Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком по КР2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
230.4 Кб
Скачать

4. Зміст та порядок виконання курсової роботи

Орієнтовно план повинен складатися з нижче описаних розділів.

Вступ. Обсяг— 1-2 сторінки. У ньому обґрунтовується актуальність, вибраної геми, її можливе наукове та практичне значення в умовах ринкових відносин, мета і завдання дослідження.

Розділ 1. Обсяг – 5-6 сторінок. Виконується на базі літературних джерел. в цьому розділі розкривається теоретична основа даної теми , характеризується нормативно-правова база відповідно до теми, аналізується ринкова ситуація.

Розділ 2. Обсяг 3-5 сторінок. Дається характеристика господарсько-фінансової діяльності підприємства, на матеріалах якого виконується робота, розкривається сутність та місце товарного ринку.

Розділ 3. Обсяг – 15-18 сторінок. В даному розділі розкривається зміст теми курсової роботи, використовуються фактичні дані діяльності підприємства. Проводяться дослідження, експериментальні перевірки, розрахунки ефективності. В цьому розділі відображаються окремі фактори, що вплинули на позитивні чи негативні результати.

Розділ 4. Обсяг 2-3 сторінки. В цьому розділі бажано визначити та розрахувати можливі напрями та резерви підвищення ефективності господарювання, використання ресурсів, збільшення обсягу виробництва, зниження витрат тощо.

Висновки та пропозиції. Обсяг 2-3 сторінки. У цій частині студент повинен дати, перш за все, економічно обґрунтовані висновки, спираючись на результати основного розділу курсової роботи. Обов'язково потрібно дати оцінку та виявити резерви підвищення ефективності роботи підприємства. Пропозиції щодо поліпшення роботи підприємства треба подавати як з точки зору системи управління, так і зовнішнього економічного середовища. Висновки повинні бути викладені у вигляді окремих пунктів у межах одного абзацу.

Пропозиції повинні бути економічно обґрунтованими, спрямовані на вдосконалення організації комерційної діяльності; формулюються коротко, чітко, конкретно, аргументовано, повинні мати рекомендації щодо їх реалізації.

Список використаної літератури викладають в алфавітному порядку за встановленими правилами.

Додатки. У додатки виносять схеми, фотографії, малюнки, графіки, договори, приймально-здавальні документи, ліцензії тощо.

5. Вимоги щодо оформлення курсової роботи

5.1 Загальні вимоги

Пояснювальна записка повинна бути написана чітко від руки чорнилом, тушшю або кульковою ручкою чорного кольору на одному боці аркуша формату А4.

Кожний аркуш пояснювальної записки повинен мат рамку чорного кольору, виконану друкарським способом або вручну тушшю, чорнилом або пастою. Рамку наносять суцільною основною лінією на відстані 20 мм від лівого поля і 5 мм від інших полів аркуша.

Відстань від рамки до початку і кінців рядка не менша за 5 мм

Відстань від верхнього або нижнього рядка тексту до верхньої або нижньої рамки повинна бути не менша ніж 10 мм.

Абзаци в тексті починають відступом, що дорівнює 15 мм від рамки.

На сторінці має вміщуватися 28-30 рядків тексту.

Усі текстові документи (за винятком титульного аркуша і завдання) повинні мати основні написи, розміщені в правому нижньому куті. Розрізняють два види основних написів – форми 2 і форми 2а згідно з ГОСТ 2.104-68.

Зміст, розміщення та розміри граф основних написів, додаткових граф до них мають відповідати формам наведеним на рис. 1.

Усі сторінки мають бути пронумеровані. Починається нумерація з першого титульного аркуша арабськими цифрами у правому нижньому кутку без крапки в кінці. Титульні листи та зміст не нумеруються, але включаються у загальну нумерацію. Номери сторінок проставляють, починаючи зі вступу.

Основні написи, додаткові графи до них та рамки виконують суцільними основними і суцільними тонкими лініями.

У графах основного напису за формою2 ( номери граф на рисунках наведені в дужках) вказують:

  • у графі 1 - тему документа, а також його найменування.

