Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Analiz_uroku

.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.06.2018
Размер:
8.68 Кб
Скачать

Аналіз уроку з англійської мови

Тема: Education in the UK

Ціль:

Практична: Розвиток комунікативних умінь в рамках запропонованої теми. Удосконалювати навички сприйняття на слух іншомовного тексту інформаційного характера. Удосконалювати навички монологічіеского та діалогічного мовлення через бесіду по темі. Розвити уміння використовувати вивчені лексичні одиниці і граматичні структури для вирішення конкретних комунікативних задач.

Освітня: Узагальнення знань учнів про систему освіти країни досліджуваного язика. Розвиток пізнавальних здібностей учнів за допомогою лінгвокраїновідчеської інформації та формування творчого та критичного мислення учнів через діскуссію. Розширити кругозір учнів за рахунок отримання нових знань по темі.

Розвиваюча: Розвиток понятійних форм мислення через освоєння особливостей «мовної свідомості» при роботі з лексичним матеріалом. Розвиток навичок логічності в побудові іншомовних висловлювань в ході вирішення мовних задач. Удосконалення вміння будувати висловлювання різних типів: повідомлення, опис, згода, незгода.

Виховні :Удосконалювати вміння працювати в колективі: уважно слухати співрозмовника, ввічливо реагувати на прохання і питання співрозмовника, вступати в спілкування.

Завдання уроку:

Активізувати лексику і лексико-граматичні конструкції. Виявити особливості освіти в Велікобрітаніі. Порівняти системи освіти Великобританії та України. Удосконалити навички монологічного та діалогічного мовлення через бесіду по темі.

Тип уроку:урок узагальнення знань

Зміст навчального матеріалу представляє собою інформацію про систему освіти у Великобританії та порівняння її з системою освіти в Україні.

При плануванні уроку вчитель спирався на наступні принципи:

Принцип комунікативної спрямованості (залучити учнів в усну комунікацію (аудіювання, говоріння) на основі автентичного звукового і друкованого матеріалу)

Принцип диференційованого навчання (домашні завдання різного рівня складності)

Принцип свідомості (відбір змістовно цінного для навчання матеріалу, що забезпечує розвиток пізнавальних здібностей учнів)

Принцип активності (кожен учень повинен бути залучений в мовну діяльність)

Принцип наочності (слухова наочність - касета; зорова наочність - схема на дошці)

Принцип доступності та посильності

Основне місце на уроці було відведено активним формам розумової діяльності: систематизації та узагальненню знань, порівняльному аналізу, формулюванню висновків.

Технології, використані на уроці:

Технологія застосування опорних логічних конспектів (схема на дошці)

Ігрова технологія (інтерв'ювання однолітка з іншої страни)

Технологія диференційованості навчання (різнорівневі домашні завдання)

Технологія співробітництва (спільна діяльність учня і вчителя для досягнення поставлених завдань)

На уроці використовувалися різноманітні методи навчання:

Репродуктивний (вчить учнів застосовувати знання та вміння в знайомої навчальної ситуації, діяти за зразком)

Частково-пошуковий (покликаний долучити школярів до творчої діяльності; вчить їх самостійно виконувати окремі кроки в цілісному процесі навчального пізнання. Цей метод застосовується при опорі на вже наявні в учнів знання та вміння, отримані в попередніх темах і з інших предметів) Пояснювально-ілюстративний (використання наочності на дошці).

На уроці застосовувалися такі форми організації пізнавальної діяльності учнів: фронтальна та індивідуальна робота. При фронтальній формі роботі учні працюють поруч, але не разом. Під час індивідуальної роботи використовувалася аудіо-апаратура і заздалегідь підготовлені питання по темі.

Для успішного розкриття теми і досягнення поставлених завдань, необхідним було повторення лексики, систематизація раніше отриманих знань, ознайомлення з новою інформацією по темі. У зв'язку з цим урок був розбитий на кілька етапів:

1. повторення лексичних одиниць

2. побудова схеми системи освіти у Великобританії

3. порівняння двох систем освіти

4. аудіювання тексту з метою отримання додаткової інформації по темі

5. проведення інтерв'ю

6. підведення підсумків уроку

7. домашнє завдання

На кожному з етапів переслідувалися конкретні цілі та завдання. Наприклад, при складанні схеми - узагальнити наявну інформацію і представити її в схематичному вигляді; розвиток навичок логічності в побудові іншомовних висловлювань. При проведенні інтерв'ю - розвиток умінь використовувати вивчені лексичні одиниці і граматичні одиниці для вирішення конкретних комунікативних завдань; розвиток навичок діалогічного мовлення. У процесі аудіювання - вміння отримувати додаткову інформацію при сприйнятті на слух іншомовного тексту інформаційного характеру; вміння будувати висловлювання! різного типу; вміння працювати в колективі.

Також вчитель доцільно використовував рідну мову, наприклад, виконуючи вправи на переклад.

На мій погляд, структура уроку відповідала задумом його проведення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]