Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ковальчук.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
344.58 Кб
Скачать

49

Міністерство Аграрної Політики та продовольства України

Уманський національний Університет садівництва

Факультет менеджменту

Кафедра менеджменту ЗЕД

Допущено до захисту

«__»___________2011 р.

________ доцент Бутило І.А.

Ковальчук Олександр Митний контроль і оформлення при здійсненні зовнішньоекономічної операції з імпорту сиру свіжого з Італії Курсова робота з дисципліни «Митна справа»

Виконав: студент ІV курсу _41-3_ групи напрямом підготовки 6.030601 «Менеджмент» ОКР «бакалавр» професійного спрямування «Менеджмент ЗЕД».

__________

(підпис)

Ковальчук Олександр


Дата захисту: «__» ___________2011 р.

Оцінка: __________________

Комісія в складі: І.А.Бутило _______________

(підпис)

С.В.Тимчук _______________

(підпис)

Умань – 2011

ЗМІСТ

Вступ

Розділ 1. Теоретичні аспекти здійснення зовнішньоекономічних операцій з імпорту сиру свіжого з Італії

1.1.Загальні процедури митного контролю та митного оформлення при здійсненні зовнішньоекономічних операцій 5

1.2. Динаміка імпорту сиру свіжого з Італіїї 22

Розділ 2. Основні процедури митного контролю і оформлення товарів 8 групи відповідно до УКТЗЕД

2.1. Класифікація і кодування товару відповідно за УКТЗЕД 25

2.2. Нарахування мита і митних платежів. Визначення митної вартості і країни походження товару 30

2.3. Декларування при здійсненні ЗЕД 34

Розділ 3. Зміст та особливості виконання процедур при здійсненні імпорту сиру свіжого з Італії

3.1. Опис товаросупровідних документів, які необхідні при імпорті сиру свіжого з Італії 39

3.2. Технологічні схеми 40

3.3.Торговельні відносини між Україною та Італією 43

Висновки та пропозиції 46

Список використаної літератури 47

ВСТУП

У сучасних умовах економічного розвитку України, розширен­ня зовнішньоекономічних зв'язків особливого значення набуває митна справа, основу якої складає митне законодавство. Останнє визначає принципи організації митної справи в Україні з метою, з одного боку, ство­рення сприятливих умов для розвитку економіки, зовнішньоекономічних зв'язків, а з іншого – захисту та забезпечення конституційних прав і свобод громадян, держави, суб'єктів підприємницької діяльності всіх форм власності і додержання ними правил, встановлених у цій галузі.

Митне законодавство України спрямоване на вирішення таких завдань: забезпечення організації та функціонування єдиної, узгодже­ної, стабільної митної системи, закріплення правових механізмів взає­модії всіх її елементів; визначення загальних принципів регулювання митних відносин; захист економічних інтересів України, забезпечен­ня виконання зобов'язань, що випливають з міжнародних договорів України стосовно митної справи; встановлення правових норм, які б забезпечували захист інтересів споживачів і додержання учасника­ми зовнішньоекономічних зв'язків державних інтересів на зовнішнь­ому ринку; створення умов для ефективної боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил, контролю за валютними операція­ми; підвищення рівня організаційних і правових гарантій суб'єктів митних відносин, удосконалення системи їх відповідальності. Зовнішньоекономічні зв'язки на сьогодні – це об'єктивно обумовлена необхідність, важливий фактор економічного зростання, невід'ємна складова національного процесу розширеного відтворення. Вони все більшою мірою визначають не тільки темпи і пропорції процесу виробництва, але й обміну та розподілу.

Державна митна служба України є центральним органом виконавчої влади, який забезпечує проведення в життя державної митної політики, організовує функціонування митної системи, здійснює керівництво дорученою йому сферою управління, несе відповідальність за її стан та розвиток. Окремими завданнями ДМСУ є здійснення митного контролю і оформлення товарів та інших предметів, що переміщуються через митний кордон України, організація боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил.

За останній час почастішали такі порушення як декларування товарів не за своїм найменуванням, заниження митної вартості товарів тощо. Вирішення цих складних питань потребує спеціальних знань не тільки з митної справи, а й з товарознавства та експертизи товарів. Тому питання вивчення порядку митного контролю та оформлення товарів, порядку проведення експертизи, правил визначення митної вартості не втрачають своєї актуальності і набувають особливого значення на сучасному етапі. Ці обставини і обумовили вибір теми, мети та завдань курсової роботи.

Підвищення якості обслуговування зовнішньоекономічних операцій – одна з головних задач розвитку економіки нашої країни. В останні роки у всіх передових у технічному відношенні країнах відзначається зростаючий інтерес до підвищення якості обслуговування експортно-імпортних операцій.

Виходячи із зазначеного вище, вважаємо, що обрана тема для курсової роботи є актуальною.

Проблема правового забезпечення, що регулює митну діяльність розв'язана ще недостатньо. Про це свідчать часті зміни і доповнення до чинних митних законів. Процес формування митного законодавства започатковано у 1991 році. Серед останніх митних нововведень важливого значення набув вступ у силу 1 січня 2005 року нового Митного кодексу України.

Предмет дослідження курсової роботи – засади митного контролю і митного оформлення при здійсненні зовнішньоекономічних операцій.

Об'єктом дослідження є порядок оформлення, контролю при імпорті сиру свіжого з Італії, процедури декларування, заповнення товаросупровідних документів при цьому, нарахування мита, митних платежів.