Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_6_Word.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
206.85 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 6.

Тема роботи: Засоби підготовки Word-документів до друку

Мета роботи: 1. Оволодіти технологією роботи із структурованими документами.

2. Ознайомитись із структурою сторінок документа. Набути навичок роботи з розділами та колонтитулами документа.

3. Опанувати технологію створення змісту документа. Набути навичок використання переліків, покажчиків та зносок в документі.

1. Структурування документа та робота в режимі структури.

Часто створення документа, особливо документа великих розмірів, (напр. звіт, реферат, доповідь тощо) розпочинають зі складання його плану, тобто визначення частин, розділів, підрозділів, глав, параграфів тощо. В процесі роботи над документом його структура (порядок розташування частин, розділів, підрозділів, глав, параграфів тощо) може змінюватись. При цьому дуже важливо не втратити інформацію, яка відноситься до тієї чи іншої структурної одиниці документа, або неконтрольовано не змінити її розташування в цій структурі. Для забезпечення можливостей структурування документа та подальшої роботи з ним у текстовому процесорі Word використовується режим структури, який дозволяє охопити документ в цілому, переглянути або змінити його план.

Структура документа - це план документа, який являє собою список існуючих в документі заголовків різного рівня. Заголовком називається текст, відформатований одним із вбудованих стилів Заголовок 1 - Заголовок 9. Основний текст документа - це будь-який абзац, який не є заголовком. Для роботи із структурою документа використовується режим Структура. В цьому режимі ліворуч кожного заголовка відображається маркер - значок у вигляді "плюс" або "мінус". Маркер має вигляд "плюс", якщо в даному розділі є підрозділи або текст. Інакше (при їхній відсутності) маркер має вигляд "мінус" (рисунок 1). Ліворуч кожного абзацу основного тексту зображується маленький квадратик.

Рисунок 1 - Фрагмент документа в режимі Структура.

Режим структури дозволяє реорганізовувати текст документа, переміщуючи заголовки. В режимі структури документ можна згорнути так, щоб на екрані відображались тільки основні заголовки, або розгорнути, щоб бачити увесь текст документа. Робота з документами в цьому режимі зручно здійснювати за допомогою панелі інструментів Структура, яка автоматично з'являється на екрані при встановленні режиму перегляду Структура.

Завдання 1 до виконання лабораторної роботи: створення структури документа.

Робота проводиться з використанням файла Lab6_text.

1. Створення структури документа.

1 Використовуючи стиль форматування Заголовок 1 відформатувати Вступ та Розділи 1, 2 і т. д. набраного документа.

2. Перед кожним абзацом документа ввести текст: 2.1 Заголовок 2 рівня, 3.1 Заголовок 2 рівня і т. д. (див. Приклад або рисунок 1). Відфоматувати вставлені перед абзацами заголовки стилем Заголовок 2.

3. Розділити абзаци, які містять більше 4 речень на декілька, з таким розрахунком щоб у кожному новоствореному абзаці містилося не більше 2-3 речень. Перед кожним новоствореним абзацом ввести текст: 2.1.1 Заголовок 3 рівня, 2.1.2 Заголовок 3 рівня,3.1.1 Заголовок, 3 рівня 3.1.3 Заголовок 3 рівня і т. д. (див. Приклад або рисунок 1). Відфоматувати вставлені перед абзацами заголовки стилем Заголовок 3.

4. Документ зберегти на диску. Ім'я файлу – ПрізвищеЛР6_Структура.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]