Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робота!!!!!!.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
1.97 Mб
Скачать

Тема Технологія заснуваннявласноїсправи.

Вид діяльності – торгівля не продовольчими товарами.

Форма здійснення діяльності - одноосібне володіння, власником є фізична особа-підприємець.

Одноосібна форма — одна з найпростіших форм бізнесу, особливов тому, що стосується його початку, функціонування і ліквідації. Одноосібна власність дуже розповсюджена в світі. Так, близько 80 % усіхпідприємницьких організацій у США (15 млн) — це одноосібні підприємства. Ця форма дуже розповсюджена в роздрібній торгівлі консультаційному бізнесі, сфері харчування та багатьох інших видах послуг.

Переваги одноосібної форми підприємництва:

1. Простота в організації. Не потрібно розробляти статуту та іншихюридичних документів. Для початку необхідно тільки отримати ліцензію або патент, якщо ваш бізнес довгостроковий. Єдина умова для довготривалого бізнесу — його легальність.

2. Повна самостійність, свобода та оперативність дій.

Ця форма передбачає максимальну свободу дій підприємця. У разіприйняття рішень йому не потрібно звертатися до ради директорів або ждобиватися згоди партнерів. Він сам розробляє політику своєї фірми. Цяформа підприємництва підходить людям з індивідуальними рисами.

3. Максимум спонукальних мотивів. Одноосібна форма власностізабезпечує максимум спонукальних мотивів для зацікавленості в успіху бізнесу. Оскільки доходи надходять до єдиного власника підприємства, він зацікавлений у кропіткій праці, старанному контролі надсправами, у прийнятті рішень і максимальному розширенні діловихоперацій.

4. Конфіденційність діяльності.

В деяких видах бізнесу основнийкапітал фірми становлять спеціальні секретні формули і технологія виробничого процесу. Одноосібний вид власності значно більше, ніж інші організаційні форми, дає змогу зберегти їх у таємниці від інших.

5. Низькі організаційні витрати. Організаційні витрати в цьому видібізнесу дуже низькі. Наприклад, корпорація повинна оплачувати витрати юридичних служб при своєму формуванні, а також платити гонорари за розробку статуту, інші організаційні підприємства; товариства несуть витрати за оформлення юридичної згоди про своє створення. Одноосібна форма не потребує таких витрат.

6. Гнучкість. Одноособовий підприємець має можливість бути максимально гнучким у веденні справ. Методи і способи можуть швидкозмінюватися залежно від ситуації на ринку, умов конкуренції, смаків ізапитів клієнтів, економічного положення в країні і та ін.

Недоліки бізнесу, заснованого на одноосібній власності:

1. Труднощі привертання великих капіталів. Серйозним недолікомцього виду бізнесу є труднощі в привертанні великих капіталів для початку і розширення масштабних проектів або ділових операцій. Звичайно сумарний капітал, який вкладений у підприємстві одноосібнимвласником, складається з його власних коштів, коштів його друзів іродичів або кредитів банку. Хоча підприємець може мати хорошу кредитоспроможну репутацію, йому значно важче отримати дуже великийкредит. У цьому випадку немає ніяких можливостей для залучення інвесторів зі своїм капіталом у його справу, як це можливо було б зробити в корпорації або товаристві

2. Невизначеність термінів діяльності. Діяльність одноосібної фірми юридично закінчується зі смертю власника, його банкрутством,тюремним ув’язненням або психічним захворюванням, а саме — одноосібні фірми прибуткові, доки активні їхні власники. З вигляду того,що термін життя такої фірми не визначений, інші бізнесмени звичайноне дуже охоче заключають довгострокові фінансові згоди з нею.

3. Необмежена відповідальність за борги. Це, з одного боку, перевага одноосібного виду підприємництва, тому що кредитори охоче дають гроші індивідуалам, чия приватна власність є гарантією оплатиборгів у випадку банкрутства або невдачі в бізнесі. В той же час у випадку невдачі єдиновласний підприємець може втратити всі свої власні заощадження і власність. Цей ризик відлякує багатьох людей від подібного виду бізнесу і підштовхує їх на припинення єдино осібного підприємництва або перетворення його в інші форми з обмеженоювідповідальністю.

4. Недолік спеціалізованого менеджменту. Звичайно, єдино осібний підприємець виконує сам усі види менеджменту, частіше виступаючив ролі генерального менеджера, менеджера з продажу, збуту і реклами,фінансиста, кадровика і постачальника. Однак лише деякі володіютьякостями, необхідними для такої професійної та ефективної діяльності.І як результат, одна або декілька ланок у ланцюжку ділових операційопиняються слабкими зі всіма випливаючими звідси наслідками.

5. Функціональні недоліки. З вигляду труднощів отримання капіталу в одноосібних фірмах є проблеми оперативного характеру, наприклад: невдале місце знаходження самої фірми, непідходяща споруда іобладнання; неможливість платити таку заробітну плату, яка привернула б найбільш працездатних, цілеспрямованих людей, неспроможність придбати товари для фірми в такій кількості, яка гарантувала бвід проблем дефіциту в постачаннях.Короткий огляд достоїнств та переваг одноосібного підприємництва дає підставу думати, що ця організаційна форма має зміст тільки втому випадку, якщо: а) для бізнесу не потрібно великих капіталів;

б) фірма може керуватись однією особою або сім’єю; в) бізнес не охоплює складну схему зв’язків; г) не має необхідності в приватних контактах власника з великою кількістю людей з виробничих питань.

