Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вопросы ЭП и СТВ.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
17.01.2019
Размер:
60.09 Кб
Скачать
  1. Структура змінного фонду робочого часу

  2. Основні елементи організації праці. Умови праці та фактори їх

  3. Яке значення має показник ефективності праці сутність? Аспекти

  4. Надайте визначення продуктивності праці, розкрийте її показники

  5. Назвіть та охарактеризуйте матеріально-технічних та соціально-економічних чинників підвищення продуктивності праці.

  6. Охарактеризуйте сутність натурального та умовно-натурального методів виміру продуктивності праці, їх недоліки та переваги.

  7. Охарактеризуйте сутність трудового та вартісного методів виміру продуктивності праці , їх недоліки та переваги

  8. Розкрийте сутність та співвідношення понять: продуктивна сила праці, продуктивність праці, фактори, шляхи та резерви підвищення продуктивності праці.

  9. Назвіть та охарактеризуйте внутрішньов. резерв росту продуктивн

  10. Дайте характеристику принципам розподілу доходів у суспільстві.

  11. У чому полягає сутність функціонального та особистого розподілу доходів.Негативні і позитивні тенденції цих видів в Україні.

  12. Сутність поняття «рівень життя» населення, його показники та взаємозв’язок із поняттям «якість життя».

  13. Сутність поняття прожитковий мінімум, споживчий кошик та характеристика методів їх розробки.

  14. Охарактеризуйте поняття «бідність населення», її види. Показники бідності в концепції людського розвитку.

  15. Розкрийте поняття «доходи населення» та державної політики

  16. Охарактеризуйте функцій заробітної плати. Які функції заробітної плати й у якій мірі реалізуються в Україні у сучасних умовах?

  17. Охарактеризуйте елементів тарифної системи оплати праці. Функції тарифної системи в організації заробітної плати.

  18. Охарактеризуйте погодинної форми оплати праці та її систем. Характеристика чинників, що впливають на вибір форм і систем зп.

  19. Охарактеризуйте відрядної форми оплати праці та її систем. Характеристика чинників, що чинники впливають на вибір форм і с.

  20. Розкрийте сутність безтарифної оплати праці та за компенсац паке

  1. Структура змінного фонду робочого часу

Змінний РЧ скл з часу роботи та часу перерв. Час роботи: час непродукт та продукт роботи:До не продукт належить усунення браку, що виник з вини самого працівника, виконання роботи для власних потреб.

Час продукт роботи-виконання обов'язків, що передбачені регламентом. Він включає час підготовчо-завершальної роботи(одержання завдання; виробничий інструктаж), час оперативної роботи(безпосередньо виконання завдання) й час на обслуговування робочого місця. Оперативна робота, в свою чергу, складається з основного та допоміж часу.

Час обслуговування робочого місця скл з часу організаційного обслуговування (огляд роб місця та його впорядкування, розкладання інструменту на початку зміни та прибирання наприкінці її) та часу технічне обслуговування(налагодження обладнання, заміна зношеного інструменту та ін.).

Час перерв – тривалість часу, протягом якого працівник не працює. Скл з двох груп затрат часу: регламентованих і нерегламент перерв. Час реглам перерв–працівник не працює з об’єктивно необхідних причин. це перерви на відпочинок і особисті потреби та зумовлені особливостями техніки і технології, час перерв, зумовлених трудовим законодавством.

Час нерегламент перерв–перерви, зумовлені порушеннями труд.дисципліни (запізнення,прогули), перерви,пов’язані з недоліками в роботі і техніки (простої,поломки) та відпустки з дозволу адміністрації.

  1. Основні елементи організації праці. Умови праці та фактори їх

Зміст організації праці розкривається через такі елементи:

  1. удосконалення форм поділу та кооперування праці, що передбачає обґрунтований розподіл працівників за систематизованими трудовими функціями, а також угрупування та комбінування працівників у виробничому колективі;

  2. поліпшення організації та обслуговування робочих місць, яке включає їх раціональне планування та оснащення відповідно до антропометричних і фізіологічних даних людини, ефективну систему обслуговування робочих місць, їх раціоналізацію;

  3. раціоналізація трудових процесів, упровадження оптимальних прийомів та методів праці;

  4. удосконалення нормування праці, яке передбачає розрахунок норм витрат праці на виробництво продукції та послуг, як основу для організації роботи та визначення ефективності виробництва;

  5. організація відбору персоналу та його розвиток, який включає планування потреби у робочій силі, профорієнтацію та профвідбір, найм персоналу, підготовку та підвищення кваліфікації кадрів;

  6. створення сприятливих умов праці, яке передбачає усунення шкідливості виробництва, надлишкових фізичних, психологічних навантажень, формування системи безпеки та охорони праці, впровадження науково-обґрунтованих режимів праці й відпочинку;

  7. укріплення дисципліни праці та розвиток творчої ініціативи;

  8. встановлення форм та систем оплати праці, умов стимулювання і відповідності, яке передбачає планування й облік праці, її мотивацію.

Умови праці в загальному розумінні являють собою сукупність чинників – сил зовнішнього середовища, які впливають на працездатність, здоров’я людини в процесі праці.

За ознакою залежності від місця та джерела виникнення всі чинники можна поділити на 2 групи:

  1. які не залежать від особливостей виробництва – природні (географо-кліматичні, геологічні, біологічні)та соціально-економічні, котрі визначаються системою прийнятого в державі трудового законодавства;

  2. які визначаються особливостями виробництва – виробничі та соціально-психологічні.

Виробничі фактори викликані особливостями даного вир-ва та формують специфічні умови праці. Серед них виділяють:

-техніко-технологічні ф-ри, які визнач особливостями техніки і технології, рівнем механізації й автоматизації

- фіз навантаження

-нервово-психічне навант(обсяг та характер інформації,ступінь монотонності праці, темп роботи.

- ергономічні(визнач ступенем пристосування конструкцій машин та обладнання до психофізіологічних та антропометричних характеристик виконавців,зручністю планування техніки)

- естетичні(визнач інтер’єрів, кольоровою гамою)

-соц-гігієнічні(мікроклімат, шум, вібрація, освітленість, забрудненість повітря)