Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка 2011 ПЗ.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
467.97 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Вінницький національний аграрний університет

ННІ менеджменту, Кафедра менеджменту

адміністрування та права ЗЕД

Основи економічної теорії

Методичні вказівки для виконання семінарських занять та самостійної роботи студентів факультету менеджменту спеціальностей:

6.030601 «Менеджмент» (мпо, дру, мзед)

Вінниця - 2011

УДК

Укладачі: доцент. Нікітченко В.С., доцент Клочковський О.В., асистент Клочковська В.О. Основи економічної теорії. Методичні вказівки для виконання семінарських занять та самостійної роботи студентів факультету менеджменту спеціальностей:

6.030601 «Менеджмент» (мпо, дру, мзед)

ВДАУ- 2010– 28 с.

Рецензенти: к.е.н., професор Гарбар Ж.В.

к.е.н., доцент Мулик Т.О.

Матеріал посібника містить методичні рекомендації до семінарських занять та самостійної роботи з дисципліни “Основи економічної теорії” розраховано на студентів факультету менеджменту спеціальностей:

6.030601 «Менеджмент» (мпо, дру, мзед)

Рекомендовано науково-методичною радою Вінницького державного аграрного університету, протокол № від

ЗМІСТ

СТОР.

ПЕРЕДМОВА

  1. СТРУКТУРА ЗАЛІКОВОГО КРЕДИТУ КУРСУ

  1. ОРІЄНТОВНИЙ РОЗПОДІЛ АУДИТОРНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЧАСУ І САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ (ГОД.)

  1. СТРУКТУРА ТИМЧАСОВОЇ ПРОГРАМИ НАВЧАЛЬНОГО КУРСУ «ОСНОВИ ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ»

  1. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

  1. ОРІЄНТОВНИЙ РОЗПОДІЛ БАЛІВ ЗА МОДУЛЯМИ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ, ЩО ПРИСВОЮЮТЬСЯ СТУДЕНТАМ

  1. КРИТЕРІЇ ТА ШКАЛА ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ І УМІНЬ СТУДЕНТІВ

  1. ТЕМИ СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

  1. ОРІЄНТОВАНА ТЕМАТИКА РЕФЕРАТІВ (ФІКСОВАНИХ ВИСТУПІВ)

  1. СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ПЕРЕДМОВА

Плани семінарських занять з дисципліни “Основи економічної теорії” і методичні вказівки до самостійної роботи призначені для студентів, що навчаються в ННІ менеджменту, адміністрування та права. Автори даної розробки зробили спробу в умовах використання кредитно модульної системи звернути увагу студентів, як на нові підходи в дослідженні змісту традиційних тем курсу, так і на ті, які вперше включені в економічну теорію.

Плани семінарських занять і методичні вказівки до них розроблено на основі тимчасової програми курсу “Основи економічної теорії ”.

Методичні вказівки включають питання для обговорення на кожному семінарському занятті, теми фінансових виступів і рефератів, які рекомендуються готувати студентам до конкретних семінарських занять, питання для самоконтролю знань, основні поняття і рекомендації до самостійної роботи по кожній темі.

Крім цього студентам рекомендується використовувати наукові статті та інші публікації у спеціальних і загальнонаукових соціально - економічних та політичних виданнях, особливо в таких, як: “Економіка України”, “Фінанси України”, “Банківська справа”, “Економіка АПК”, “Голос України”, “Вісник Верховної ради”, тощо.

На вивчення дисципліни відводиться 2 кредити (72 години, з них 18 год. – на лекції, 36 год. – на семінарські заняття, 18 год. – на самостійну роботу. Розподіл навчальних годин по темах та видах занять здійснюється у відповідності з тематичним планом.

Мета: Метою даного курсу є формування у студентів економічного мислення, опанування основних економічних законів, методів пізнання економічних явищ та процесів. Крім того знання цієї дисципліни дасть можливість студентам даної спеціальності продовжити вивчення інших економічних дисциплін.

Завдання дисципліни: “Основи економічної теорії» допомагає студентам здобути перші економічні знання про господарський механізм, економічний розвиток, виробничі відносини та види виробництва, про соціально-економічний устрій суспільства та фінансові відносини в суспільстві.