Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ргр_корма_готово_2011 222222.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
389.44 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ

УНІВЕРСИТЕТ

грономічний факультет Кафедра рослинництва

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

Для виконання розрахунково-графічної роботи з

дисципліни

Кормовиробництво

для студентів агрономічного факультету денної форми навчання з напряму підготовки 6.090101 «Агрономія» за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр»

Дніпропетровськ - 2011

Методичні вказівки для виконання розрахунково-графічної роботи з дисципліни «Кормовиробництво»

/ Дніпропетровський державний аграрний університет. - Дніпропетровськ, 2011,- 40 с.

Укладач: доц. В.І. Горщар

Викладено необхідні пояснення, ціль, завдання і методику виконання розрахунково-графічної роботи з кормовиробництва, включаючи оцінку поживності кормів і кормових рослин, визначення потреби в кормах, складання зеленого конвеєра, розрахунку площ посіву і витрат насіння.

Призначається для студентів агрономічного факультету денної форми навчання з напряму підготовки 6.090101 - «Агрономія».

Розглянуті на засіданні кафедри рослинництва (протокол № 14- від "21 "червня 2011 р.)

Рецензент: доц. Ю.М. Рудаков

Методичні вказівки схвалені на засіданні методичної ради агрономічного факультету (протокол № 1 від "01" вересня 2011 р.)

Зміст

стор.

КОРМОВИРОБНИЦТВО 1

РОЗРАХУНКОВО-ГРАФІЧНА РОБОТА 34

«Розрахунок площ посіву кормових культур та потреба в 34

насіннєвому матеріалі» 34

ЗАВДАННЯ 35

Додатки

1. Загальні положення

Розрахунково-графічна робота є самостійною роботою студентів, яка виконується згідно навчальної освітньо-професійної програми "Кормовиробництво" за спеціальністю "Агрономія".

Кормовиробництво ставить певні вимоги до організації кормової площі. Велике значення в годівлі тварин мають багаторічні трави, які в господарствах із розвинутою галуззю тваринництва можуть займати від 50 до 60 % кормової площі. При організації кормової площі необхідно враховувати структуру поголів'я тварин та баланс кормів. У відповідності до балансу кормів підбирають такі культури, які дозволяють виробити необхідну кількість грубих, соковитих, зелених і концентрованих кормів, розраховують площі їх посіву, потребу в насіннєвому матеріалі, розміщують їх в сівозмінах.

Кормовий баланс показує співвідношення між потребою концентрованих, грубих, соковитих та зелених кормів у повноцінній годівлі тварин.

Метою виконання розрахунково-графічної роботи є: систематизація, закріплення теоретичних і практичних знань навчальної дисципліни "

Кормовиробництво "; організація кормової площі із врахуванням поголів'я тварин; оволодіння принципами проведення аналізу кормового балансу сільськогосподарського підприємства (господарства); вміти визначати основні кормові культури для виробництва різних видів кормів; розраховувати площі посіву та потребу в насіння.

Основним завданням розрахунково-графічної роботи виступає відображення рівня теоретичної та практичної підготовки майбутнього фахівця, самостійно скласти баланс кормів на основі різних джерел надходження кормів, а також за рахунок побічної продукції рослинництва.

Розрахунково-графічна робота виконується студентами за індивідуальними завданнями, які запропоновані у розділі "Перелік розрахунково-графічних завдань ".

Відповідно до встановлених вимог у вищій школі розрахунково-графічна робота повинна відповідати стандартам, щодо її оформлення. При виконанні РГР студенти повинні опрацювати літературні джерела за індивідуальними завданнями, їх порівняти та проаналізувати. Розрахунково-графічна робота має містити власні висновки.