Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота з політекономії.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
60.93 Кб
Скачать

Методичні матеріали з написання курсової роботи з дисципліни «Політична економія»

Курсова робота – одна із найважливіших форм самостійної роботи студентів по оволодінню нормативним курсом “Політична економія”, яку згідно з навчальним планом виконують студенти економічних спеціальностей денної та заочної форм навчання.

Курсова робота дозволяє розширити і поглибити наукові знання студентів з політичної економії та набути першого визначеного досвіду самостійного дослідження реальних економічних процесів. При написанні і захисту курсової роботи студент повинен продемонструвати:

  • вміння самостійного підбору фактичного і цифрового матеріалу, здатність аналізувати його, працювати зі статистичними збірниками, складати таблиці, графіки, діаграми;

  • знання основних програмних положень курсу і вміння поглиблювати їх шляхом аналізу наукової літератури;

  • самостійність і оригінальність переказу матеріалу, своєрідний хід суджень, уміння робити правильні висновки і глибокі узагальнення, давати зрілі оцінки різноманітних теорій, явищ, процесів;

  • логіку побудови плану і викладу змісту курсової роботи, культуру мислення і мови;

  • вміння правильно оформити роботу згідно з існуючими вимогами.

Написання і захист курсової роботи дає змогу студентам виробити навики самостійної підготовки доповідей і виступів, здатність приймати участь в творчих дискусіях.

Відповідно до навчального плану курсову роботу виконують студенти другого курсу денної та заочної форми навчання спеціальностей: 5.03050701 «Маркетингова діяльність», 5.03050801 «Фінанси та кредит», 5.03050802 «Оціночна діяльність».

Основні етапи підготовки та написання курсової роботи.

  1. Вибір теми дослідження.

  2. Вивчення літератури, збирання та обробка інформації.

  3. Складання плану роботи.

  4. Написання та оформлення курсової роботи.

Вибір теми і складання плану роботи

Кожний студент обирає тему курсового дослідження самостійно із розробленої і затвердженої кафедрою тематики курсових робіт.

Виконання робіт кількома (двома чи більше) студентами однієї навчальної групи на одну й ту ж тему не дозволяється.

Тема курсової роботи вважається затвердженою, якщо вона погоджена в керівником курсової роботи.

Після затвердження теми студент складає план курсової роботи, який є відповідальним етапом, оскільки від нього залежить якість роботи. Складають план після добору і вивчення літературних джерел та складання бібліографії. У ній потрібно виділити головні літературні джерела (роботи класиків політекономії, монографії, теоретичні статті), опрацювання яких є необхідним під час написання роботи. Важливо також опрацювати відповідні законодавчі

документи по дослідженню проблеми, праці відомих вітчизняних та зарубіжних економістів по даному питанню, довідкову літературу, статистичний та фактичний матеріал. У великій пригоді в доборі необхідної літератури можуть стати тематичні бібліографічні покажчики, список літератури, який часто вміщується в окремих монографічних дослідженнях. Для добору публікацій періодичної літератури перш за все треба переглянути журнали: “Економіка України”, “Фінанси України”, “Банківська справа”, “Вісник НАН України”, “Економічний часопис”, “Економіка, фінанси, право”, “Статистика України”, “Вопросы экономики”, ”Российский экономический журнал”, газети “Урядовий кур’єр”, “Голос України” та ін.

У роботі потрібно використовувати статистичний матеріал, який публікується в спеціальних видання Держкомстату України та періодичних виданнях.

ЗРАЗОК ПЛАНУ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Тема: Кредит, його сутність, форми і значення

в ринковій економіці

Вступ

  1. Сутність і джерела кредиту.

  2. Форми кредиту.

  3. Функції та роль кредиту в ринковій економіці.

  4. Кредитна система та її структура.

  5. Роль кредиту та кредитної політики у формуванні ринкової економіки України.

Висновки.

Список літератури.