Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на питання до ЛР 4.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
161.79 Кб
Скачать

Питання для самоперевірки до лабораторної роботи № 4

  1. Мультиплексування і демультиплексування.

  2. Характеристика команд ping, tracert, ipconfig.

  3. Комутація каналів.

  4. Протокол Telnet.

  5. Комутація пакетів.

  6. Типи мережевих з’єднань, що використовує Packet Tracer.

  7. Дейтаграмна передача.

  8. Методи просування пакетів.

1. Мультиплексування і демультиплексування.

У випадку просування «змішаного» потоку, що призначений для різних отримувачів, потрібно вирішити задачу демультиплексування, тобто розділення потоку на кілька складових. Зворотною є операція мультиплексування – утворення з кількох потоків одного спільного потоку.

Комутатор, в якому всі вхідні потоки комутуються на один вихід і об’єднуються до одного потоку називається мультиплексором. Комутатор, що має один вхідний порт і кілька вихідних називається демультиплексором.

Операції мультиплексування/демультиплексування мають таке ж важливе значення в будь-якій мережі, як і операції комутації, тому що без них довелося б всі комутатори зв'язувати великою кількістю паралельних каналів, що звело б нанівець всі переваги неповнозв’язної мережі.

Комутацію добре пояснити на прикладі традиційної пошти.

Пошта працює з потоками листів. Основною ознакою листа є адреса отримувача, наприклад, Україна, Росія, Індія, Америка. Особливою ознакою є помітка «авіа» або вимога про обов’язкове зворотне повідомлення про доставку листа.

Для кожного потоку поштова служба визначає маршрут, який проходить через поштові відділення (як комутатори). Після вибору маршруту, складається таблиця, де задана відповідність між країною призначення і наступним поштовим відділенням.

Наприклад, зі Львова листи, що скеровані у Росію, направляються до Брянська, в Америку до Варшави, а в Індію до Ашхабаду. Така таблиця напрямків доставки пошти є аналогом таблиці комутації мережі. Кожне поштове відділення є подібним до комутатора. Всі отримані листи сортуються (розпізнавання потоків). Згодом листи, що належать до одного потоку спаковуються до одного потоку і у відповідності до таблиці напрямків, визначається наступне за маршрутом поштове відділення.

2. Характеристика команд ping, tracert, ipconfig.

ping, tracert и ipconfig - это команды командной строки Windows, предназначенные для сетевой диагностики.

ping. Эта команда отправляет тестовые IP-пакеты к некоторой цели и ожидает ответа от нее. Время от отправки пакета до получения ответа измеряется, также подсчитывается количество "потерянных" пакетов. Для того чтобы проверить дойдет ли пинг до нашего основного шлюза достаточно ввести в командную строку ping 172.16.0.1. А фраза "Пропингуйте пожалуйста гугл" означает что нужно выполнить ping google.com.

tracert. Эта команда работает подобно предыдущей, но имеет другое назначение. При помощи tracert возможно определить "путь" по которому движется пакет. Аргументом команды tracert так же как и в случае с ping является IP-адрес или доменное имя одного из сайтов. На пример фраза "А покажите ка мне трассировку на mail.ru" означает что нужно выполнить tracert mail.ru и передать результат собеседнику.

ipconfig. В отличие от двух предыдущих эта команда работает только с локальным компьютером. Она собирает и выводит на экран информацию о ваших сетевых настройках, а также о особенностях вашего сетевого оборудования. Часто применяется с ключом /all - ipconfig /all который предназначен для расширенного вывода.