Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вариант 34 / Расчётка.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.05.2018
Размер:
330.24 Кб
Скачать

1 Характеристика вибраної системи електроживлення

Відповідно до завдання на станції кількість стрілок дорівнює 100, що більше 30, а отже ЕЦ (електрична централізація) даної станції відноситься до особливої групи 1 категорії споживачів електроенергії.

Таким чином, станція повинна бути забезпечена трьома незалежними зовнішніми джерелами живлення. У якості першого і другого зовнішнього незалежного джерела виступають два фідера другої (основний і резервний) категорій. Так як електропостачання пристроїв ЕЦ варто проектувати по безбатарейної системі живлення, то в якості третього джерела служить дизель генератор (ДГА), що включаються при відключенні основного зовнішнього і резервного джерела, і вимикається при появі напруги на них.

При такій системі електропостачання живлення основних об’єктів централізації (стрілки, світлофори, рейкові кола) забезпечуються змінним струмом через трансформатори від мережі і постійним струмом від випрямлячів та контрольної батареї. Дана батарея використовується в аварійному режимі з метою резервування електропостачання гарантованих навантажень.

2 Комплектація щитової установки панелями живлення

Живлення заводиться через щит ЩВП. Він призначений для відключення електроживлення вручну при пожежах та проведеннях ремонтних робіт.

Установка має наступні панелі.

Ввідна панель ПВ-ЭЦК - для введення, контролю і первісного розподілу по основних видах навантажень. Вона необхідна для підключення двох фідерів трифазного струму від зовнішніх джерел і одного фідера від резервної електростанції ДГА, автоматичного перемикання навантаження з одного фідера на інший при зниженні напруги нижче допустимого рівня або її зникненні, автоматичний запуск ДГА при порушенні живлення фідерів, підключення основних видів навантаження, здійснення оптичної й акустичної сигналізації відсутності напруги на фідерах, рахунок числа відключень фідерів.

Для розподілу живлення змінного струму по окремих навантаженнях ЕЦ, ізолювання навантажень від заземленої мережі змінного струму, а також для перемикання світлофорів, маршрутних покажчиків і табло на різні режими живлення (неперервний, мигаючий, день-ніч, подвійне зниження напруги) варто використовувати розподільну панель ПР-ЭЦК.

Для забезпечення автоматичного заряду акумуляторної батареї напругою 24 В, випрямлення трифазного змінного струму в постійний струм, перетворення в аварійному режимі постійного струму акумуляторної батареї в змінний струм частотою 50 Гц для живлення гарантованих навантажень потрібно використовувати випрямно-перетворювальну панель ПВП-ЭЦК.

Для живлення робочих ланцюгів стрілочних електроприводів та електрообогріву автоперемикачів потрібно використовувати стрілочну панель типу ПСTН-ЭЦК.

3 Розрахунок стрілочної панелі пстн-ецк

Р

(3.1)

озрахунок полягає в перевірці відповідності струмуIспmax , що споживається стрілками при переводі з допустимим струмом панелі (15 А при використанні панелі ПСТН-ЕЦК). Для цього обирається маршрут, що містить найбільшу кількість стрілок. Враховуючи, що половина стрілок в маршруті не переводиться, то Iсп може бути визначений за формулою:

=

де Iэп – струм, що споживається одним електроприводом стрілочного переводу, що має однакові характеристики;

Nсо – кількість стрілок, що одночасно переводяться і мають однакові характеристики (беруться з розрахунку 50% від стрілок, що входять до маршруту, з округленням до більшого цілого).

Для даної станції, що має 100 стрілок, найбільший маршрут містить:

Стрілки, найбільший маршрут містить:

  • 6 одиночних Р50 1/9

  • 6 перехресних Р50 1/9

Так як розрахунок ведеться для нового будівництва, то в електроприводах встановлюються електродвигуни змінного струму.

Струм, що споживається одним електроприводом для даного типу стрілок:

  • одиночна Р50 1/9 – 2,1;

  • перехресна Р50 1/9 – 2,9.

Виходячи з розрахунків обираємо одну стрілочну панель типу ПСTН-ЕЦК (так як Iспmax= 14.8 А).

Соседние файлы в папке вариант 34