Найменуванням документа курсової роботи є пояснювальна записка;

( Пояснювальна записка)

  • у графі 2 - позначення документа (КР 5. 05030702 9/9. 001 ПЗ);

  • у графі 3 - графу 3 не заповнюють;

  • у графі 4 - порядковий номер аркуша;

  • у графі 5 - загальну кількість аркушів ( графу заповнюють тільки

на першому аркуші);

  • у графі 6 - розрізняльний індекс навчального закладу і

навчальної групи. Шрифт індексу навчального закладу повинен бути більше шрифту індексу групи. Перед індексом навчальної групи пишеться слово "Група". Наприклад, МПТЕКВНАУ, Група КД9/9-09;

  • у графі 7 - прізвище осіб, які підписали документ;

  • у графі 8 - підписи осіб, прізвища яких вказано в графі 7;

  • у графі 9- дату підписання проекту. Наприклад, 12.04.09;

У графах основного напису за формою 2а вказують:

  • у графі 1 - позначення документа (КР 5. 05030702 9/9-09 01 ПЗ);

  • у графі 2 - порядковий номер аркуша.

Рис. 1. Форми основних написів текстових документів

Зміст розташовують безпосередньо після титульного аркуша. На першій сторінці змісту виконують основний напис за формою 2. На інших сторінках змісту напис виконується як для наступних аркушів – за формою 2а. До змісту включають: завдання до виконання курсової роботи, вступ, послідовно перелічені назви всіх підрозділів , висновки і пропозиції, додатки, список використаної літератури і номери сторінок, на яких вони вміщені.

Слово „Зміст” записують у вигляді заголовка (симетрично тексту) великими літерами .

Зміст тексту записки розділяють на розділи і підрозділи, підрозділи поділяють на пункти.

Розділи повинні мати порядкові номери, позначені арабськими цифрами і записані з абзацу. Підрозділи повинні мати нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і підрозділу, роз’єднаних крапкою. У кінці номера підрозділу крапка не ставиться.

Якщо записка не має підрозділів, то нумерація пунктів в ньому повинна бути в межах кожного розділу, номер пункту повинен складатися з номера розділу і пункту, роз’єднаних крапкою. У кінці номера пункту крапка не ставиться.

Розділи, підрозділи, пункти повинні мати заголовки.

Заголовки повинні чітко і стисло відобразити зміст розділів і пунктів.

Заголовки записують креслярським шрифтом. Висота малих літер 5 мм, великих – 7 мм. Зразок написання літер подано в додатку 1.

Заголовки пишуть з абзацу. В кінці заголовка крапка не ставиться. Перенесення слів в заголовках не допускається. Якщо заголовки складаються з декількох речень, їх роз’єднують крапкою.

Відступ абзацу впродовж всього тексту повинен бути однаковим – 15 мм від рамки.

Структурні елементи „ЗМІСТ”, „ВСТУП”, „ДОДАТКИ”, „СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ”, „ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ” не нумеруються, пишуться по центру, а їх назви правлять за заголовки.

Відстань між заголовком і текстом має бути 15 мм. Відстань між заголовками розділу і підрозділу – 8 мм.

Кожний розділ записки рекомендується починати з нової сторінки.

Текст записки повинен бути стислим, чітким і не допускати різних тлумачень. При викладанні обов'язкових вимог у тексті повинні застосовуватися слова: "повинен", "слід", "необхідно", "вимагається, щоб", "дозволяється тільки", "не допускається", "забороняється", "не слід". При викладанні інших положень слід застосувати такі слова: "можуть бути", "як правило", "за необхідності", "може бути", "у випадку" і таке інше.

При цьому допускається використовувати розповідну форму викладу тексту записки, наприклад "застосовують", "указують" тощо.

У тексті записки не допускається:

  • застосовувати розмовні звороти, техніцизми, професіоналізми;

  • застосовувати для одного й того ж поняття різні науково-технічні терміни, близькі за смислом (синоніми), а також іноземні слова і терміни при наявності рівнозначних слів і термінів з української мови;

  • застосовувати довільні словотворення;

  • застосовувати скорочення слів, крім встановлених правилами української орфографії, відповідними державними стандартами, а також у даній записці;

  • скорочувати позначення одиниць фізичних величин, якщо вони використовуються без цифр, за винятком одиниць фізичних величин у головках і боковинах таблиць і в розшифруваннях буквених позначень, які входять у формули та рисунки.

Орієнтовний зразок титульного листа подано в додатку 2.