Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дідула О. Ар-309 підприємництво.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
730.62 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Національний університет «Львівська політехніка»

Кафедра економіки підприємства

та інвестицій

Розрахункова робота

з дисципліни: «Основи підприємницької діяльності»

на тему: «Видавництво комп’ютерних ігор фірмою «1C.UkrGameZone»

Виконав:

студент групи АР-309

Дідула О. Я.

Прийняв:

старший викладач

Стояновський А. Р.

Львів – 2011

ЗМІСТ

РЕЗЮМЕ 3

1.ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОЕКТУ 5

2.АНАЛІЗ РИНКУ 7

3.МАРКЕТИНГОВИЙ ПЛАН. СТРАТЕГІЯ МАРКЕТИНГУ 10

4.ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ТА ВИРОБНИЧИЙ ПЛАН 12

5.ФІНАНСОВИЙ ПЛАН 16

Таблиця 3 17

Таблиця 4 17

Таблиця 5 17

Таблиця 6 18

Таблиця 7 19

Таблиця 8 19

Додаток до таблиці 8: 19

приміщення: орендоване мною приміщення знаходиться на вул. Галицькій, 12,; площа даного приміщення становить 32 м. кв.; в приміщенні наявний косметичний ремонт, що дозволяє працювати і реалізовувати проект; водовідведення і водопостачання відсутнє; 20

Таблиця 9 20

6.АНАЛІЗ РИЗИКІВ 22

РЕЗЮМЕ

Основою для започаткування будь-якої підприємницької діяльності є бізнес-план. Він обгрунтовує і заздалегідь вираховує ефективність та прибутковість бізнесу, яким підприємець займатиметься в майбутньому. В будь-якому разі бізнес-план описує характер запропонованої діяльності, допомагає зрозуміти різні варіанти підходу до даного бізнесу, розглядає різнобічність системи комерційного заходу, що дасть змогу обрати кращий напрям для отримання прибутку в подальшому.

В даному бізнес-плані розглядається можливість втілення комплексу заходів, спрямованих на реалізацію інвестиційного проекту «Видавництво комп’ютерних ігор фірмою «1C.UkrGameZone» з метою обґрунтування економічної ефективності його фінансування та впровадження.

Я, Дідула Остап Ярославович, для заняття підприємницькою діяльністю обрав видавництво та роздрібну торгівлю комп’ютерними іграми(дисками) фірми «1C.UkrGameZone». Видання та торгівля даною продукцією проводитиметься виключно в межах міста Львова. Складське приміщення(підсобне) і приміщення для продажу продукції розташовуватиметься за адресою: м. Львів, вул. Галицька, 12.

Розпочати власну діяльність планую за рахунок наявних власних коштів. Починаючи свій бізнес, я старатимусь видавати і вести торгівлю ліцензійними дисками фірми «1C.UkrGameZone» за привабливими на ринку цінами.

Кошторисна вартість пропонованого мною проекту становить 31 072 грн. При позитивному просуванні справи, витрати, пов’язані з його започаткуванням, повернуться через 10 місяців роботи. Даний проект передбачає створення для себе робочого місця і одержання прибутку.

Сильними сторонами реалізації даного проекту вважаю:

  • знання ринку та потреб людей, які зацікавлені новинками ігрового світу;

  • видання комп’ютерних ігор буде виключно українською мовою;

  • наявність власних коштів для започаткування бізнесу;

  • наявність ділових контактів з фірмою видавництва комп’ютерних ігор «1С»;

  • проект не вимагає великих капіталовкладень і є реальним щодо отримання прибутку;

  • продукцію власного виробництва на якісній основі.

Розуміння ринку та потреб людей, а також, – інноваційні підходи для більшого розвитку саме продукції українського виробництва, допоможуть отримати значний прибуток, оскільки такі нововведення, які присутні у моєму запропонованому виді діяльності, дуже вузько поширені або частково ще не сформовані на території України.

Слабкою стороною діяльності запропонованого бізнесу є повністю сформована система інтернет-ресурсів, що дає змогу споживачу безкоштовно отримати продукцію подібного роду(так званих “піраток”), а також – наявність розгалуження системи видавництв компютерних ігор(наприклад, «Steam»), які контактують зі споживачем виключно через інтернет, що є вигідно і не потребує затрати часу. В даному випадку виходом із цієї ситуації буде використання української мови в самій продукції, що зацікавить місцеве населення, оскільки такої продукції в інтернеті є дуже мало, а тим більше – видима їх відсутність серед всіх інших видавництв на території України.