Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразок новий ТШВ.doc
Скачиваний:
50
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
348.67 Кб
Скачать

ВСТУП

Задоволення потреб людей в одязі високої якості та різного асортименту – головна задача швейної промисловості. Сучасна швейна промисловість, яка випускає одяг масового виробництва, характеризується достатньо високим рівнем техніки, технології та організації виробництва, наявністю крупних спеціалізованих підприємств та виробничих об'єднань.

На сьогодні в Україні ситуація склалася таким чином, що великим швейним підприємствам досить непросто зберегти рентабельність виробництва, сплачуючи високі податки. Тому більшу частку підприємств швейної промисловості складають ательє індивідуального пошиття швейних виробів (більше 80%), які займаються виготовленням і ремонтом одягу.

Нестача висококваліфікованих кадрів на невеликих підприємствах часто призводить до зниження якості виробів. Зокрема це пов’язано з невмінням працівників обирати раціональні способи обробки як виробу в цілому так і окремих його вузлів.

Величезного значення в цих умовах набуває уніфікація технології виготовлення швейних виробів передбачає введення єдиних, найбільш раціональних методів обробки при максимальному використанні прогресивного устаткування, скорочення ручних операцій, широке застосування клейових матеріалів. Застосування уніфікованих технологій та покращення технологічності конструкції виробів відіграє значну роль у підвищенні рентабельності виробництва швейних виробів.

Технології виготовлення одягу постійно вдосконалюються. Зокрема М. Воронін стверджує, що з 1968 року – року заснування фабрики «Желань» – технологія пошиття змінилася відсотків на 90. Саме це дає можливість скоротити витрати ресурсів і підвищити якість одягу.

На жаль, в ательє індивідуального пошиття, яких щороку стає все більше, технологія пошиття деяких виробів не змінюється роками. Прагнення працівників ательє постійно вдосконалювати професійну майстерність часто не пов’язане з творчим пошуком. Саме тому вміння добирати раціональні способи обробки окремих вузлів швейних виробів та здійснювати їх порівняльний аналіз на сьогодні є одним із важливих компонентів професійної компетентності кравця.

Серед виробів, які замовляють в ательє частіше – є пряма спідниця – незамінний елемент гардеробу сучасної ділової жінки, яка до того ж повинна сидіти на фігурі бездоганно. Саме тому обрана тема курсової роботи «Розробка технологічного процесу виготовлення прямої спідниці з порівняльним аналізом методів обробки прорізних кишень» на сьогодні є актуальною.

Відсутність кишень у спідниці, як зазначають жінки, створює певні незручності, бо у ділової активної жінки завжди при собі є багато дрібних речей (флешка, ключі, мобільний телефон тощо). Носити завжди з собою сумочку під час роботи не завжди зручно, тому жінки часто десь залишають ці важливі речі. Дійсно, класична спідниця як правило, не має кишень, бо накладні кишені часто не узгоджуються з лаконічністю її стильового рішення, кишені з підкрійним бочком, які часто обробляють на брюках, створюють додатковий об’єм на лінії стегон та талії. Тому, на наш погляд, оптимальним варіантом для спідниці ділового стилю є прорізні кишені, які нададуть виробу додаткової елегантності, шарму та функціональності.

Невеликі швейні підприємства не можуть дозволити собі придбати достатню кількість спеціалізованого обладнання, зокрема для обробки прорізних кишень. Тому постає проблема пошуку найменш трудомістких способів обробки таких кишень у поєднанні з якістю та естетичністю.

Метою курсової роботи є пошук найбільш раціональних способів обробки прорізних кишень у пошитті прямої спідниці ділового стилю.

Об’єктом вивчення є пряма спідниця, предметом – технологія обробки прорізних кишень.

Завдання курсової роботи:

  1. Проаналізувати модні тенденції, скласти систему вимог до проектної моделі.

  2. Обрати проектну модель спідниці на основі аналізу модних тенденцій та моделей-аналогів.

  3. Скласти технічний опис моделі-пропозиції із зазначенням обраних для виготовлення матеріалів.

  4. Розробити загальну раціональну послідовність обробки спідниці з прорізними кишенями.

