Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ргр горки / 34 / 4.Пояснювальна записка.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
04.06.2018
Размер:
899.58 Кб
Скачать

1.Однонитковий план гірки обгрунтування розміщення ізолюючих стиків,світлофорів та гальмівних позицій.

Однонитковий план гірки наведено на додотку А.

Однонитковий план складений для третього пучка сортувального парку, що включає колії 31-38. На плані показані: гірковий світлофор Г, маневрові світлофо- ри МГ1, МГ3 що дозволяють пересування з сортувального парку до вершини гірки; стрілочні електроприводи із зазначенням боку установки і номерів стрілок; вагонні сповільнювачі з нумерацією, встановлені в трьох гальмівних позиціях, що забезпечують інтервальне і прицільне гальмування відчепів що скочуються з гірки; стрілочні і між стрілочні рейкові кола, що утворюють зону спостереження за рухом відчепів. Колії сортувального парку нумерують двозначними цифрами: перша цифра - номер пучка, друга - номер колії в пучку.

Стрілки в розподільній зоні перед пучками нумерують від 1 до 7, в пучках (після другої гальмівної позиції) – двозначними цифрами (перша - номер пучка, другий враховує послідовне розташування стрілок).

Стрілочні секції нумерують за номерами стрілок, а без стрілочні між стрілками - за номером стрілки що йде попереду з додаванням літери П по плюсовому положенню або М по мінусовому. Крім того, додають літери алфавіту (А, Б, В і т. Д.) по ходу руху. Після першої стрілки першого пучка стрілочні секції позначені 1ПА 2МА; переходимо на 3 і т. д. На однонитковому плані також показують вершину гори ВГ.

Всього на сортувальна гірка має 3 гальмівні позиції.

Перша гальмівна позиція – інтервальна. Необхідна для забезпечення необхідного інтервалу попутного слідування. Інтервал визначається рейковим колом, довжина якого визначається базою напів вагона, і кожний послідуючий відчеп слідує на другу колію що, відрізняється від відчепа, що йде попереду. Відстань інтервалу необхідна для того щоб встигнути перевести гостряки для наступного відчепу.

Друга гальмівна позиція – інтервально-цільова. Забезпечую збереження інтервалу попутного слідування відчепів і визначення входу відчепа на сортувальну колію зі швидкістю зіткнення зі стоячим відчепом не більше ніж 5 км/год. Щоб забезпечити таку швидкість треба знати відстань до відчепу, що стоїть на сортувальній колії з яким буде зіткнення.

Третя гальмівна позиція – цільова (паркова гальмівна позиція).

Спускна частина являє собою ділянку шляху (спуск) між вершиною гори і розрахунковою точкою. Розрахункової називається точка, до якої повинен дійти спущений з вершини гори вагон з поганими ходовими якостями при несприятливих метеорологічних умовах і великому опорі руху шляху. Ця точка знаходиться на відстані 50-100 м від найбільш віддаленого граничного стовпчика вхідної горловини сортувального парку. Різниця відміток (висот) вершини гори і розрахункової точки називається висотою гірки.

На ділянці між вершиною гори і першої гальмівної позицією за допомогою спеціальних пристроїв визначається середня вагова категорія відчепа, його довжина і прискорення, що характеризує ходові властивості відчепа. Ці дані зберігаються в накопичувачі інформації та подаються до відповідних влаштування в міру руху відчепа в послідовності, заданої системою ГАЦ.

Швидкості виходу відчепів з першої гальмівної позиції, що здійснює інтервальне гальмування, попередньо розраховуються і програмуються в пристрої, що управляє роботою сповільнювачів. Швидкості виходу відчепів з другої і третьої позицій, які здійснюють прицільне гальмування, задаються обчислювальним пристроєм в залежності від вступників в нього даних про прискорення відчепа і дальності його пробігу (від відповідної позиції до пункту зупинки відчепа на підгірковому шляху).

Соседние файлы в папке 34