Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
К_РТУ_НОВИЙ_октябрь_2011.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
230.4 Кб
Скачать

11

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни чернігівський державний технологічний університет

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО КУРСОВОЇ РОБОТИ

з дисципліни

Теорія управління”

для студентів за напрямом 6.030601„Менеджмент” всіх форм навчання

Затверджено на засіданні кафедри менеджменту та державного управління Протокол №

Чернігів ЧДТУ 2011

Методичні вказівки до курсовї роботи з дисциплін “Теорія управління” для студентів за напрямом 6.030601„Менеджмент” всіх форм навчання / Укладач: С.М. Задорожна.– Чернігів: ЧДТУ, 2011 – 28 с.

Укладач: С. М. Задорожна, доцент

Рецензент: М. П. Бутко, доктор екон. наук, професор

Відповідальний за випуск: М. П. Бутко, зав. кафедрою менеджменту та державного управління, професор

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни чернігівський державний технологічний університет

Погоджено з методичною радою

До друку дозволяю

факультету менеджменту та

на підставі єдиних правил

підприємництва

до друкованих видань

_____________проф. М. П. Бутко

Проректор___________

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО КУРСОВОЇ РОБОТИ

з дисципліни

Теорія управління”

для студентів за напрямом 6.030601„Менеджмент” всіх форм навчання

Погоджено

на засіданні кафедри

менеджменту та державного управління

Протокол №.... від

Всі цитати, цифровий та фактичний

матеріал, бібліографічні відомості

перевірені, запис одиниць відповідає

стандартам

Чернігів ЧДТУ 2011

Вступ

Прискорення трансформаційних процесів в соціально-економічних сферах українського суспільства потребує розробки науково виважених програм, ефективних механізмів їх реалізації та регулювання, що стає можливим за умови досконалим володінням теорією і практикою управління. Зміст науки управління полягає у розкритті та виявленні законів, закономірностей, розробці принципів, функцій і методів цілеспрямованої діяльності людей в процесі управління соціально-економічними об’єктами на мега-, мезо- та мікро-рівнях суспільної системи.

Оскільки основною методологічною основою теорії управління виступають закони діалектики, то в основу науки управління мають бути закладені закони розвитку суспільного виробництва, економічні закони та їх дія в процесі управління. В той же час, в науці управління використовуються специфічні закони, закономірності та методи.

Внаслідок того, що предметом вивчення дисципліни „Теорія управління” виступає сукупність проблем, що виникають в процесі функціонування організацій, підприємств та установ всіх форм власності, то задачею дисципліни виступає пояснення механізмів відносин управління соціально-економічними об’єктами при вирішенні конкретних задач та прийнятті оптимальних управлінських рішень.

Наука управління виникає із запитів практики, яка складає основу розвитку теорії. Потреби практики, необхідність вирішення конкретних задач управління стимулюють розвиток наукових знань, а тому розвиток теорії управління соціально-економічними об’єктами тісно пов’язане з накопиченням практичного досвіду, теоретичним обґрунтуванням його аспектів.

З метою надання студентам-менеджерам цілісного світогляду та вміння застосовувати теоретичні знання на практиці з питань життєдіяльності підприємств і організацій пропонується виконання курсової роботи з дисципліни

„Теорія управління”. У процесі виконання курсової роботи необхідне грунтовне опрацювання та узагальнення теоретичного матеріалу для прийняття організаційних, структурних, інформаційних та методичних рішень при виконанні практичної частини роботи.

У даних методичних вказівках надається інформація стосовно організації самостійної роботи над курсовою роботою, її змістом, оформленням та захистом. Методичний посібник рекомендований для студентів економічно-управлінського спрямування всіх форм навчання.