Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
м і ткм.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
40.31 Кб
Скачать
  1. В чому полягає технологічний процес виготовлення відливків піщано-глинисті форми.

Леварним виробництвом називається технологічний процес одержання фасонних деталей заливкою розплавленого металу у форми. Лиття в піщано-глинисті форми – відливки мають низьку точність, потребують завищених припусків на механічну обробку, а технологія виготовлення відливків пов‘язана з переробкою значної кількості формуючих матеріалів, що погіршує умови праці та ускладнює автоматизацію технологічного процесу. Технологічні леварні властивості: рідко текучість – здатність сплаву при заливанні відтворювати рельєф порожнини пори. Технологічні леварні властивості: рідко текучість – здатність сплаву при заливанні відтворювати рельєф порожнини пори; ліквація – неоднорідність сплаву за хімічним складом в різних частинах перерізу відливку після кристалізації металу; газопоглинання – здатність металу в рідкому стані розчиняти в собі гази; усадка – властивості сплаву зменшуватися в об‘ємі при охолодженні.

  1. В чому фізична суть зварювання, як класифікуються його способи. Зварювання – це технологічний процес одержання не рознімних з‘єднань за рахунок міжмолекулярних і міжатомних з‘єднань. Класифікація видів зварювання: стабільність електричної дуги, добре формування зварного шва, одержання зварного шва заданого хімічного складу, добре відокремлення шлаку, висока продуктивність зварювання, найменша токсичність при зварюванні, можливість зварювання в будь якому просторовому положенні. Класифікація в залежності від характеру енергії.

  2. Класифікація токарних різців, їх застосування.

Класифікують по: формі головки різця(праві і ліві), по виду обробки (прохідні, відрізні, канавочні, прямокутні, фасонні), по характеру обробки (чорнові і чистові), по конструкції різця (цільні – виготовлені з одного матеріалу, і з напайкою).

  1. Які основні властивості зварювальної дуги та джерел її живлення.

Зварювальна дуга – це могутній, стабільний заряд електроенергії в іонізваній атмосфері газів та окисів. Для запалювання дуги напруга повинна бути не нижчою за 30-35 В. для джерел постійного струму і не меншою за 50 – 55В для джерел змінного струму. Для стабільного горіння дуги напруга повинна становити 18-30В.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]