Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вимоги до оформлення курсової роботи.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
135.68 Кб
Скачать

Нормативні вимоги до написання та оформлення тексту курсової роботи

3.1. Загальні вимоги

Назва роботи повинна бути, по можливості, короткою (5-12 слів), відповідати обраній спеціальності та суті вирішуваної наукової проблеми, вказувати на мету дослідження і його завершеність.

Курсова робота виконується державною мовою.

При написанні роботи обов'язково посилатися на авторів і літературу, з якої запозичені матеріали або окремі результати. Використання у роботі запозиченого матеріалу без посилання на автора та літературу враховуються при допущенні роботи до захисту та визначенні її оцінки.

У роботі необхідно стисло, логічно і аргументовано викладати зміст і результати дослідження, уникати загальних слів, бездоказових тверджень, тавтології,

Роботу на захист подають у вигляді спеціально підготовленого переплетеного рукопису.

Обсяг основного тексту кваліфікаційної роботи молодшого спеціаліста (тобто обсяг всієї роботи без списку використаних джерел і додатків) складає 35-45 сторінок.

Курсова робота має бути віддрукована на комп'ютері чітко, охайно, без помарок і виправлень. Загальний обсяг курсової роботи – 45-60 сторінок друкованого тексту, шрифт №14, полуторний інтервал.

У тексті не можна допускати виправлень, перекреслень, а також скорочення слів (крім загальноприйнятих, наприклад, - і т.д., та ін., р.). Текст роботи треба розміщувати тільки з одного боку аркуша на білому папері формату А4 (210X297 мм), залишаючи поля зліва не менше 20 мм, справа - не менше 10 мм, вгорі та внизу - не менше 20 мм. У друкованому варіанті на одній сторінці тексту міститься 38-40 рядків по 60-62 знаки у кожному.

3.2. Вимоги до структури роботи (розділ, підрозділ, пункт, підпункт)

Курсова повинна містити такі основні структурні елементи в наступній послідовності:

титульний аркуш;

зміст;

вступ;

розділи і підрозділи основної частини;

висновки;

список використаних джерел;

додатки.

В окремому конверті на форзаці палітурки роботи вкладаються завдання на роботу, рецензія на курсову роботу студента та відгук наукового керівника, реферат роботи.

Титульний аркуш має єдиний стандарт і містить такі дані: а) назва міністерства та навчального закладу; б) назва кваліфікаційної роботи згідно рішення кафедри вищого навчального закладу; в) номер групи, прізвище, ініціали студента; г) посада, прізвище та ініціали, науковий ступінь, вчене звання, звання за результатами атестації наукового керівника; ґ) місто і рік виконання кваліфікаційної роботи.

Зразок оформлення титульної сторінки наведено в додатку А.

3.3. Вимоги до оформлення тексту

3.3.1. Вимоги до нумерації

Нумерацію сторінок подають арабськими цифрами без знака № у правому верхньому куті. Крапка після номеру сторінки не ставиться. У нумерації враховуються всі аркуші, включаючи список використаних джерел та додатки. На титульній номер не ставиться, але вона враховується в загальну кількість сторінок, таким чином нумерація починається зі змісту, яка позначається „2” і так далі.

Нумерація розділів подається арабськими цифрами без знаку № і без крапки після цифри. Зміст, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкових номерів. В тексті курсової роботи номер розділу ставлять після слова „РОЗДІЛ”, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу. Усі структурні частини курсової роботи (зміст, вступ, розділи, висновки, список використаних джерел, додатки) друкують симетрично до тексту великими літерами та виділяють напівжирним шрифтом, а підрозділи, висновки до розділів друкують в підбір до тексту малими літерами з першої великою та виділяють напівжирним шрифтом. Обов’язково структурні частини роботи розпочинають з нової сторінки.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: 2.3. – третій підрозділ другого розділу. Потім у тому ж рядку друкують заголовок підрозділу. В кінці заголовка крапка не ставиться.