Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
205.31 Кб
Скачать

Реферат

на тему:

Вступ до фаху

  1. ЧИМ ОБУМОВЛЕНО ВИБІР СПЕЦІАЛЬНОСТІ?

  2. ЯКІ ЯКОСТІ, НА ВАШУ ДУМКУ, ПОВИНЕН МАТИ СУЧАСНИЙ МЕНЕДЖЕР?

  3. ЯКИМ ПРЕДМЕТАМ, ЩО ВИВЧАЮТЬСЯ В КОЛЕДЖІ, ВИ ВІДДАЄТЕ ПЕРЕВАГУ ДЛЯ СВОГО ФОРМУВАННЯ ЯК СПЕЦІАЛІСТА?

  4. ДЕ ВИ МАЄТЕ НАМІР ПРАЦЮВАТИ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ КОЛЕДЖУ?

  5. ЩО ВИ ЗНАЄТЕ ПРО СВОЮ МАЙБУТНЮ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ?

1. Чим обумовлено вибір спеціальності?

Після закінчення школи в мене було два варіанти на кого йти навчатися. Мене приваблювала як професія бухгалтера, так і професія менеджера.

Батьки більше були схильні бачити мене економістом, адже спеціальність економіста на сьогоднішній день дуже важлива. В кожній країні є люди, які піднімають економіку своєї держави. Економіка України знаходиться на дуже низькому рівні. Але мені вдалося переконати їх, що професія менеджера митної справи є також загальнодержавним завданням і при цьому вона є не менш перспективною на майбутнє. Справжніх менеджерів митної справи на сьогоднішній день не так вже й багато, тому після закінчення навчання, я гадаю, проблем з працевлаштуванням у мене і моїх друзів, не буде. А це є вкрай важливим в наш час.

Також мені здається, що професія менеджера митної справи вимагає різноманітних знань та навичок: вміти аналізувати, користуватися управлінськими та юридичними знаннями, порівнювати якісь явища та процеси, вміти знаходити правильне рішення у нестандартних ситуаціях. Це дуже цікавим і привабливим є для мене.

2. Які якості, на вашу думку, повинен мати сучасний менеджер митної справи?

Якщо говорити про якості, якими повинен володіти менеджер митної справи, точніше – сучасний управлінець, то в першу чергу це має бути справжній знавець своєї справи. До набору якостей справжнього професіонала я б відніс такі якості як наполегливість, кмітливість, спостережливість, велике працелюбство, любов до справи, якою займаєшся.

Сучасний менеджер повинен бути грамотний, мати великі організаторські здібності, знати всі економічні та юридичні закони по своїй спеціальності та вміти їх застосовувати на практиці, бути ввічливому, вміти спілкуватися з людьми, запроваджувати нові свої пропозиції, вільно володіти усіма даними, також мати комп’ютерні знання.

Також важливими рисами для ефективної роботи в колективі є вміння знаходити спільну мову з різними людьми: з керівництвом, з підлеглими. Вміти берегти як свій час і сили, так і інших своїх колег.

Логічне мислення вкрай необхідне для сучасних менеджерів, адже потрібно бути послідовним у своїх діях, робити правильні висновки із зібраних даних, вміти проводити економічний аналіз, узагальнювати знання і приходити до правильного рішення.

Також сучасний менеджер має бути відкритим до нових знань. Тільки так можна постійно йти в ногу з часом, встигати розвиватися разом із шаленими змінами, які переживає світовий та національний ринки, людський прогрес.

Також сучасний менеджер має ділитися зі своїми колегами новими знаннями та думками, щоб давати змогу й іншим вдосконалюватися та бачити свої недоліки зі сторони.

Сучасний управлінець має бути самокритичним, але в ніякому разі не має боятися приймати нові важливі рішення, пропонувати розв’язок тієї чи іншої проблеми новими, нетрадиційними шляхами.