Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Koreyskaya_kuhnya_Shapovalova.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
126.88 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ, НАУКИ МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ХАРЧУВАННЯ ТА ТОРГІВЛІ

Кафедра технології харчування

Самостійна робота

З дисципліни «Технологія національних кухонь»

Тема: «Корейська кухня»

Підготувала:

Студентка ННІХТБ гр.ТХ-29

Шаповалова І.О Перевірив:

доц. Журавльов С.В.

Харків 2011

ВСТУП……………………………………………………………………………3

1. Географічне положення країни………………………………………………4

2. Рельєф, географіні зони……………………………………………………….5

3. Клімат…………………………………………………………………………..8

4.Основні напрямки сільського господарства………………………………….9

5. Національний склад країни………………………………………………….11

6. Релігія…………………………………………………………………………12

7. Продукти харчування характерні для корейської кухні, спеції…………...13

8. Характеристика способів кулінарної обробки……………………………...15

9.Найбільш характерні національні страви,способи оформлення та подачі...19

10. Приблизне меню……………………………………………………………..21

ВИСНОВОК……………………………………………………………………..27

ЛІТЕРАТУРА…………………………………………………………………….28

ДОДАТОК………………………………………………………………………..29

ВСТУП

Заглянемо в історію корейської кухні. Харчування - одна з умов існування людини, і знайдавніших часів приготування їжі було не стільки задоволенням, скільки життєвою необхідністю.

Способи приготування страв та їх подальше удосконалення пов'язані з економічними та природними умовами, історією народу. У кожній країні є своїулюблені страви, способи їх обробки і подачі. Звідси випливає мета цієї роботи –ознайомитися з особливостями технології приготування страв ко- рейської кухні, а також їх асортиментом в корейській кухні.

Завдання роботи – розглянути технологію приготування страв у корейської кухні, ознайомитися з їх асортиментом. На початку роботи слід сказати, що корейська кухня – національна кухня корейців, її страви, рецепти і смакові акценти досить сильно змінюються в залежності від провінції та регіону. Коріння корейської кухні йде в глибоке минуле. Кожен регіон в Кореї має свій мікроклімат і свій унікальний набір рослин, що як результат впливає на кулінарні особливості і рецепти.

1. Географічне положення країни

Південна Корея розташована в південній частині Корейського півострова. Має тільки один сухопутний кордон з КНДР, а уздовж межі нині знаходиться Демілітаризована зона. З інших боків країна оточена водою, прибережна лінія складає 2 413 кілометрів. На заході – Жовте море, на півдні – Південно-китайське, а на сході вона є сусідами з Японським морем.

Площа країни 98480 квадратних кілометрів.

Південна Корея є частиною азіатського мусонного регіону, і так же як і у нас, в Кореї існує чотири окремі пори року. Дуже великий вплив на клімат, мабуть, навіть більше чим перебіг повітряних мас з Тихого океану, надає рух повітряних мас з Азії. Зима довга, холодна і суха, а літо навпаки коротке, жарке і вологе. Ну а найприємнішими для людини часом роки тут стали осінь і весна. У січні, в Сеулі, середня температура коливається від -5 до -2.5 градусів Цельсія, а в липні від 22.5 до 25 градусів.

Осідання не великі, але їх досить, для того, щоб вести землеробство, в середньому це 100 сантиметрів в рік. Тільки у посушливі роки опадів випадає часом нижче 75 сантиметрів. Від тайфунів, Південна Корея страждає не часто, в рік проходять біля одного або трьох тайфунів над країною. Зазвичай їх результатом стає повінь. Щонайпотужніший тайфун, що відбувся у вересні 1984 року, поніс життя 190 чоловік, а без даху залишив близько 200 тисяч.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]