Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка з КУРСОВОЇ РОБОТИ 2011р..doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
941.57 Кб
Скачать

ЗАТВЕРДЖУЮ

Перший проректор

__________ Н. СИТНИК

„____” ___________ 2011 р.

Методичні вказівки

щодо виконання курсової роботи

з навчальної дисципліни

Бухгалтерський облік (загальна теорія)”

для студентів, які навчаються за галуззю знань

0305 „Економіка та підприємництво”

за напрямом підготовки

6.030509 „Облік і аудит”

освітньо-кваліфікаційного рівня „бакалавр”

Львів 2011

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Складовим елементом навчального процесу у підготовці студентів за галуззю знань 0305 “Економіка та підприємництво” за напрямком підготовки 6.030509 “Облік і аудит” є виконання курсової роботи з дисципліни “Бухгалтерський облік (загальна теорія)”.

Метою курсової роботи є закріплення й систематизація знань студентів з даного предмету, розвинути навички студентів у самостійній роботі, навчити їх практично застосовувати одержані ними теоретичні знання при реалізації конкретних питань та виробничих ситуацій.

. Виконання курсової роботи передбачає такі етапи:

● Ознайомлення з тематикою курсових робіт, вибір теми та її реєстрація на кафедрі обліку і аудиту;

● Добір літератури з обраної теми і початкове ознайомлення з нею;

● Складання плану курсової роботи та його затвердження;

● Збір, узагальнення та опрацювання інформаційного матеріалу;

● Написання текстової і практичної частини курсової роботи;

● Оформлення роботи;

● Здача курсової роботи на кафедру обліку і аудиту та її реєстрація у старшого лаборанта;

  • Перевірка та рецензування курсової роботи науковим керівником;

● Захист курсової роботи.

Курсова робота виконується студентами 3 курсу денного факультету і центру заочної освіти у відповідності із навчальним планом за напрямом підготовки 6.030509 “Облік і аудит”.

1.1. Вибір теми

Тема курсової роботи вибирається студентом самостійно з числа передбачених тематикою курсових робіт, що затверджена кафедрою (див. додаток 3). Наукові керівники призначаються і затверджуються на кафедрі обліку і аудиту. Під час вибору теми курсової роботи студентові варто враховувати тематику попередніх робіт (курсових робіт, рефератів, доповідей на наукових конференціях), або які будуть виконуватись з інших дисциплін, а також тему майбутньої дипломної роботи.

План курсової роботи складається студентом і погоджується з керівником. Науковий керівник дає рекомендації щодо вивчення необхідної літератури, законодавства, збору і обробки відповідної інформації, здійснює постійний контроль за послідовністю написання курсової роботи, консультує студента.

Розрахункова частина виконується за коефіцієнтом відповідно порядкового номеру теми курсової роботи.

Якщо студент обрав тему, не визначену кафедрою, він повинен написати про це заяву на ім’я завідувача кафедри. У заяві слід зазначити назву обраної теми та обґрунтувати її вибір. Без погодження з кафедрою вільний вибір теми не дозволяється.

1.2. Послідовність виконання

Приступаючи до виконання курсової роботи, студент повинен в першу чергу здійснити добір літератури. Літературними джерелами можуть бути підручники, навчальні посібники, монографії, журнальні та газетні статті. При вивченні літературних джерел рекомендується вести робочі записи, що полегшує систематизацію і узагальнення матеріалів у відповідності з планом курсової роботи.

Для якісного виконання курсової роботи, повного та послідовного висвітлення змісту теми складається план – це перелік основних найбільш вживаних питань теми, які повинні бути вивчені, досліджені та висвітлені в роботі.

Після вибору теми та погодження її з науковим керівником, призначеним на засіданні кафедри, студент повинен розробити й викласти у письмовій формі її план та узгодити його з науковим керівником. План теми слід розробляти після ознайомлення з літературними джерелами, які висвітлюють ті чи інші питання і проблеми з теми дослідження. Це дасть змогу студенту детальніше уявити собі структуру роботи, послідовно викласти її зміст.

План рекомендується складати з 4 – 5 питань лише тих, які безпосередньо стосується теми і дають змогу повно і глибоко розкрити її (див. додаток 2).

Від цього залежить рівень виконання курсової роботи, повнота розкриття вибраної теми, її захист і отримання позитивної оцінки.

1.3. Порядок подання на кафедру

Курсова робота, виконана відповідно до встановлених вимог, подається студентом на кафедру обліку і аудиту разом з рецензією і попередньою оцінкою керівника роботи за 7 днів до дати захисту.

Курсова робота допускається до захисту завідувачем кафедри за умови позитивного відгуку керівника.

Незадовільно виконана або оформлена робота повертається студентові для врахування зауважень керівника, виправлення помилок та належного оформлення.

1.4. Захист курсової роботи

Захист курсової роботи є обов’язковим елементом її виконання. Курсова робота захищаються перед комісією, голова і члени якої призначаються завідувачем кафедри. Студент готує до захисту доповідь та графічний матеріал у вигляді таблиць, графіків, рисунків, які відображають результати дослідження.

Захист роботи розпочинається з доповіді її автора, в якій він в межах 10-15 хвилин повинен висвітлити:

  • актуальність теми;

  • структуру роботи;

  • об’єкт дослідження;

  • методи дослідження;

  • зміст запропонованих заходів та обґрунтування їх ефективності;

  • основні висновки та результати роботи.

Після доповіді студент відповідає на питання членів комісії, які ставляться з метою визначення рівня його професійної підготовки та економічної ерудиції в цілому.

Загальний час захисту роботи, як правило, не повинен перевищувати 20-30 хвилин. Якщо студент не з’явився на захист роботи, то у відомості зазначається, що він є не атестованим у зв’язку з неявкою на засідання комісії. У випадках, коли захист курсової роботи оцінюється як незадовільний, комісія вирішує, чи може студент подати на захист ту ж саму роботу після її доопрацювання, чи він повинен опрацювати нову тему, визначену кафедрою обліку і аудиту.