Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
35Основи_наукових_досл_дженьМВК_11МГ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
97.28 Кб
Скачать

10

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ім. Альфреда Нобеля

КАФЕДРА МАРКЕТИНГУ

Методичні вказівки

щодо вивчення дисципліни

" Основи наукових досліджень"

для напряму

0501 – “Економіка і підприємництво”

спеціальність 6.050100 – “Маркетинг”

Затверджено на засіданні кафедри

Протокол № 1 від 31 серпня 2011р.

Дніпропетровськ

2011

Методичні вказівки щодо вивчення дисципліни " Основи наукових досліджень" / Т.С. Мішустіна. - Дніпропетровськ: ДУЕП, 2011. - 9 с.

Укладач: Т.С. Мішустіна, ст. викладач.

Відповідальний за випуск: І.В.Тараненко, к.е.н, доцент, зав. кафедрою маркетингу.

1. Мета і завдання навчальної дисципліни

  1. Мета і завдання

Метою навчального курсу «Основ наукових досліджень» є формування у студентів комплексу наукових знань з методики проведення наукових досліджень, аналізу й синтезу отриманих результатів, оформлення наукової праці і представлення наукових результатів в публікаціях та в доповідях.

Даний курс дає цілісну уяву про науку, як систему знань і знаряддя пізнання, про сутність загальнонаукових і конкретно-наукових методів і принципів дослідження в маркетингу, про загальні риси і завдання сучасної науки. Про представлення результатів дослідження в науковому звіті та публікаціях, про роботу з науковою літературою, про оформлення курсових, бакалаврських і дипломних робіт та магістерських дисертацій.

Завдання навчальної дисципліни:

Методичні завдання: сприяти оволодінню методами наукового пізнання та проведення наукових досліджень.

Пізнавальні завдання: на основі застосування методів і прийомів наукових досліджень сформувати науковий світогляд та знання основних принципів наукової методології, сучасної класифікації наук, варіантів оформлення і представлення результатів наукової роботи.

Практичні: сприяти формуванню вмінь і навичок збору матеріалу для наукового дослідження та його опрацювання, збору та узагальненню наукової інформації, згрупуванню дослідних даних та його представленню, оформляти і захищати результати наукової роботи.

У результаті вивчення модуля студент повинен:

Знати методологічні засади та зміст використання наукових методів в економічному дослідженні; як ефективно забезпечувати результативність та об'єктивність наукової діяльності; методи та форми теоретичного й емпіричного пізнання, рівні та форми інформаційно-аналітичної діяльності, проведення моніторингу, аналізу ситуацій на ринку, дослідження актуальних маркетингових проблем; як застосувати нові інформаційні технології в науково-дослідній роботі.

Уміти організовувати самостійну навчальну діяльність студента;

досягати оптимальної результативності науково-дослідницької діяльності;

використовувати основні методи і методологію в дослідженнях;

досягати високого рівня інноваційності наукової свідомості.

2. Предмет навчальної дисципліни

Предметом вивчення навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень» є проблема представлення методології науково творчості, організація наукової роботи, використання методів наукового пізнання й застосування законів та правил логіки у практиці комерційної діяльності, зокрема маркетингу.