Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Модули ПБСВ (целая).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
977.41 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

національний УНІВЕРСИТЕТ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ України

Методичні вказівки

для виконання модульних контрольних робіт з дисципліни

«Пожежна безпека промислових та сільськогосподарських виробництв»

для курсантів та студентів по спеціальності «Пожежна безпека»

Харків 2011

Методичні вказівки до виконання модульних контрольних робіт з дисципліни «Пожежна безпека промислових та сільськогосподарських виробництв» для курсантів та студентів по спеціальності «Пожежна безпека» / Укладачі: О.О. Тесленко, К.А. Афанасенко: НУЦЗ України, 2011. – 44 с.

Методичні вказівки до виконання модульних контрольних робіт з дисципліни «Пожежна безпека промислових та сільськогосподарських виробництв» для курсантів та студентів по спеціальності «Пожежна безпека» розраховані для самостійного вибору завдання для виконання модульних контрольних робіт та їх виконання. В методичних вказівках надані основні вимоги до модульних контрольних робіт, порядок вибору завдання. В додатках надані деякі табличні дані для проведення розрахунків параметрів пожежовибухонебезпеки речовин та матеріалів.

Рецензенти:

ЗМІСТ

Вступ

4

1.

Завдання на виконання модульної контрольної роботи № 1

5

2.

Завдання для вибору варіанту та приклади вирішення задач

5

2.1.

Завдання для розрахунку гравійного вогнеперешкоджувача

5

2.2.

Завдання для розрахунку параметрів запобіжного клапана

17

3.

Завдання на виконання модульної контрольної роботи № 2

28

3.1.

Вимоги до складання припису

28

3.2.

Порядок перевірки протипожежного стану теплоелектроцентралі

28

Додаток 1

35

Додаток 2

41

Література

44

Вступ

Модульна контрольна робота є самостійною роботою курсанта, студента (слухача), що вивчає дисципліну «Пожежна безпека промислових та сільськогосподарських виробництв». Вона представляє собою сукупність документів, що розробляються з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знать з дисципліни, що вивчається, а також практичного застосування цих знань під час виконання інженерних розрахунків щодо розробки обладнання протипожежного призначення та оформлення документів за результатами перевірки протипожежного стану промислового об’єкта.

Метою виконання модульної контрольної роботи є розвиток самостійності і професійних навичок курсантів, студентів (слухачів), закріплення отриманих з дисципліни «Пожежна безпека промислових та сільськогосподарських дисциплін» знань в області забезпечення пожежної безпеки об’єктів, виробництв і технологій, розробки протипожежних заходів та інженерно-технічних рішень, а також проведення перевірки протипожежного стану промислових об’єктів.