Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 3a ТМС к-гії.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
105.98 Кб
Скачать

Частина іі. Основи теорії конфліктології

Лекція 3. Теоретико-методологічна сутність конфліктології

3А.1. Місце, роль, мета і завдання конфліктології в системі наукових знань

Історія людства із стародавніх часів свідчить, що конфлікти неминучі, вони існували завжди і будуть існувати доти, поки існує взаємодія людей між собою. Конфлікти визначаються природою самої людини і специфічною діяльністю організацій. Різноманітні конфліктні ситуації іноді завдають суттєвих збитків економічній діяльності, призводять до значних втрат ресурсів організацій.

Приміром, конфлікт між співробітниками організації може призвести до погіршення психологічного мікроклімату колективу, зниження на цій основі продуктивності праці, що в кінцевому рахунку може призвести до кризового стану, який може проявлятися у зменшенні обсягів виробництва, погіршення якості продукції, зростання плинності кадрів тощо. Тому необхідно зменшувати рівень конфліктного протистояння, використовуючи класичні й сучасні досягнення в галузі управління та профілактики конфліктів.

Проте, конфлікти виконують і деякі позитивні функції:

1) призводять до появи здорової конкуренції;

2) допомагають виявити альтернативні думки;

3) знайти додаткові методи прийняття управлінських рішень тощо.

Приміром, в організації може бути декілька точок зору щодо її реорганізації:

1) за рахунок розширення асортименту продукції;

2) за рахунок збільшення кількості регіональних філій;

3) через залучення інвестиційного капіталу.

Зазначені напрями відстоюють керівники підрозділів, які суперечать один одному. Обґрунтований аналіз пропозицій дасть можливість знайти найбільш оптимальне рішення.

Для попередження і управління конфліктними ситуаціями в організаціях існують функціональні органи управління (рада директорів, правління, дирекція), а також створюються спеціальні комісії з вирішення конфліктних питань.

Приміром: правління регулює трудову дисципліну; комісія по трудових спорах допомагає знайти компроміс у питаннях звільнення з роботи, переведення на іншу посаду та ін.; конфлікти на рівні організацій вирішують арбітражні суди та конституційний суд. Діяльність вітчизняних та закордонних організацій свідчить, що сучасним керівникам і спеціалістам необхідні знання і навички в галузі конфліктології, управління і профілактики конфліктів.

Становлення конфліктології пов’язане з практикою управління суспільними і груповими відносинами. Загальноприйнятого визначення конфліктології ще не має. Одні бачать у ній відносно самостійну область наукових знань, що виникла на стику філософії, соціології, психології і навіть психіатрії, інші ж вважають її комплексною науковою дисципліною, об’єднуючою в єдину систему „не зв’язані між собою дослідження конфлікту, які ведуться в рамках військових наук, мистецтвознавства, історії, математики, педагогіки, політології, правознавства, психології, соціології, філософії і деяких інших наук (наприклад, психіатрії, економіки)”.

Конфліктологія входить до програми професійної підготовки соціологів, менеджерів, психологів, соціальних працівників; існує система міжнародної сертифікації медіаторів (професійних посередників у врегулюванні конфліктів).

Сучасна конфліктологія як галузь знань базується на підходах і методах різних наук, насамперед, філософії, соціології, психології, менеджменту та інших, які є її теоретичним фундаментом. При цьому кожна з перерахованих наук розглядає конфліктологію з погляду власного предмету вивчення конфліктів і використовуваних методів.

Так, філософія розглядає основні закони розвитку природи, суспільства і людини; психологія формує загальні та часткові закономірності міжособистісних і міжгрупових взаємовідносин; соціологія допомагає досліджувати питання, пов’язані з інформаційним забезпеченням, менеджмент формує систему управління конфліктною ситуацією. З цього виходить, що:

1. З погляду філософії конфліктологія — область наукових знань про шляхи і способи передбачення, попередження та подолання суперечностей в життя суспільства, держави.

2. З погляду психофізіологічної і медичної точки зору конфліктологія — область наукових знань, присвячена психогігієні відносин між людьми, психопрофілактиці та корекції породжених конфліктом відхилень в їх психосоматичному статусі.

3. З погляду педагогіки конфліктологія — область наукових психолого-педагогічних знань про шляхи, способи і засоби передбачення, попередження, подолання суперечностей, що виникають в учбово-виховному процесі.

4. З погляду психології конфліктологія — область наукових знань про шляхи і способи передбачення, попередження, подолання суперечностей у відносинах між окремими людьми, групами, об’єднаннями та їх гармонізації.

5. Інженерна психологія досліджує феномен конфлікту при розгляді групової діяльності в системах „людина — машина”.

6. Економічна психологія аналізує конфліктогенні ситуації, економіки, що викликаються перетворенням, виробничих процесів, руйнуванням стереотипів виробничих відносин.

7. Військова психологія аналізує конфлікти при розгляді суб’єктивних чинників взаємин рядового і командного складу у військових підрозділах.

8. У соціології під конфліктом розуміють граничний випадок загострення соціальних суперечностей різних соціальних спільностей.

9. У соціальній психології конфлікт визначається як природна суперечність, котра виникає між людьми, породжується проблемами особистого і соціального життя, суперечностями інтересів, поглядів, соціальних установок людей. Виділяються суперечності новаторства і консерватизму; суперечності групових взаємно неприйнятних інтересів; суперечності, що викликаються егоїстичними спонуками тих, що конфліктують: користю, кар’єризмом. Розглядаються конфлікти тривалі та короткочасні; глобальні й локальні; дрібні зіткнення та масштабні; конфлікти, що безслідно проходять, і зухвалі глибокі психологічні потрясіння.

10. У психології управління розглядаються руйнівні конфлікти, котрі дезорганізують нормальний хід комунікацій трудових колективів і груп на виробництві.

11. У педагогічній діяльності конфліктна взаємодія викликана, передусім, специфічними взаєминами учнів, педагогів і батьків.

Отже, конфліктологія являє собою складне соціальне явище і галузь знань.

Її метою є формування системи знань про природу конфліктів, набуття практичних навичок у їх вирішенні, вироблення вмінь контролювати конфліктну ситуацію, позитивно сприймати конфлікт і прагматично його використовувати.

Основні завдання вивчення дисципліни „Конфліктологія”:

  • виявляти природу конфліктів;

  • визначати їх види і динаміку розвитку;

  • ознайомлюватися з психологічними аспектами міжособистісних ділових контактів;

  • вивчати методи прогнозування, діагностування та попередження конфліктів;

  • формувати системи управління конфліктними ситуаціями в організації.