Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MYeTOD_KURSOVA.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
327.68 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТи і науки УКРАЇНИ

Львівський інститут економіки і туризму

Кафедра міжнародної економіки та інвестиційної діяльності

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДЛЯ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ДИСЦИПЛІНИ

„МІЖНАРОДНА ТОРГІВЛЯ”

для спеціальності 7.050103

„ Міжнародна економіка”

Львів - 2008

Методичні вказівки для виконання курсової роботи з дисципліни

„МІЖНАРОДНА ТОРГІВЛЯ” для спеціальності 7.050103 „ Міжнародна економіка”

Укладач: Дідович І.І., к.е.н., доцент

Зміст

Зміст 3

ВСТУП 4

РОЗДІЛ 1. ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ТА ЗДАЧІ КУРСОВОЇ РОБОТИ 5

1.1. Значення, мета та вимоги до курсової роботи 5

1.2. Керівництво виконанням курсової роботи 5

1.3. Графік виконання курсової роботи 6

1.4. План, структура та зміст курсової роботи 6

1.5. Правила оформлення курсової роботи 8

1.5.1. Загальні вимоги 8

1.5.2. Нумерація 9

1.5.3. Оформлення ілюстрацій, таблиць та формул 10

1.5.4. Посилання 11

1.5.5. Список використаних джерел 12

1.5.6. Додатки 12

1.6. Захист курсової роботи 12

Таблиця 5 19

ВСТУП

У практиці викладання економічних дисциплін у вищій школі використовуються різні методи передачі знань та формування вмінь. Лекції, практичні та семінарські заняття, консультації, ділові ігри та інші методи навчання при комплексному використанні дозволяють сформувати певні знання та вміння у сфері економічних наук. Вони розраховані, в основному, на засвоєння знань під безпосереднім керівництвом викладача. Завдання вищої школи – підготовка висококваліфікованих фахівців, які мають широкий світогляд, готові до творчої праці, здатні постійно підвищувати свій професійний рівень.

Важливим етапом процесу підготовки у вищій школі є виконання студентами курсових робіт. Курсові роботи виконуються в процесі засвоєння відповідної дисципліни і є науковою роботою, яка виконується студентом самостійно згідно узгодженого з керівником плану.

Курсова робота виконується на базі дисципліни “Міжнародна торгівля” згідно із навчальним планом на 5 кусі. Його основним завданням є закріплення теоретичних знань студента у галузі міжнародних торговельних процесів.

Це дозволить у майбутньому успішно управляти, тобто організовувати, скеровувати та регулювати міжнародну торговельну діяльність на підприємствах різних форм власності.

Розділ 1. Основні вимоги до оформлення та здачі курсової роботи

1.1. Значення, мета та вимоги до курсової роботи

Метою виконання даної курсової роботи є – систематизація, поглиблення та закріплення теоретичних й практичних знань з дисципліни “Міжнародна торгівля”.

До курсової роботи ставляться наступні вимоги:

  1. самостійність виконання;

  2. високий теоретичний рівень;

  3. наявність практичних прикладів;

  4. критичний підхід до існуючої практики;

  5. повнота викладення.

Самостійність виконання передбачає використання матеріалу з літературних та інших інформаційних джерел й практики діяльності промислових підприємств з обов’язковим посиланням на використаний матеріал. Наведення даного матеріалу без посилання на джерела не допускається.

Матеріал повинен викладатись відповідно до існуючих правил правопису з дотриманням єдиного стилю викладення. Відповідальність за чіткий та грамотний виклад матеріалу повністю покладається на автора роботи. Оформлення проводиться у відповідності з існуючим стандартом.

До курсової роботи можуть додаватись заповнені документи, схеми, положення та інші матеріали, які доцільно включати у додатки до курсової роботи.

1.2. Керівництво виконанням курсової роботи

Керівництво курсовим проектом здійснюється викладачем, в обов’язки якого входить консультування студента під час розробки плану роботи, підборі літературних джерел, практичних матеріалів тощо. Керівник роботи пропонує студентам графік консультацій та вказує терміни виконання кожного з її етапів.

1.3. Графік виконання курсової роботи

Студентам повідомляється графік консультацій з виконання курсових робіт і терміни виконання кожного з його етапів:

  1. Складання плану курсової роботи й погодження його з керівником.

  2. Підбір літератури.

  3. Підбір практичних матеріалів.

  4. Виконання роботи.

  5. Оформлення роботи.

  6. Подання виконаного роботи на перевірку.

  7. Захист курсової роботи.

1.4. План, структура та зміст курсової роботи

План роботи складається студентом самостійно, при цьому рекомендується подати 2-3 варіанта науковому керівнику, який допоможе студенту обрати кращий з них, уточнити його окремі пункти. Без плану не можна починати виконувати курсову роботу, оскільки план визначає основні напрями, послідовність викладення, розвиток змісту, логіку передачі знань.

Підготовлений студентом план дозволяє науковому керівнику отримати інформацію про рівень підготовки, ступінь ознайомлення з літературою, творчий потенціал студента. Науковий керівник допомагає коригувати план, тим самим спрямовуючи студента на розгляд певного кола питань, робить роботу більш конкретною й цілеспрямованою.

План роботи повинен складатись з декількох розділів, які охоплюють коло питань, що розкривають зміст теми дослідження включаючи:

теоретичний розділ (теоретичні засади теми дослідження, методологічні засади теми дослідження

аналітичний розділ (організаційно-економічна характеристика предмета дослідження ).

Спочатку висвітлюються загальні питання, які потім конкретизуються. План може бути простий або складний. Простий план містить декілька питань. Складний план доцільно подавати у тому випадку, якщо тема курсової роботи складна за своєю структурою й поділяється на декілька розділів, а в середині на пункти або параграфи.

Незалежно від того, який план роботи обраний, курсова робота повинна містити:

  • титульний лист;

  • завдання;

  • зміст;

  • перелік умовних позначень, рисунків, таблиць (при необхідності);

  • вступ;

  • основну частину;

  • висновки;

  • список використаних джерел;

  • додатки (при необхідності).

Титульний лист курсової роботи повинен містити найменування вищого навчального закладу, де вона виконана; прізвище, ім’я, по батькові автора, назву курсової роботи; шифр групи, вчене звання, прізвище, ім’я, по батькові наукового керівника; місто й рік .

Зміст містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів та пунктів (якщо вони мають заголовок), зокрема вступу, розділів основної частини, висновків, додатків, списку використаних джерел тощо. Зміст повинен відповідати завданню.

Якщо у курсовій роботі вжита специфічна термінологія, а також використані маловідомі скорочення, нові символи, позначення тощо, то їх перелік може бути поданий у роботі у вигляді окремого списку, який розміщують перед вступом. Також у вигляді окремого списку можна подати перелік назв таблиць та рисунків.

Вступ розкриває суть й стан наукової проблеми, її значущість, обґрунтування актуальності та доцільності роботи, мети та завдань дослідження, отримані результати.

Основна частина складається з розділів та підрозділів, може містити пункти та підпункти. Кожний розділ починають з нової сторінки. Основному тексту кожного розділу може передувати коротка передмова. У кінці кожного розділу можуть формулюватися висновки, які стосуються даного розділу.

Структура основної частини повинна повністю розкрити обрану тему у відповідності із завданням.

У висновках викладають найважливіші результати проведеного дослідження.

Список використаних джерел формується після висновків у порядку наведеному у розділі 1.5.

За необхідності до додатків доцільно включати допоміжний матеріал, необхідний для повноти сприйняття курсової роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]