Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ У.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
814.08 Кб
Скачать

48

Частина 1.

1. Загальна інформація про підприємство та оцінка стратегії конкуренції

1.1. Назва, рік створення, організаційно-правова форма.

Приватне акціонерне товариство «Ратнівський молокозавод» зареєстрований Ратнівською державною адміністрацією 26 лютого 1993 року. До 1993 року це був сепараторний пункт, створений у 1958 році і в своєму розвитку пройшов шлях від примітивних установок до технологічних комплексів, на яких виробляються різні види молочних продуктів для задоволення потреб споживачів України. У листопаді 2010 року ЗАТ було реорганізовано в ПрАТ.

В 1993 році почалась реконструкція заводу. До 1997 року єдиним видом готової продукції був казеїн технічний кислотний. Вершки відгружались на Камінь-Каширський маслозавод. Після реконструкції та введення в дію маслолінії потужністю 4,4 т\зміну завод почав випускати мосло «Селянське» та суміш рослинно-вершкову «Масло Фермерське». Зважаючи на підвищений попит покупців в цільномолочній продукції заводом у 1998 році було освоєно і впроваджено у виробництво сметану 20%, кефір 2,5%, молоко 3,2%, ряжанки 4,0%, молоко пряжене 4,0%. Для захисту якості продукції виготовленої заводом було впроваджено фірмову упаковку і фасовка продукції здійснювалась автоматами розливу у плівку і полістерилові стаканчики. ….. …. Виробничі потужності підприємства розраховані на переробку 95 тонн молока і виробництва 2 тонн казеїну за добу, 4,4 тонн масла «Селянського» та 13 тонн «Масла Фермерського» за добу, 5 тонн цільномолочної продукції. ….. На даний час на підприємстві виробляється два вида спреда солодковершкового: «Люкс» і «Родинне» під ТМ «Щедрий вечір». В 2008 році закінчено будівництво і пуско-налагоджувальні роботи цеху з випуску сухого знежиреного молока потужністю 3500 тонн готової продукції в рік, який введений в експлуатацію в 2009 році. …

Організаційно-правова форма – приватне акціонерне товариство.

1. 2. Галузь і регіон, де працює підприємство.

Приватне акціонерне товариство «Ратнівський молокозавод» розташований на території Волинської області (Ратнівський район, смт. Ратне, вул. Шевченка, 47) і основним видом діяльності є виробництво молочних продуктiв (молочна промисловiсть).

1.3. Основні напрями діяльності.

Основний напрямок діяльності ПрАТ «Ратнівський молокозавод» - виробництво широкого асортименту класичної молочної продукції (молоко, сметана, спреди, масло та сухе знежирене молоко) коротких термінів зберігання з максимальним збереженням природних цінних якостей молока.

1.4. Загальна оцінка результатів діяльності (мінімум - за останні три роки) та ефективності стратегії конкуренції.

Фінансова характеристика підприємства включає характеристику фінансових результатів діяльності, аналіз платоспроможності, ліквідності, рентабельності, ділової активності та фінансової стійкості підприємства.

Однією з важливих фінансових характеристик підприємства є його поточна платоспроможність – здатність підприємства впевнено сплачувати всі боргові зобов’язання згідно з встановленими строками або відповідно до договірних умов. Розрахунок основних показників платоспроможності ПрАТ «Ратнівський молокозавод» згруповано в табл. 1.

Таблиця 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]