  5. Виконати порівняльний аналіз різних способів обробки прорізних кишень з метою виявлення недоліків і переваг кожного із способів.

Розділ 1 розробка технічного опису моделі літньої сукні

1.1. Загальна характеристика асортименту назва виробу. Аналіз перспективного напрямку моди.

Найбільш жіночним і практичним предметом жіночого гардеробу є, звичайно, сукня. Купуючи сукню, жінка позбавляється від необхідності купувати комплект, як цього вимагає покупка спідниці, брюк, блузок і т.д. А за допомогою різних аксесуарів одна і та ж сукня може виглядати по-різному.

Є сукні, які залишаються в моді завжди. Наприклад, сукня від Коко Шанель – маленька чорна сукня, яка має бути в гардеробі кожної жінки. Також не владний час над сукнями-футлярами, які відмінно підходять для офісної атмосфери.

Сукня-футляр вже давно не новинка подіумів. Пік популярності даної моделі припадав на 30-ті і 60-ті роки минулого сторіччя. У той час сукня-футляр було любимою усіма модницями. Жаклін Кеннеді, Едіт Піаф та Одрі Хепберн вважали сукню-футляр невід'ємною частиною жіночого гардероба. Після настільки приголомшливого успіху цей фасон був забутий на довгі роки. На світових подіумах панували пишні спідниці та сукні із завищеною талією. Однак сукня-футляр дочекалося свого тріумфального повернення і сьогодні ця модель ще більш популярна, ніж будь-коли раніше.

У чому відмінність сукні-футляру від інших фасонів? По-перше, відсутність горизонтального шва по лінії талії. По-друге, крій класичного сукні-футляру передбачає відсутність рукавів і коміра. По-третє, округла горловина. Всі ці особливості зробили сукню-футляр витончено елегантною і чарівно простою.

Сучасні жінки втомилися від джинсів і стилю «унісекс», що стирає статеву приналежність. Сьогодні в моді стрункість і елегантна жіночність. Сукня-футляр допомагає створити ідеально підкреслений силует - його фасон візуально витягає фігуру. Варто зауважити, що в класичному варіанті ця модель має досить консервативну довжину до колін, що надає сукні прихованої еротичності та елегантності.

Сукні-футляри - це сучасний аналог всім відомої маленької чорної сукні. Але на відміну від маленької чорної сукні, яка традиційно має бути тільки чорного кольору, колірна гамма сукні-футляру обмежена лише фантазією модельєрів: однотонні моделі класичного стилю, стильні з кольоровим малюнком, яскраві і викликають для сміливих і впевнених у собі жінок - вибір дійсно величезний .

Модельєри радять у цьому сезоні кожній жінці в своєму гардеробі мати сукню чи блузку оранжевого кольору. Цей сонячний колір прекрасно підійде будь-якій жінці. Одним з найпопулярніших кольорів цього сезону є білий колір. Легкі бавовняні модні жіночі сукні білого кольору будуть незамінними майбутнім літом.

Не варто забувати, що мінімалізм - хіт цього сезону. Це відбивається і в одязі. Коротке плаття чорного кольору мінімалістичне і елегантне.

Якщо говорити про тканини, то в цьому сезоні модні моделі суконь із шовку, шифону, шкіри. Модельєри пропонують шовкові сукні східних мотивів з квітковими принтами. Взагалі квіткові принти й горохові принти - модні тенденції цього сезону. Так само актуальними в цьому сезоні будуть сукні в смужку.

Для спекотного літнього періоду підійдуть шифонові сукні. Шифонові сукні яскравих кольорів: помаранчевого кольору, червоного, яскраво зеленого, яскраво синього, бірюзового актуальні майбутнім літом.

Шовкові сукні з яскравими незвичайними принтами, екзотичними або традиційними кольорами, зворушують своєю простотою – модний тренд цього літа.

Літні сукні максі довжини – модний фаворит літнього сезону. Сукні довжиною трохи нижче коліна будуть також популярні. Короткі сукні не тільки зручні, але й дуже практичні.

Спробуємо узагальнити модні тенденції, склавши матрицю модних морфологічних ознак.