Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

фБТ БИ 2курс / гідросистеми з двома спареними насосами

.pdf
Скачиваний:
13
Добавлен:
10.04.2018
Размер:
75.12 Кб
Скачать

7.5.Гідросистеми з двома спареними насосами

Уряді машин, зокрема в металорізальних верстатах, поширені схеми з двома спареними насосами. Один з них (нерегульований) працює на низькому тиску з більшою подачею і вимагає прискорений холостий хід. А другий (регульований) працює на високому тиску з невеликою подачею і служить для виконання робочого ходу.

Спрощена схема такої системи наведена на рис. 7.8. Прискорене переміщення поршня забезпечується сумарною подачею двох насосів високого 2 і низького 3 тисків. Після закінчення прискореного переміщення насос 3 вручну або автоматично по сигналу тиску відключається за допомогою відкриття перекривним вентилем 4, після чого живлення циліндра 1 забезпечується одним насосом 2, який є регульованим.

а)

б)

open in browser

PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com

Рис. 7.8. Схема системи з двома

Рис. 7.9. Схеми гідросистем з двома спареними

спареними насосами

насосами та газовим гідроакумулятором

На рис. 7.9, а наведена принципова схема подібної гідросистеми живлення споживачів двома спареними насосами 5 і 6 з автоматичним перемиканням. До тих пір, поки тиск в лінії 3 споживачів не досягне заданого значення, на яке відрегульована поворотна пружина двоходового розподільника (перемикача) 1, канали останнього будуть перекриті, і в лінію 3 надходить рідина від обох насосів. При заданому ж тиску, що визначається характеристикою пружини перемикача 1, насос низького тиску 6 автоматично перемкнеться на бак, а насос 5 за допомогою зворотного клапана 2 від'єднається від перемикача 1 і буде продовжувати живлення гідросистеми. Тиск, що розвивається в цьому випадку насосом 5, обмежено запобіжним клапаном 4.

Принципова схема подібної ж гідросистеми представлена на рис. 7.9, б. Ця схема відрізняється від розглянутої вище тим, що відключення насоса 6 низького тиску здійснюється електрогідравлічним реле тиску 7, що при заданому тиску подає сигнал на електромагнітний перемикач 1.

open in browser

PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com

Соседние файлы в папке фБТ БИ 2курс