Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекції НАСОА 1.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
358.4 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, молоді та спорту УКРАЇНИ

Національна академія статистики, обліку та аудиту

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Декан факультету

Конспект лекцій

з дисципліни: «Охорона праці в галузі»

для студентів спеціальностей:

6.030502 «Економічна кібернетика»

6.030601 «Менеджмент зовнішньо-економічної діяльності»

6.030508 «Фінанси»

6.030506 «Прикладна статистика»

Київ 2011 р.

Тема 1. Вступ. Основи законодавства з охорони праці Поняття охорони праці

Зміст поняття охорони праці (ОП) визначено ст.1 Закону України «Про охорону праці (ОП)» ОП – система правових, соціально-економічних, організаційно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів і засобів, спрямованих на збереження здоров'я і працездатності людини в процесі праці.

Верховна Рада Укр. 14 жовтня 1992р прийняла закон «Про охорону праці» який має велике соціально-економічне значення, оскільки торкається практично всіх життєвих інтересів майже 30 мільйонів працездатних громадян України.

Закон і відповідні підзаконні акти зорієнтовані на основні вимоги міжнародних організацій, зокрема на конвенції Міжнародної Організації праці (МОП) та сучасні ринкові перетворення суспільства.

Науково-технічний прогрес. поряд з благами приніс людству на жаль і численні лиха. Людина творець НТП – стала його заложником так щорічно на Україні на виробництві травмується 140 тис. чол. з них близько 2,5 тис. гине і близько 5 тис. отримує професійні захворювання.

На підприємствах в шкідливих умовах працює більш як 5 млн. чоловік у тому числі 1.8 млн. жінок. На 1.01.97р на обліку в Україні було 119 тис. інвалідів внаслідок професійних захворювань та трудових ушкоджень.

Головною метою ОП є створення на кожному робочому місці безпечних умов праці, умов безпечної експлуатації обладнання, зменшення або повна нейтралізація дії шкідливих і небезпечних виробничих факторів на організм людини і, як наслідок, зниження виробничого травматизму та професійних захворювань.

Завдання ОП звести до мінімуму вірогідність небезпечних умов праці або захворювання працівника з одночасним забезпеченням комфортних умов праці при максимальній продуктивності праці.

Соціально-економічне значення оп

Дисципліна ОП є соціально-технічною дисципліною, яка вивчає виробничі та професійні шкідливості , розробляє методи їх попередження або послаблення з метою запобігання нещасних випадків.

У Законі "Про ОП" вперше економічні заходи управління ОП зведені до рангу державної політики. Цим Законом стверджується нові взаємовідносини, що базуються на економічному механізмі управління умовами праці – формування у власника (роботодавця) економічної зацікавленості в проведенні заходів що до поліпшення умов праці.

Основні економічні методи управління ОП зводяться до:

– диференційовані штрафи на соціальне страхування залежно від рівня виробничого травматизму, ступеня шкідливості умов праці, ступеня ризику виробництва.

– цільове фінансування ОП.

– економічне стимулювання ОП.

Система заходів з охорони праці.

Охорона праці – система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження здоров’я і працездатності людини в процесі праці.

1.1. Система правових заходів – законотворча діяльність, розроблення, впровадження та здійснення контролю за виконанням законодавчих актів та правових норм.

1.2. Система соціально-економічних заходів – діяльність зі створення фондів та системи фінансування витрат на охорону праці, стимулювання охорони праці, а також системи соціального захисту.

1.3 Система організаційно-технічних заходів – діяльність у сфері охорони праці та її технічне забезпечення (розроблення, впровадження та контролю з виконанням на виробництві).

1.4. Система санітарно-гігієнічних заходів – діяльність з розроблення, впровадження та здійснення контролю за виконанням санітарних норм і правил, та заходів для їх дотримання на виробництві, які запобігають або зменшують вплив на працівника шкідливих факторів

1.5. Система лікувально-профілактичних заходів – заходи нагляду та контролю за станом здоров'я працівників і з його підтримуванням на безпечному рівні.