Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

англ перевод текс

.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.02.2018
Размер:
23.04 Кб
Скачать

МЕНЮ ПЛАНУВАННЯ

(1) За останні кілька років було проведено багато досліджень, щоб точно визначити, які складові здорової дієти. На Заході дієта стала надзвичайно важкою з вишуканими продуктами харчування, зокрема цукром та жирами. Загалом, поради дієтологів полягають у скороченні кількості цукру та жирів та до додавання свіжої кількості фруктів та овочів до раціону.

(2) Меню або вартість проїзду - це перелік курсів, що підлягають подачі при їжі страв, які можна замовити у ресторані. Меню є найважливішою частиною роботи Caterer, а її компіляція розглядається як мистецтво, яке вимагає лише досвіду та навчання. У меню представлені деталі та ціни на доступні страви.

3) Вибір предметів, що мають бути представлені в меню, вимагає тісної співпраці між менеджером ресторану та кухаря-кухаря. Залежно від місця закладу та випадку, меню у презентації може бути просто чи художньо.

(4) Короткі меню пропонують більше різноманітності та гнучкості, і їх можна змінювати щодня. Занадто велике меню часто важко керувати. Це вимагає великих закупівель і запасів. Це збільшує роботу на кухні.

Плануючи меню:

1. Використовуйте найрізноманітніші продукти харчування (овочі, м'ясо, риба тощо).

2. Оскільки посуд у сезоні завжди найкращий і найдешевший у той час, надайте їм пріоритет.

3. Вибір страв під час складання меню повинен бути дуже уважно переглянутий.

4. Купівля якісної продукції є основою для гарної кулінарії.

Під час складання меню майте на увазі деякі міркування: тип їжі, необхідний; тип кухні та персонал, доступний у зв'язку з обладнанням та навичками; тип продовольчої сфери обслуговування та його спроможність стосовно фарфору, срібла та скла, наявність кваліфікації працівників сфери харчування та кількість курсів, що підлягають обслуговуванню. Клієнти, як правило, очікують від певного стандарту готування їжі, страви та цін, які вони стягують, відповідно до репутації підприємства.

2. Відповіді на наступні питання.

1. Що таке меню?

2. Яка її мета?

3. Хто за це відповідає?

4. Що слід враховувати при керуванні меню?

5. Чому для сезону страви найкраще встановлювати меню?

6. Що означає різноманітність страв для гарної їжі?

7. Яка основа хорошого приготування їжі?

8. Як працівники ресторану можуть надавати цінну інформацію про пропоновані в меню меню страви?