Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звітний матеріал (зразки).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
139.78 Кб
Скачать

ЗРАЗОК ОФОРМЛЕННЯ

ЗВІТНОГО МАТЕРІАЛУ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ: ОРГАНІЗАЦІЯ І МЕТОДИКА ВИХОВНОЇ РОБОТИ В КОНТЕКСТІ ГУМАНІТАРНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ

В ЗБРОЙНИХ СИЛАХ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Кафедра військової підготовки офіцерів запасу

Предметно методична комісія

виховної роботи та морально-психологічного забезпечення

Звітний матеріал

з навчального предмета:

Організація і методика виховної роботи в контексті гуманітарного і соціального розвитку в Збройних Силах України

про проведення занять з гуманітарної підготовки, суспільно-політичного та правового інформування, практичної роботи з випуску стінної газети, фотогазет, листівок-блискавок та бойових аркушів.

Підготував: студент __ взводу

(П.І.Б.)

________________________________

(Назва навчального закладу)

Перевірив:______________________

Викладач (П.І.Б.)_________________

КИЇВ – 20___

Далі послідовно розміщуються матеріали контрольних робіт № 1, 2

за обраною студентом тематикою.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

щодо підготовки та оформлення студентами контрольних робіт з навчального предмету Організація і методика виховної роботи

в контексті гуманітарного і соціального розвитку в Збройних Силах України.

Студенти виконують контрольну роботу № 1 в другому семестрі та контрольну роботу № 2 в третьому семестрі за тематикою навчального предмету.

Підготовка контрольних робіт посідає важливе місце серед основних видів навчальних занять. У відповідності до вимог керівних документів щодо організації навчального процесу на кафедрі підготовки офіцерів запасу контрольні роботи мають за мету закріпити та узагальнити отримані знання, навчити студентів самостійно їх використовувати для комплексного вирішення конкретних практичних задач, удосконалювати навички застосування теоретичних знань під час аналізу фактів, явищ соціальної дійсності та процесів, що проходять в підрозділах Збройних Сил України.

Мета, задачі підготовки контрольних робіт та вимоги до них

Виконання контрольних робіт є елементом навчальної діяльності студентів кафедри підготовки офіцерів запасу. Воно має наступні задачі:

  • навчити студентів здійснювати методичну розробку обраної теми контрольної (курсової) роботи;

  • сприяти розвитку та закріпленню навичок теоретичного використання історичного розвитку української державності, керівних документів з питань трансформації Збройних Сил України, досвіду організації і методики виховної роботи, наукової та методичної літератури;

  • навчити студентів оформленню науково-довідкового матеріалу згідно існуючих державних стандартів та вимог;

  • закріпити уміння студентів щодо захисту напрацьованого матеріалу (робити доповіді, відповідати на запитання, відстоювати свою думку та ін.).

Цільовою настановою опрацювання контрольної роботи є:

  • глибоке засвоєння студентів теоретико-методологічних основ дисципліни, її напрямків, завдань, принципів, функцій, форм, методів та засобів;

  • набуття та закріплення студентами знань сучасних технологій, алгоритмів і методик організації і застосування отриманих знань;

Контрольна робота – це одна із активних форм навчання, а тому вона має відповідати певним вимогам.

Провідна вимога до змісту контрольної роботи – високий теоретичний рівень підготовленого матеріалу. Це означає відповідність змісту контрольної роботи сучасному рівню розвитку виховної роботи у Збройних Силах.

Важлива вимога до контрольної роботи – актуальність теми. Це означає важливість проблеми, концепції, що розглядається в даний час.

Контрольна робота має носити дослідницький характер. Це ще одна суттєва вимога до даного виду навчальної діяльності студентів. Виконання контрольної роботи допомагає сформувати творче мислення, наполегливість працелюбність,. Написання контрольної роботи вимагає наявності в ній аналітичних матеріалів.

Контрольна робота слухача має будуватись на підставі достатнього фактичного матеріалу. Теоретичні положення необхідно підкріплювати аналізом конкретного фактологічного матеріалу. Процес збору, аналізу та узагальненню матеріалу має носити творчий характер.

Суттєвою вимогою до контрольної роботи є її практична спрямованість. Контрольна робота дає можливість набути і закріпити навички самостійної роботи. Тому студенту бажано орієнтуватись на самостійну розробку теми. Це розвиває уміння самостійно поповнювати свої знання, орієнтуватися у науковій інформації.