Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсак Винницького Економіка .doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
666.11 Кб
Скачать

Державний комітет лісового господарства України

Кременецький лісотехнічний коледж

Спеціальність 5.130.40.101

Лісове господарство

Курсова робота

з предмету

Економіка, організація і планування

лісового господарства

Тема Розробка річного плану економічного і

соціального розвитку лісогосподарського

Виробництва

Виконав

студент 46 групи

Винницький Ярослав Васильович

Керівник Лукащук Н.І.

Оцінка

2010

ЗМІСТ

1.

Загальний розділ

4

2.

Розрахунковий розділ

5

3.

План з праці, і заробітної плати

19

4.

Розрахунок чисельності апарату управління лісгоспу

22

5.

Кошторис на утримання апарату управління підприємства

22

6.

Розрахунок потреб і вартості матеріалів

23

8.

9

План з собівартості робіт

Розрахунок виручки від реалізації лісопродукції, отриманої внаслідок ведення лісового господарства

25

26

10.

Розрахунок потреб в робітниках

27

11.

Розрахунок виробничо – фінансового плану лісгоспу та потреб в робітниках

29

12

Розрахунок чисельності робітників

30

Перелік посилань 31

3

1. Загальний розділ

1.1 Відомість про ДП «Бродівський лісгосп», основні показники.

ДП «Бродівський лісгосп» розташований на території Бродівського району і входить до складу об’єднання «Львівліс», Загальна площа лісових масивів, на яких розташоване ДП, становить 25955 га.

Як і в інших державних підприємствах області, у ДП «Бродівський лісгосп», який очолює Сірий Михайло Зеновійович пріоритетними напрямками роботи є не лише вирощування, відновлення та охорона лісів, а й підвищення їх продуктивності та якості, забезпечення ефективного використання земель лісового фонду, раціональне лісокористування. Підприємство постійно забезпечує перевагу вирощування лісу над його промисловим використанням.

По лісорослинному районуванні розробленому колективом інституту ботаніки ім. М.Г.Холодного Львівська область розташована в зоні. Галактичного домініону. Яка розділена на дві провінції Східноєвропейську і Центральну. По даних класифікації ДП «Бродівський лісгосп» відноситься до східноєвропейської провінції. Поліської під провінції.

Грунтотвірними породами являються третинні відклади третинні глини кремнеземи, піски вапняки і крейдна товща. Переважаючими грунтами в держлісгоспі є глинисто підзолисті і піщані на пісках. В понижених місцях зустрічаються такожболотні грунти. Середньорічна кількість опадів 742 мм.

Клімат району розміщення ДП. помірно-континентальний з м’якою зимою і теплим літом. В цілому клімат сприятливий для росту таких деревних порід: сосна, дуб, вільха граб.

Продовженість вегетаційного періоду 130 днів, середньорічна температура повітря 7.5оС. Пізні весняні заморозки можливі до 12 травня, а ранні – з третьої декади вересня. Максимальна температура

буває + 36.4оС, мінімальна – 34.9оС.

На території ДП «Бродівський лісгосп» розміщені теплиці в яких вирощують декоративний посадковий матеріал для озеленення а також реалізації населенню.

В ДП «Бродівський лісгосп» організація праці проводиться слі-дуючим чином:

  • На лісозаготівельні роботи організовуються комплексні бригади;

  • На лісокультурних роботах працюють лісокультурні ланки.

В лісництві також для виконання планів використовуються сезоні та тимчасові робітники.

Комплексною бригадою на лісозаготівельнях керує бригадир, який повинен мати відповідні керівні і організаційні здібності. Перед бригадою ставиться завдання, яке вона повинна виконати в строк. На рубку догляду організовується бригада у складі 3-х чоловік. Перед роботою всім пові-домляється про оплату.

Між організацією і бригадами чи ланками укладається договір, де вказується склад бригади, зобов’язання бригади і організації.

Прийом виконаних робіт робить майстер лісу або помічник лісни-чого. За одержанням наряду бригадир розписується у наряді і книзі. В наряді вказується робота, яку виконали робітники, тарифна ставка і заро-бітна плата кожного робітника окремо. За перевиконання плану ще нараховується премія. На основі наряд-акту складається відомість викона-них робіт.

4