Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки до написання курсових робіт.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
129.54 Кб
Скачать

Міністерство промислової політики України

Державний інститут підготовки кадрів

«ЗАТВЕРДЖЕНО»

Вченою Радою ДІПК

« 4 » грудня 2007 р.,

Протокол № 7

Голова Вченої ради

____________ Ю.В. Ткаченко

Методичні вказівки до написання курсових робіт (КР)

для всіх спеціальностей денної та заочної форми

УХВАЛЕНО

На засіданні кафедри «Менеджменту»

Протокол № 5 від 21 листопада 2007 р.

Завідувач кафедри:

проф. П. І. Супрун ________________

Київ – 2007

ЗМІСТ

1. Значення курсової роботи в навчальному процесі 3

2. Тематика КР 3

3. Структура КР, основні етапи її виконання 3

4. Складання бібліографії 4

5. Вивчення літературних джерел 4

6. Порядок збирання та обробки статистичного та іншого фактичного матеріалу 5

7. Порядок написання курсової роботи 5

8. Вимоги до оформлення курсової роботи 6

8.1. Нумерація 6

8.2. Ілюстрації 7

8.3. Таблиці 7

8.4. Формули і рівняння 8

8.5. Посилання 8

9. Список використаної літератури 8

10. Захист курсової роботи 9

ДОДАТКИ 10

1. Значення курсової роботи в навчальному процесі

Курсова робота є важливою формою самостійного вивчення слухачами матеріалів курсу, її виконання сприяє поглибленому ознайомленню з класичними творами, державними законодавчими актами і програмними документами, науковими працями вітчизняних та закордонних економістів, статистичними, фактичними матеріалами однієї з проблем дисципліни. При цьому слухачі набувають навичок пошуку необхідних інформаційних джерел та матеріалів, їх аналізу та узагальнення, досвіду самостійного дослідження та писемного викладання теоретичних і практичних питань.

2. Тематика кр

Тему курсової роботи слухач обирає самостійно, керуючись приблизною тематикою, погоджує її з науковим керівником призначеним кафедрою. Курсові роботи слухачів, які не відповідають наведеній тематиці або не погоджені з науковим керівником, до реєстрації не приймаються. Перелік рекомендованих тем формується відповідно до програми навчання. Студент може обрати тему, що пов’язана з проблематикою, актуальною саме для установи, закладу чи підприємства, де він працює

Після співбесіди відносно плану роботи (у процесі роботи над літературою план може бути скоригований) слухач заповнює „Завдання на курсову роботу”, один примірник якого залишається у нього, інший – на кафедрі. Курсова робота повинна бути виконана та здана на кафедру, для рецензування науковим керівником не пізніше встановленого завданням терміну (за 10 днів до захисту).

3. Структура кр, основні етапи її виконання

Відповідно до плану курсова робота повинна включати в себе: вступ, 2-4 питання основного тексту, висновки, список використаної літератури.

У вступі (1-2 сторінки) розглядається актуальність теми, її теоретичне та практичне значення, зв’язок з іншими проблемами у практиці, ступінь її наукового дослідження, обґрунтовується коло обраних питань. В основному тексті (19-31 сторінок) розкривається зміст теми: чітко, відповідно до визначених у плані питань. Бажано підкреслити їх взаємозв’язок, логіку переходу від одного питання до іншого, зробити щодо кожного з питань короткі висновки. На закінчення (2-3 сторінки) викладаються тези основних висновків, що випливають із змісту роботи, їх відповідність проблемам, зазначеним у вступі, обґрунтовані рекомендації з вивчених проблем.

Після складання плану роботи та узгодження його з викладачем слухач послідовно виконує наступні етапи підготовки роботи:

  • складає бібліографію;

  • збирає та аналізує статистичні дані, інші фактичні матеріали;

  • вивчає літературні джерела та інформацію в Інтернеті;

  • працює на написанням розділів роботи та редагуванням тексту роботи;

  • оформлює роботу.

4. Складання бібліографії

Бібліографія - іде список літературних джерел, які необхідно вивчити для правильного розуміння теми курсової роботи та викладення її змісту. Для складання бібліографії необхідно використовувати систематичні та предметні каталоги у бібліотеках, звертатись до консультантів бібліографічних відділів. Важливим джерелом інформації є огляди змісту журналів та тижневиків, які друкуються в останньому номері видань за кожен рік.

Складання бібліографії краще почати з робіт, надрукованих у поточному ропі, поступово переходячи до творів, надрукованих у попередні роки. Відібрану літературу доцільно записувати на окремі картки за загальноприйнятою формою. Особливу увагу при цьому треба звернути на розміщення розділових знаків відповідно до вимог діючих державних стандартів.