Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Аналіз статей Консалтинг

.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.06.2018
Размер:
22.2 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Державний вищий навчальний заклад «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»

Факультет міжнародної економіки та менеджменту

Дисципліна «Міжнародний маркетинг»

Аналіз статей На загальну тему «Вплив на продажі на основні емпіричних методів у маркетингу»

Київ 2016

В останній час попитом у консалтингових компаній користуються послуги у сфері маркетингу. Вище були наведені 2 статті консалтингової компанії, що аналізують бажання купувати на психологічному рівні – саме до цих методів компанії вдаються для збільшення продажів, особливо малий на середній бізнес, оскільки за бюджетом не можуть дозволити повномасштабну рекламну кампанію і потрібно шукати локальні інструменти впливу на споживачів.

Назви статей – «10 способів збільшити продажі на психологічному рівні» та «Як визвати бажання купувати – 8 головних мотиваторів». Якщо проаналізувати першу статтю про 10 способів, то можна виокремити основні підходи до збільшення продажів. 1. Надання споживачу пробного тестування продукції аби заохотити попит – яскраво використовують розробники ПО та ігр для ПК та телефонів. 2. Метод переконання, а саме ставлення до клієнта – потрібно зробити його особливим, щоб він відчув свою цінність. 3. Існує 3 категорії споживачів. Особливу увагу приділяють «Економам» які рахують свої кошти. Як їх стимулювати? Змусити рахувати кошти щомісячно а не по штучно чи за день. Яскравий приклад – інтернет провайдери, які ставлять ціну за місяць даючи певну гарантію користування або готелі по системі «All inclusive» 4. Визнання своїх помилок – створення розділу на сайті, де споживачі зможуть розповісти свої історії користування товаром або послугою. Це дає змогу вивчити свої недоліки та викликати довіру у споживачів. 5. Надання інструкцій – яскравий приклад вакцинації від грипу. Продажі збільшилися на 25% коли були наданні інструкції як не захворіти у майбутньому у мережах та ЗМІ. 6. Не змушувати клієнта чекати – споживачі бояться що при замовлені онлайн їх товар не прийде вчасно. Вдалим прикладом є мережа пі церій «Доміно», які гарантують додаткові бонуси якщо замовлення не буде доставлене протягом 30 хвилин. 7. Створення конкурента, хай і віртуального дає змогу збільшити продажі. Так, наприклад, інтернет магазини створюють декілька сайтів з різними цінами аби споживач мав змогу вибрати, але все одному кошти надійдуть до одного джерела. 8. Знаходження однодумців – наприклад, акція Макдональдс, яка сповіщає про те що певний відсоток від продажів надійде у благодійність, що вже який рік стимулює продажі. 9. Доказ якості – люди охоче купують якщо знають що продукція вже перевірена експертами, іншими споживачами, наприклад, «Вже більш ніж 30 000 людей користуються нашими послугами» 10. Здивовуйте споживачів - наприклад при замовленні у інтернет магазині додавайте приємні бонуси або вказуючи доставку протягом 2-3 дні надавайте за 1 день, що буде мати приємність для клієнта

Наступною є стаття про емпіричні методи впливу на споживача. Візьміть близько 10 товарів, що ви купили останнім часом і запитайте «Чому?». Фактично, існує прихована реклама, про яку споживач навіть не здогадується, але вона збуджує його свідомість до придбання. Нижче проведемо аналіз 8 основних елементів: 1. Комфорт – це один із основних мотиваторів для придбання товару. Наприклад, магазин взуття вистроїв свою рекламну кампанію зробивши акцент на комфорті що збільшило продажу. Особливістю є те, що взуття – товар повсякденного вжитку, тобто людина проводить у ньому цілий день і саме комфорт – це перший критерій при виборі моделі. 2. Надійність, безпека. Як у металевих дверей чи сейфів. Споживач має бути впевнений, що товар, який він придбав, бути працювати якомога довше. 3. Престиж. Більшість людей купує товари заради логотипа бренду, аби показати свій соціальний статус або ж спробувати до нього належати. Якщо зняти логотип яблука з Айфонів, то продукт знеціниться. Такий же ефект буде якщо його нанести, наприклад, на мікрохвильову піч – продажі зростуть. 4. Спілкування. Великий асортимент продукції купується аби «поспілкуватися з друзями, колегами». Маються на увазі торти, алкоголь, цукерки та ін. Створення подібного роду товару дасть змогу підвищити прибуток 5. Допитливість. Прикладом є книга відомої американської поетеси «Як зрозуміти жінок». Вона була запакована у поліетилен, тому прочитати у книжковому магазині було неможливо. Коштувала вона досить дорого. Клієнт, після придбання, розпакував її вдома та помітив що там було одне слово «Ніяк». 6. Вигода. Фактично, це змога змусити споживача думати що саме наш товар буде більш функціональним ані ж у конкурентів. Це, на мою думку, найвищий ступінь мистецтва у продажах. 7. Авторитет. Або ж іншими словами «Брендинг». Якщо сказати покупцю що відома кінозірка користується саме такими парфумами, то це сильно стимулює до оформлення покупки. 8. Здоров’я. Люди бажають відчувати себе здоровими та вкладають у це великі кошти. Чому б цим не скористатися і надати товару саме такі характеристики?