Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Microsoft Word.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
83.9 Кб
Скачать

Microsoft

Word

Microsoft Word (часто - MS Word, Word Winword або просто) - текстовий процесор, призначений для створення, перегляду і редагування текстових документів, з локальним застосуванням

найпростіших форм таблично-матричних алгоритмів. Випускається

корпорацією Microsoft у складі пакета Microsoft Office. Перша версія була написана Ричардом Броди (Richard Brodie) для IBM PC, що використовують DOS, 1983 в році. Пізніше випускалися версії для Apple Macintosh (1984), SCO UNIXта Microsoft Windows (1989).

Microsoft Word багатьом зобов'язаний Bravo - текстовому процесору з оригінальнимграфічним інтерфейсом, розробленому в дослідницькому центрі «Xerox PARC».Творець Bravo Чарльз Сімоні (Charles Simonyi) покинув PARC в 1981 році. Того ж літа Симоні переманив Броді, з яким разом працював над Bravo. Перший випуск Word для MS-DOS відбувся наприкінці 1983 року. Він був поганоприйнятий ринком, продаж знижувало наявність конкуруючого продукту - WordPerfect

Загальні відомості

Microsoft Word – текстовий редактор для створення і редагування текстових документів (див. мал. 1.).

Так само присутній ряд функцій, що добре зарекомендували себе, такі як можливість не перериваючи роботу з документом роздрукувати деякі сторінки. В цьому випадку програма управління друком з буферизацією бере на себе спостереження за друком на задньому плані.

Листи і факси, записки і звіти, публікації і web-сторінки – ось далеко не повний перелік документів з над якими користувач має можливість працювати використовуючи текстовий процесор Microsoft Word.

Для запуску Word необхідно:

  • Подвійне натискання ЛКМ на його значку ;

  • За допомогою команди: пуск/програми/Microsoft Word, пуск/програми/Microsoft Office/Microsoft Word, пуск/всі програми/Microsoft Office/Microsoft Word.

Багатовіконна організація Microsoft Word дозволяє одночасно працювати з декількома документами, кожен з яких розміщений в своєму вікні. При введення і редагуванні тексту користувач працює з активним документом в активному вікні. Для переходу до іншого вікна документа необхідно натиснути на його імені на панелі задач або меню вікно, що містить перелік усіх відкритих документів.

Панелі інструментів

Під рядком меню розташовані панелі інструментів, що складаються з кнопок з малюнками, кожній кнопці відповідає команда, а малюнок на цій кнопці передає значення команди. Більшість кнопок дублює найбільш часто вживані команди доступні в меню. Для виклику команди зв’язаної з кнопкою необхідно натиснути 1 раз ЛКМ на цій кнопці.

Навести покажчик миші на кнопку і трохи почекати поруч з’явиться рамка з назвою команди.

Зазвичай під рядком меню знаходяться дві панелі інструментів:

  • Стандартна.

  • Форматуванн.

Щоб вибрати або забрати панель з екрану слід:

  • Вибрати меню ввід, пункт панелі інструментів, а потім натиснути на ім’я потрібної панелі. Якщо панель присутня на екрані, то навпроти її імені буде стояти позначка .

  • За допомогою контекстного меню. Для цього потрібно навести курсор миші на панель інструментів та один раз натиснути ПКМ, після чого у вікні, що відкрилося натиснути на ім’я потрібної панелі.

Координатні лінійки

Горизонтальна координатна лінійка розташована над робочим полем. Вертикальна ліворуч від робочого поля. З їхньою допомогою можна встановлювати поля сторінок, абзацні відступи, змінювати ширину колонок і встановлювати позиції табуляції. За замовченням координатна лінійка встановлюється в сантиметрах. Щоб вивести або прибрати лінійку потрібно: відкрити меню ввід та вибрати пункт лінійка.

\

Рядок стану

Розташований у нижній частині екрану Microsoft Word. На ньому містяться різні повідомлення та довідкова інформація.

  1. Стр. 1 – порядковий номер видимої у вікні сторінки документа;

  2. Разд. 1 – номер розділу в якому знаходиться видима сторінка;

  3. 1/1 – номер видимої сторінки/кількість сторінок в документі;

  4. 2 см – відстань від курсору введення до краю сторінки;

  5. Ст. 1 – номер рядку в якому знаходиться курсор;

  6. Кол. 1 – номер позиції курсору в рядку;

  7. ЗАП – індикатор режиму запису мікрокоманди;

  8. ИСПР – індикатор режиму редакторської правки;

  9. ВДЛ – індикатор режиму розширення маркування;

  10. ЗАМ – індикатор режиму заміни;

  11. Український – індикатор мови.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]