2-е місце серед країн Європи за запасами нафти. Пром. родовища нафти і газу залягають під дном Північного моря на шельфі в межах Центрально-Європейського нафтогазоносного бас. Осн. нафт. і газові родов. Північного моря залягають у відкладах палеогену (Фортіс, Монтроз, глиб. 1500 м), верх. крейди (Магнус, Пайпер, Клеймор, 2400 м), юри (Тістл, Данлін, Брент, Хаттон, Найніан, Корморант-Саут, Берил, 2700 м), тріасу (Хьюетт, 3300-3600 м), пермі (Аргайл, Вайкінг, Індефатігейбл, Лімен, 4000 м). Найбільші морські родов. нафти – Фортіс, Брент, Найніан, Бре, Тістл, Пайпер, Корморант-Саут; газу – Лімен, Індефатігейбл, Хьюетт, Вайкінг. Загальні запаси нафти оцінюються понад 2 млрдт., газу – бл. 760 млрд м³. Це свідчить про те, що з Венесуели до Великобританії перевозити нафту не має сенсу.

За даними компанії, яка займається бурінням в Ірландському морі, лише з одного родовища – Беррірой (Barryroe) – можна отримувати близько 280 млн барелів нафти. На даний момент в Ірландії видобуток нафти не ведеться, тому країна змушена закуповувати продукти нафтопереробки у інших держав. Рівень споживання нафти в країні перебуває на рівні близько 143 тис. барелів на добу.Ірландія почала цікавитися запасами нафти в Ірландському морі близько тридцяти-сорока років тому, але тоді розробка там так і не почалася: нафта була занадто дешевою, а рівень технологій тоді не дозволяв видобувати нафту на шельфі без величезних інвестицій.

Соседние файлы в папке факультет ттс-ннимб 2-3курс