Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсак Серов.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
272.38 Кб
Скачать

31

Міністерство освіти і науки України

Національний університет “Львівська політехніка”

Кафедра СКІД

Курсова робота з курсу “ Соціальні комунікації в мережі Інтернет ”

на тему:

“ Документаційне забезпечення управлінської діяльності органів місцевого самоврядування”

Виконала:

студент гр. ДК-32

Комісарчук Т.В.

Прийняла:

Тимовчак О.

Львів – 2011

Зміст

Зміст 3

Вступ 4

Розділ 1. Управлінська документація: створення та класифікація 6

1.1. Документ як невід’ємна частина документаційного забезпечення 6

1.2. Проблеми класифікації управлінських документів 8

1.3. Створення управлінських документів 12

Другий розділ закону України «Про діловодство» розповідає про створення управлінських документів та організація роботи із службовими документами. 12

Розділ 2. Організація роботи з управлінськими документами в діяльності органів місцевого самоврядування 14

2.1. Документування управлінської діяльності в органах місцевого самоврядування 18

2.2. Перспективні напрямки документаційного забезпечення управлінської діяльності органів місцевого самоврядування 20

2.3. Актуальність впровадження нових інформаційних технологій в управлінські процеси 21

2.4. Механізація та автоматизація управлінської документації в діловодних процесах 23

Висновки 28

Список використаної літератури 30

Вступ

Актуальність теми полягає в тому, що документування та організація роботи з документами як складові процесу управління є важливими чинниками забезпечення результативної та ефективної діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування.

Документування управлінської інформації та організування роботи зі службовими документами є одним із основних складових діяльності органів місцевого самоврядування. Належна організація функціонування цих органів забезпечує успішний розвиток держави, зокрема її соціально-економічну та політичну стабільність. Саме на місцевому рівні вирішуються основні проблеми життєдіяльності територіальної громади та забезпечується реалізація її інтересів. Діяльність у цьому напрямі є головним завданням органів місцевого самоврядування, успішне здійснення якого залежить від якісного та оперативного опрацювання відповідної інформації, що надходить до цих органів або створюється ними у вигляді документів.

Мета курсової полягає у дослідженні особливостей документаційного забезпечення управлінської діяльності органів місцевого самоврядування та з’ясуванні перспектив його подальшого розвитку. З цією метою потребують розв’язання наукові завдання, які полягають у аналізі нормативно-методичної бази документаційного забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; дослідженні процесів документування й організації роботи зі службовими документами та виробленні на цій основі практичних рекомендацій щодо подальшого розвитку діловодства в органах місцевого самоврядування в Україні.

У державних органах та органах місцевого самоврядування як типова, так і профільна документація представлені переважно видами управлінських документів. Це означає, що в документаційному забезпеченні діяльності органу місцевого самоврядування основними є процеси створення та організація функціонування службових управлінських документів. Однак, нині, на відміну від традиційних діловодних процесів, вони реалізуються із врахуванням впровадження систем електронного документообігу, методів інформаційного забезпечення керування, моніторингу документаційних потоків в установі, керування документаційними процесами відповідно до чинних національних стандартів. Незважаючи на актуальність дослідження зазначених аспектів у роботі органів місцевого самоврядування в Україні вони залишаються поза увагою державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]