Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМНЕ ПРЕКТУВАННЯ (КАФЕДРА РТ та МГ=09.03.20....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
2.85 Mб
Скачать

48

Міністерство аграрної політики України

Харківська державна зооветеринарна академія

Кафедра розведення тварин та мисливського господарства

Дипломне проектування навчально-методичний посібник для виконання кваліфікаційної роботи

студентами напряму підготовки 1304

„Лісове і садово-паркове господарство” за ознаками спеціальності „Мисливське господарство” (освітньо-кваліфікаційний рівень„Бакалавр”),

та за спеціальністю 8.09010302 „Мисливське господарство”

(освітньо-кваліфікаційний рівень „Магістр”)

Харків, 2011

УДК 636.082(072)

Дипломне проектування: навчально-методичний посібник для виконання кваліфікаційної роботи студентами напряму підготовки 1304 „Лісове і садово-паркове господарство” за ознаками спеціальності „Мисливське господарство” (освітньо-кваліфікаційний рівень „Бакалавр”), та за спеціальністю 8.09010302 „Мисливське господарство” (освітньо-кваліфікаційний рівень „Магістр”) / Коваленко Б.П., Хоменко О.І. / Харківська державна зооветеринарна академія, кафедра розведення тварин та мисливського господарства. – Х.: РВВ ХДЗВА, 2011. – 52 с.

Розглянуто і схвалено методичною комісією

факультетом біотехнології та природокористування

„_______”______________” 2010 року (протокол № ____).

Відповідальний за випуск:

декан факультету біотехнології та природокористування

доцент Щербак О.В.

Редактор Г.В. Свириденко.

 Харківська державна зооветеринарна академія

Підписано до друку ____.____.2010 р. Формат 60×841/16. Ум. др. арк. 2,57

Тираж 100 примірників.

Оригінал-макет підготував Коваленко Б.П.

__________________________________________________________________

Видавництво РВВ ХДЗВА, 2010 р.

Передмова

Фахівець з мисливського господарства за чинними освітньо-кваліфікаційними рівнями "Бакалавр" та "Магістр" повинен мати відповідну теоретичну та практичну підготовку, організаторські навички, діловитість, досвід дослідницької роботи, вміння творити, мислити й працювати з людьми.

Виконання кваліфікаційних (дипломних) робіт (проектів) є заключним етапом навчання студентів в Харківській державній зооветеринарній академії і має за мету систематизувати знання, розширити і закріпити професійні уміння та навички щодо вирішення завдань, максимально наближених до умов виробництва у мисливському господарстві.

Виконуючи кваліфікаційну (дипломну) роботу (проект), студент поглиблює знання з фундаментальних та фахових дисциплін, освоює методику програмування технологічних процесів природоохоронного забезпечення, оволодіває навичками співставлення результатів своїх досліджень з даними літератури, аналізу, узагальнення і літературного оформлення одержаних результатів з теми проектування, набуває вміння вести науковий пошук, користуватися передовими комп'ютерними технологіями.

Приведені матеріали присвячені розкриттю загального алгоритму виконання кваліфікаційних робіт не залежно від напрямів і спеціальностей, особливості проектування на різних освітньо-кваліфікаційних рівнях для окремих напрямів і спеціальностей, які є в Харківській державній зооветеринарній академії. Окремі фрагменти документів, які регламентують структуру, динаміку кваліфікаційних робіт, зібрані як типові зразки - в додатках.

Значна частина матеріалів присвячена методиці використання результатів наукових досліджень, сучасним комп'ютерним технологіям.

Окремі розділи навчально-методичного посібника розкривають особливості оформлення документів щодо складання списку використаних літературних джерел, оформлення за змістом та обсягами рефератів, висновків тощо.

Навчально-методичний посібник може бути використаний на всіх етапах виконання кваліфікаційних робіт як студентами всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів, так і професорсько-викладацьким складом. Окремі розділи і загальні положення можуть використовуватися аспірантами і науковими працівниками під час оформлення наукових звітів та дисертаційних робіт.