Порядок реєстрації фоп

Державна реєстрація фізичної особи-підприємця

Перелік документів відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" (Базовий комплект Документів):

  • заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця;

  • копію довідки про включення заявника до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та інших обов'язкових платежів;

  • документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця;

  • якщо документи для проведення державної реєстрації подаються заявником особисто, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт.

ЗАТВЕРДЖЕНО Наказом ДержпідприємництваУкраїни 20.04.2007 № 54

Форма № 10 РЕЄСТРАЦІЙНА КАРТКА

на проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця

І. Відомості про фізичну особу-підприємця

Прізвище

г

о

в

о

р

у

х

а

Ім’я

і

г

о

р

По батькові

м

и

х

а

й

л

о

в

и

ч

Ідентифікаційний номер

3

3

9

4

8

1

5

1

9

3

Паспортні дані*: серія паспорта

ч

н

номер паспорта

1

0

8

0

3

Громадянство

Країна

у

к

р

а

ї

н

а

Місце проживання фізичної особи-підприємця:

У

К

Р

А

Ї

Н

А

Область

V

Автономна Республіка Крим

Поштовий індекс

ч

е

р

н

і

г

і

в

с

ь

к

а

Район області

Район міста

ч

е

р

н

і

г

і

в

с

ь

к

а

Місто

Селище міського типу

Селище

V

Село

м

и

х

а

й

л

о

-

к

а

ц

ю

б

и

н

с

ь

к

е

Вулиця (інший тип елемента вулично-дорожньої мережі) — зазначається разом з назвою

п

у

ш

к

і

н

а

Будинок

9

0

Корпус

Тип приміщення**

п

р

и

в

а

т

н

е

Види діяльності фізичної особи-підприємця

№ з/п

Код виду економічної діяльності (заповнюється державним реєстратором відповідно до КВЕД)

Назва виду економічної діяльності заповнюється відповідно до КВЕД

(на момент реєстрації вид економічної діяльності, який записаний першим, уважається основним)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Додаткова інформація про фізичну особу-підприємця

Зв’язок з фізичною особою-підприємцем

Телефон 1 Телефон 2

+

3

8

0

9

3

5

5

3

7

7

3

1

Факс Адреса сторінки в інтернеті

0

4

4

2

3

4

8

2

7

9

Адреса електронної пошти

p

r

o

1

0

0

i

g

o

r

@

m

a

i

l

.

r

u

Інші відомості

II. Спосіб отримання свідоцтва (потрібне відмітити)

Видати заявнику

Надіслати рекомендованим листом

*Тільки для осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття ідентифікаційного номера та мають відмітку в паспорті.

**Зазначається тип приміщення – або квартира, або кімната, або кабінет, або офіс тощо.

Картку заповнив Говоруха Ігор Михайлович ______________________________________________________________________________________

(прізвище, ініціали) (підпис) (дата)

Сторінка 2 – додаток до реєстраційної картки „Форма № 10” (заявниками не подається).

III. Реєстраційні дані про проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця – заповнюються державним реєстратором після проведення державної реєстрації з використанням даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

Номер запису Дата запису (ДД.ММ.РРРР)

2

4

.

1

1

.

2

0

1

1

Свідоцтво про державну реєстрацію: серія

номер

Державний реєстратор

Прізвище

г

о

в

о

р

у

х

а

Ім’я

і

г

о

р

По батькові

м

и

х

а

й

л

о

в

и

ч

Місце проведення державної реєстрації

Підпис державного реєстратора ________________________________________________________________________

(підпис) (дата)

IV. Відомості про отримання свідоцтва (заповнюються державним реєстратором після видачі свідоцтва або відправлення його рекомендованим листом)

Свідоцтво про державну реєстрацію отримав (потрібне відмітити):

Фізична особа-підприємець

Уповноважена особа (особа по довіреності)

________________________________________________________________________________________________

(прізвище, ініціали) (підпис) (дата)

Свідоцтво про державну реєстрацію відправлено рекомендованим листом ____________________________________

(дата)

Підпис державного реєстратора ________________________________________________________________________

(підпис) (дата)

ДОВІДКА

про присвоєння ідентифікаційного номера

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ

повідомляє, що Говоруха Ігор Михайлович

одержав ідентифікаційний номер 3394815193

наданий Державною податковою адміністрацією України, згідно даних, заповнених ним в обліковій картці.

Дата занесення до Державного реєстру фізичних осіб – 21/11/2011

Довідка видана для пред’явлення в органи державної реєстрації, установи банків та інші.

М.П. __________ _____________________________________

(підпис) (прізвище та ініціали начальника відділу

Державного реєстру фізичних осіб)

25/11/2011

(дата видачі довідки)