Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВК _ МФ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
127.49 Кб
Скачать

19

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ АЛЬФРЕДА НОБЕЛЯ

КАФЕДРА ФІНАНСІВ ТА БАНКІВСЬКОЇ СПРАВИ

Методичні вказівки

щодо написання курсової роботи дисциплін

Міжнародні фінанси”

галузь знань

0305 – Економіка та підприємництво ”

напрям підготовки 6.030503 - „ Міжнародна економіка ”

Затверджено на засіданні кафедри

Протокол № від р.

Дніпропетровськ

2011

Методичні вказівки щодо написання курсової роботи дисципліни „Міжнародні фінанси” /С.А. Кузнецова, Ю.Ю.Хватов. – Дніпропетровськ: ДУімАМ, 2011. – 8с.

Укладачі: Кузнецова С.А., д.е.н., доцент, Хватов Ю.Ю. – к.е.н., доцент.

Відповідальна за випуск: С.А. Кузнецова, доктор економічних наук, зав. кафедри фінансів та банківської справи.

1. Мета і завдання дисципліни

Мета дисципліни – формування знань з міжнародних фінансів, механізмів та інструментарію прийняття рішень у валютній, кредитній та інвестиційній сферах на мікро-і макроекономічному рівнях.

Завдання: вивчення сутності та елементів системи міжнародних фінансів; набуття знань стосовно дослідження світового фінансового ринку та його сегментів, використання основних фінансових інструментів; набуття вмінь здійснювати міжнародні розрахунки.

Предмет дисципліни: міжнародні фінансові відносини суб'єктів світового ринку, що виникають у процесі міжнародної фінансової діяльності.

Метою курсової роботи є поглиблене вивчення, подальша систематизація, розширення і закріплення отриманих знань з дисципліни „Міжнародні фінанси”, а також розвиток вмінь практичного застосування цих знань.

Курсова робота як важлива форма навчального процесу покликана навчити студентів самостійному узагальненню і використання інформаційних джерел (монографій, підручників, статей, опублікованих у періодичній пресі тощо), статистичних і практичних матеріалів.

Основними завданнями курсової роботи є:

  • вивчення, поглиблення та узагальнення теоретико-методичних засад з управління фінансами підприємств;

  • вивчення сутності та елементів системи фінансового менеджменту та використання основних фінансових інструментів;

  • підбір, систематизація та аналіз необхідної інформації про діяльність підприємств - суб’єктів аналізу;

  • виявлення базових та похідних причини виникнення певних економічних явищ, розрахунок їх кількісного впливу на фінансово-економічний стан окремих підприємств;

  • науковий пошук, узагальнюючий різні методичні підходи та концепції, аргументація власної точки зору з досліджуваної проблеми;

  • розробка пропозиції щодо вирішення існуючих на підприємствах проблем з урахуванням світового досвіду та обґрунтуванням можливостей його застосування в умовах національних особливостей та традицій.

  • розвиток у студентів здатності вирішення практичних завдань.

Курсова робота показує, наскільки глибокі й фундаментальні знання набуті студентом при вивченні дисципліни, характеризує вміння самостійно досліджувати окремі питання теми.

У курсовій роботі необхідно логічно й послідовно викласти основні положення, що розкривають зміст теми, показати розуміння економічних процесів, їхній взаємозв’язок і взаємозалежність уміння працювати з літературними джерелами, законодавчими і нормативними матеріалами, інформаційними джерелами.

У курсовій роботі студент має показати: уміння працювати з інформаційними джерелами, використовувати набуті теоретичні знання у процесі аналізу та узагальнення конкретного цифрового матеріалу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]